Fluffie Stuffiez – een knuffel om uit te pluizen

Ken je de Fluffie Stuffiez al? Mijn dochter had er al van gehoord, en die was meteen verliefd toen ze deze voor het eerst zag. Fluffie Stuffiez zijn namelijk ontzettend schattige knuffels, die je helemaal zelf kunt uitpluizen. Letterlijk, want je kunt een laagje pluche weghalen en zo de werkelijke kleur van de knuffel onthullen!

Fluffie Stuffiez

Een nieuw concept voor knuffels: Fluffie Stuffiez

Toen ik de aankondiging voor het nieuwe merk ‘Fluffie Stuffiez’ voorbij zag komen, was ik meteen ontzettend nieuwsgierig. De omschrijving is namelijk als volgt:

Toen ik dit las, had ik eigenlijk niet echt een idee wat ik me erbij voor moest stellen. Wat is ‘alles-in-één pluche speelgoed’? En hoezo een trekbare stof? Maar toen ik het filmpje zag, vielen dingen meteen op hun plek. En ik wist ook meteen dat mijn dochter hier absoluut verliefd op zou worden!

Een nieuw merk uit de koker van MGA Entertainment

Fluffie Stuffiez is een nieuw merk uit de koker van MGA Entertainment. Misschien zegt deze naam je niet zo heel veel, maar de merken van deze ontwikkelaar die je in de speelgoedwinkel kunt vinden, zeker wel! MGA heeft inmiddels een reputatie als het gaat om innovatieve nieuwe merken, die aanslaan bij jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan L.O.L. Surprise!, Rainbow High, NaNaNa Surprise en MGA’s Miniverse. En daar komen nu de Fluffie Stuffiez bij als nieuw merk. De andere merken van MGA Entertainment zijn allemaal ontzettend populair bij kinderen. Vaak vanwege het verrassingseffect en de vrolijke en aansprekende karakters. En dat is bij de Fluffie Stuffiez opnieuw zo!

knuffel ijsje

Wat zijn Fluffie Stuffiez?

Fluffie Stuffiez is speelgoed dat is ontworpen om op drie verschillende manieren mee te spelen: PULL IT, REVEAL IT en STUFF IT. Nadat de Fluffie Stuffiez uit hun zachte tas zijn gehaald, kan de buitenste laag worden uitgeplozen (PULL IT) om het personage binnenin te onthullen (REVEAL IT). Het losgetrokken pluis kan in de meegeleverde zachte tas worden opgeborgen (STUFF IT) om vervolgens op een fijne manier mee te spelen en te kneden. Op deze innovatieve zachte stof, die de pluche speelgoedcategorie een nieuwe draai geeft, is bovendien een patent aangevraagd. Het bezorgt kinderen een plezierige, knuffelbare ervaring die nergens anders in de markt is te vinden.

Verschillende karakters

Fluffie Stuffiez is gericht op kinderen van zes tot negen jaar oud. Maar ik denk dat oudere kinderen het ook nog steeds heel leuk zullen vinden. Zelfs volwassenen die hier op bezoek kwamen, wilden toch even meekijken en stiekem ook mee uitpluizen.
Het zachte speelgoed omvat zes pluche families om te verzamelen: de Rainbow-familie, Unicorn-familie, Treats-familie, Bear-familie Axolotl-familie en Sky-familie – met ieder een verborgen personage onder de eerste laag met pluis. Iedere familie heeft een of twee verschillende personages die onder het pluis verborgen zijn. Ze worden uitgebracht in zowel klein als groot formaat.

verschillende knuffels
De hele Fluffie Stuffiez familie bij elkaar! (Foto via het persbericht van Fluffie Stuffiez)

Onze ervaring met de Fluffie Stuffiez

We kregen deze superleuke knuffel binnen in een ontzettend leuke doos. Daardoor stond mijn dochter al te springen om deze open te maken. We hadden van tevoren al het filmpje bekeken, maar ze had echt geen voorkeur, alle knuffels vond ze even leuk en schattig. Deze zijn gemaakt in de zogenaamde ‘kawaii-stijl’, en deze is op dit moment ontzettend populair. Wat een gejuich toen dit schattige ijsje tevoorschijn kwam! Mijn dochter wilde meteen aan de slag gaan met pluizen, hoewel ze het ook wel weer zonde vond, omdat ze de kleuren die hij in het begin had ook heel mooi vond.

Het uittrekken van de pluche haartjes is heel prettig om te doen, of ‘satisfying’ zoals mijn kinderen zouden zeggen. Je zou denken dat je er zo mee klaar bent, maar niets is minder waar. Mijn dochter is denk ik toch wel bijna 20 tot 30 minuten bezig geweest om haar knuffel helemaal uit te pluizen. Je kunt er ook voor kiezen om dit maar gedeeltelijk te doen, zodat je hem bijvoorbeeld een snor laat houden, of een stippeltjesmotief geeft.

Vernieuwend speelgoed

Wat ik wel echt heel leuk vind aan de Fluffie Stuffiez, is dat het echt weer iets totaal anders is dan dat er op dit moment op de markt is. Natuurlijk zie je nu veel ‘squishy’ speelgoed, en daar heeft dit ook wel een beetje wat van weg, maar toch is het anders dan gewone knuffels. Dit echt door het feit dat je er zelf langer mee aan de slag kunt. Er zijn veel verschillende varianten, dus ik kan me ook goed voorstellen dat kinderen deze knuffels graag gaan sparen. De knuffel die wij hadden, was een kleine variant. Er is dus ook nog een variant die nog veel groter is, en daar kun je dan dus echt heel lang mee bezig zijn. Ik vind ze zelf ook echt ontzettend schattig!

De ‘plush’ die je eraf hebt gehaald, kun je verzamelen in de plastic zak, en daar kun je lekker mee friemelen. En dat voelt wel echt heel lekker! Mijn dochter is echt heel enthousiast over de Fluffie Stuffiez. Ik heb nu als ouder alleen één probleem: ze wil er nu meer! Maar met de feestdagen in zicht, is dit natuurlijk een superleuke cadeautip!

Fluffie Stuffiez
Fluffie Stuffiez

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.