Samen lachen om Tom & Jerry The Movie – een animatie en live action film

Mijn zoon Mels (11 jaar) en ik hebben met veel plezier Tom & Jerry The Movie van Warner Bros gekeken. Deze film is nog in sommige bioscopen te zien, en hij is net beschikbaar om thuis te bekijken. Anderhalf uur vol ‘ouderwetse’ achtervolgingsscènes waarbij Jerry Tom natuurlijk te slim af is. Maar deze film geeft dit duo ook echt een nieuw jasje: het is een live action film en animatie door elkaar. En dat werkt heel goed.

Tom & Jerry

Tom & Jerry: een ijzersterk duo

Dit duo heeft weinig introductie nodig: iedereen heeft de korte tekenfilmpjes wel gezien op tv. Tom de kat probeert Jerry de muis te vangen, maar belandt daardoor altijd zelf in de penarie. Maar wist je bijvoorbeeld dat de eerste filmpjes over Tom & Jerry al in 1940 zijn gemaakt? Dit duo is dus al aardig op leeftijd. Er zijn talloze filmpjes/films gemaakt, waarin ze beide eigenlijk nooit echt praten. En ook toen al speelde muziek en geluidseffecten een belangrijke rol. In deze nieuwe film is dat precies zo, dus de ingrediënten zijn hetzelfde gebleven.

Het verhaal in Tom & Jerry The Movie

In deze nieuwe film komen Tom en Jerry elkaar tegen in New York, waarbij ze een sjiek hotel binnen glippen waar die week de bruiloft van de eeuw wordt gevierd. Deze bruiloft is heel extravagant, dus de voorbereidingen zijn groot. Niet een event waar je een muis wilt hebben, dus wordt Tom door de bruiloftsplanner gevraagd deze muis te vangen (de mensen worden door acteurs gespeeld, dus geen animatie). Een letterlijk kat-en-muis spel dus. Natuurlijk gaat er van alles mis doordat Tom & Jerry, maar ook de andere hoofdrolspelers, elkaar in de weg zitten en niet samenwerken. Tot het einde van de film blijft het een verrassing of het goed gaat aflopen.

Leuke familiefilm

Wij hebben Tom & Jerry The Movie met veel plezier gekeken. De combinatie van live action en animatie werkt goed, en de film zit vol grappen. Ook de muziek is mij opgevallen. Er zit veel en lekkere muziek in de film, je begint vanzelf mee te bewegen. Ik denk dat de film geschikt is voor veel leeftijden: door alle grapjes en het ‘geweld’ wat er in zit is zo absurd dat het vooral komisch is. Daarmee is het een echte familiefilm is, leuk om samen te kijken!

Tom & Jerry The Movie is vanaf nu thuis te bekijken via Pathe Thuis, KPN, Itunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, Youtube, Microsoft Xbox, Rakuten TV

Footer4
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

1 reactie

  1. Ach ja, Tom en Jerry dat vond ik vroeger altijd zo leuk. Wat fijn dat er een film van is, zal er eens voor kijken. Want het lijkt me fantastisch om met mijn meiden te bekijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.