Skip to Content

MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets – een nieuwe serie

Ik heb een tijdje geleden al wat langs zien komen over de MGA’s Miniverse series. Mocht je het nog niet kennen: dat is speelgoed waarbij je zelf een miniatuurversie van iets in elkaar kunt zetten. De afgelopen series was dat miniatuur voedsel. Maar nu zijn er 2 nieuwe series: de MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets én de appliances sets, waarbij je keukenapparatuur kunt maken. Ik vroeg me in eerste instantie af wat hier de lol van was, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu helemaal om ben!

MGA's Miniverse Lifestyle Home sets

Je eigen miniaturen met de MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets

Je kunt dus je eigen miniaturen maken. Ellen heeft samen met haar dochter al eerder wat sets uit de MGA’s Miniverse series mogen uitpakken, en haar dochter was ontzettend enthousiast. Mijn dochter had het ook op Youtube en TikTok al regelmatig langs zien komen. Ook bij haar stond het hoog op het verlanglijstje. Ik wist zelf niet zo goed wat ik hiervan moest vinden. Natuurlijk is het uitpakken leuk, maar eerlijk is eerlijk, als je dit wil verzamelen is het toch wel een prijzige hobby. Je houdt er uiteindelijk een piepklein nep-dingetje van eten aan over. Dus mijn dochter had nog niet zo’n bal gehad, terwijl ze deze heel graag zou willen. En nu mochten we deze MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets én de appliances set dus reviewen! Ik was dus wel heel benieuwd of mijn mening nog zou veranderen.

MGA's Miniverse Lifestyle Home sets

Een pakket om blij van te worden

Toen het pakket hier binnen kwam, stond mijn dochter gewoon te juichen. Ze kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. We kregen 2 ballen van een oudere serie, waarmee je eten kunt maken. Hier is ze mee begonnen. En toen ze aan de slag was, moet ik zeggen dat ik het stiekem toch ook wel heel leuk begon te vinden.

De verpakkingen zien er echt heel schattig uit, en ook gewoon levensecht. Van de teksten op de verpakkingen tot de materialen, het ziet er allemaal top uit. Zoals mijn dochter zei: ‘Ik zou het het liefst zo wel op willen eten!’. En zo ziet het er ook uit. Ik snap nu inmiddels het enthousiasme wel, want stiekem wilde ik ook gewoon deze setjes in elkaar gaan zetten.

Het allertofste vind ik dat er epoxyhars bij wordt geleverd. Dit wordt uiteindelijk hard, en zo blijft je knutselwerk dus in elkaar zitten. De sprinkles blijven door het ‘glazuur’ op de koekjes geplakt, de tomaatjes en basilicumblaadjes blijven door de ‘pesto’ vastplakken aan de pasta. Dus mijn twijfel was als sneeuw voor de zon verdwenen, want ik zie nu heel goed waarom dit zo leuk is!

MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets, de nieuwe serie

De nieuwe serie zijn de MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets. Zoals je al aan de naam kunt horen, ademt de Lifestyle Home-set een huiselijke sfeer. Van cactussen tot bloembedjes en van vogelhuisjes tot lantaarns: deze set heeft alles in huis om thuiskomen als een warm bad te laten aanvoelen. Sommige van deze realistische miniaturen bevatten hars, dat hard wordt nadat het in aanraking komt met UV-licht. Echter niet alle sets. Er zijn bijvoorbeeld ook planten, en daar zit een soort potgrond bij. Daar hoeft geen hars overheen. Daarna is het verzamelobject klaar om mee te spelen, neer te zetten of zelfs op te hangen! 

Mijn dochter had 2 superleuke dingen (de allerleukste van de hele serie, zo oordeelde ze zelf na het bekijken van de plaatjes): een mooie plant én een heel leuk aquarium. Vooral het aquarium ziet er echt heel tof uit, want de hars zorgt voor een doorzichtig effect en de vis en het waterplantje zitten zo goed op hun plaats. Zo tof!

aquarium in elkaar zetten

Nog een nieuwe serie: MGA’s Miniverse Appliances-sets

Naast de MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets, is er gewoon nog een nieuwe serie uitgebracht: de MGA’s Miniverse Appliances serie. De Appliances-set bestaat uit keukenapparatuur en andere machines, zoals bijvoorbeeld een retro-koffiemachine of een sapmachine. Iedere machine in de Appliances-set beschikt over unieke, echt werkende functies. Je kunt met de sapmachines bijvoorbeeld miniatuur-ijsblokjes maken.

Er zijn acht verschillende MGA’s Miniverse Make It Mini Appliances-stijlen om te verzamelen, maar er is nog een verrassingselement aan toegevoegd. De afbeelding aan de voorkant van de verpakking laat namelijk zien welke machine zich in de bal bevindt, maar de grote verrassing is de kleur van deze machine, want die kan variëren. Dat is wel handig, want als je de serie wil gaan verzamelen, dan kun je er dus wel voor zorgen dat je uiteindelijk niet 2x dezelfde machine hebt.

MGA's Miniverse Lifestyle Home sets

Is mijn mening veranderd?

En dan komt nu dus de hamvraag: is mijn mening over de MGA’s Miniverse sets nu veranderd? Ik moet toegeven van wel. Nog steeds vind ik als ik heel eerlijk ben het niet het goedkoopste speelgoed, maar ik zie wel hoeveel plezier mijn dochter ermee heeft. En ze is ook ontzettend trots op de dingen die ze heeft gemaakt. Ze laat ze aan iedereen zien en stalt ze bij elkaar uit op een plankje.

Ik kan me dus wel voorstellen dat dit leuke cadeaus zijn om te vragen voor je verjaardag bijvoorbeeld. Je kunt het verzamelen en mooi neerzetten, maar ook gebruiken als je met je poppen gaat spelen, of er een mooi poppenhuis mee inrichten, zeker nu er niet alleen maar eten is, maar ook attributen voor in je huis.

Ik vind het ook een pluspunt dat dit voor de net wat oudere kinderen is. Het werken met de hars is natuurlijk wel een precisiewerkje, maar ook het in elkaar zetten van de kleine setjes vraagt veel van je fijne motoriek. Het unboxen en de verrassing is natuurlijk superleuk, dus ik denk dat er ook na de MGA’s Miniverse Lifestyle Home sets nog wel nieuwe series uit gaan komen, voor nog meer verzamel en speelplezier!

Wil je ook de blog lezen van Ellen over MGA’s Miniverse? Lees dan deze blog: MGA Miniverse gerechten

Meer informatie vind je op de site van MGA Entertainment of hier bij Bol

En ook deze speelgoedproducten komen van dezelfde makers:

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.