Skip to Content

Batman Soul of the Dragon, een retro film

Batman meets kungfu in een retro animatiefilm. En niet alleen Batman, een aantal van de grootste badasses van het DC Universe komen samen in deze film. Klaar voor actie, stoere (anti)helden en een leuk stukje karakteropbouw? Of gewoon zin in een avond vermaak? Dan is Batman Soul of the Dragon jouw film!

Batman Soul of the Dragon

Batman, Bronze Tiger, Lady Shiva, en Richard Dragon komen in Batman Soul of the Dragon samen. Behalve dat ze enkele van de grootste badasses van DC Universes zijn, hebben ze nog iets anders gemeen. In deze film leren we dat ze allemaal onder dezelfde martial arts master studeren. En een hechte vriendengroep vormen. Maar één van hen heeft een dubbele agenda. Batman komt uiteindelijk in de ultieme kungfu-confrontatie met zijn mede-vechters tegen een onbekende vijand. Het gevecht mag niet verloren worden, er staat meer op het spel dan alleen dit universum.

Filmervaring Chris

Klinkt als een bijzondere combinatie in Batman Soul of the Dragon, maar volgens Chris werkt dit heel goed. Ik heb niet zelf de film gezien, het is niet helemaal mijn genre. Maar Chris heeft het gekeken en deelt zijn ervaring hieronder:

“Dit is een origineel Batman verhaal. Het is een toffe 70ies vibe gemixed met kungfu movie. Het draait ook niet per se om Batman alleen. Meer over de groep met diverse karakters die ieder zo hun eigen skills hebben, en hoe ze samenwerken. Dat is typisch voor zowel een kungfu movie als een superhelden film. Ik denk dat die overeenkomst het ook daardoor logisch maakt om deze mix van kungfu en superhelden te maken. Zelfs het einde is typisch kungfu. Na een epic verhaal, volgt een ontzettende cliffhanger. Door het open einde van Batman Soul of the Dragon en de spanning die is opgebouwd, wil je eigenlijk direct doorkijken.”

Elseworld

Batman Soul of the Dragon is een Elseworld-avontuur wat zich in de jaren 70 afspeelt. Elseworld was de publicatie-afdruk voor Amerikaanse stripboeken door DC Comics. Verhalen van helden die we kennen maar die plaatsvinden buiten de DC Universe. Zo zijn er de hoofdverhalen die kloppen qua continuïteit in de DC Universe. En verhalen die geheel op zichzelf staan zonder dat het klopt met de grote hoofdlijnen. Dit gaf nog meer ruimte tot ander soort verhalen. En dat is wat deze film ook is, een opzichzelfstaand kickass avontuur.

batman

Uit op DVD

Batman Soul of the Dragon is uit op DVD. Met als bonusmateriaal: A Sneak Peek at the Next Animated DC Universe Movie Justice Society: World War ll. De film is stoer en Chris vond het leuk om ernaar te kijken. Het is wel een vrij specifiek genre wat niet voor iedereen weggelegd zal zijn. Maar hou je van superhelden en kungfu dan zijn dit 79 toffe minuten om te kijken. En misschien ook wel een leuke cadeautip voor moeder- of vaderdag!

Specificaties Batman Soul of the Dragon

Distributeur: Warner Bros Home Entertainment | 5051888255636 | Vanaf 12 jaar | Film | 79 minuten | DVD | Verschijningsjaar 2021 | Actie superhelden kungfu | Engels | Meer informatie vind je hier

Kijk hier de nieuwe review van The Batman 2022

Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.