Waarom ik een Iphone verkies boven een camera

Fotografie is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Waar je vroeger een doka indook om zelf je prentjes te ontwikkelen, of een week moest wachten op het ontwikkelen van je rolletje door een vreemde. Zo snel gaat het tegenwoordig. Iedereen kan een beeld vangen. De manier waarop, dat is een keuze voor een ieder. Ik als blogger, reviewer, fotograaf en content maker heb een duidelijke voorkeur. Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? De Iphone 12 kopen, zou onder andere kunnen omdat deze telefoon prachtig, 11% dunner, 15% kleiner en 16% lichter is! Maar er zijn meer redenen.

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera
Afbeelding via apple.com

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera

Ik heb met diverse camera’s mogen werken. Zelf heb ik diverse modellen van een Iphone gebruikt maar ik heb ook een mooie Sony camera met diverse lenzen. Groothoeklenzen zijn wel eens in mijn hand geweest, maar de opties en keuzes met lenzen en lichtinval plus nog veel meer, zijn te veel voor mij. Ik ben een spontane fotograaf. Uiteraard bouw ik ook scènes. Maar mijn beste foto’s ontstaan binnen enkele minuten. Dan wil ik dus niet eerst een grote camera ergens vandaan hoeven slepen en na moeten denken over de lens en allerlei instellingen. Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Doordat het zo toegankelijk is en ik graag snel beelden vang!

Die beelden die ik snel wil vangen, zijn vaak ook beelden in gekke hoeken. Of moeilijk te zien. Een iphone is dan heerlijk licht en wendbaar om elke gekke hoek te vangen. Je kan diverse knoppen gebruiken voor het schieten van een foto. Ook heb je een burst optie, je schiet meerdere foto’s in 1 keer. Ideaal bij actie foto’s of bij foto’s van kinderen. Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Het is toegankelijk, wendbaar en je schiet met het grootste gemak toffe actie foto’s!

Bewerken

Als fotograaf en content maker probeer ik diverse soorten beelden te vangen. Soms zijn dit herinneringen, soms is het creatief gevoed. En ook in opdracht met een (commerciële) samenwerking. Ik heb diverse fotogebieden zoals food, kinderen, lifestyle, flatlays, (verzorgings)producten en mensen. Alles vraagt weer om andere benaderingen. Maar de basis van goed licht is toch wel erg belangrijk. Alhoewel… Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? De Iphone maakt steeds betere foto’s in schemer en zelfs in het donker. De Iphone 12 is hier heel goed in. Dit kan erg handig en fijn zijn, zeker in de donkere maanden als content maker.

Ik bewerk mijn foto’s soms wel en soms niet. Ik retoucheer nooit foto’s. Met bewerken, speel ik met licht en contrast en dan zo minimaal mogelijk. Bij een food foto wil ik bijvoorbeeld dat mensen hun buik voelen rommelen en het willen maken en/of eten! Met net wat meer licht en helderheid bereik ik dat effect. En dat bewerken gaat dus heel snel door middel van een ruim aanbod aan apps in de Apple appstore. Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Bewerken is heel simpel en snel en geven je foto’s net dat beetje extra. Ook als je juist extreem wilt bewerken en creatief los wilt gaan, is er heel veel mogelijk!

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera
Afbeelding van apple.com

Formaat

Een “echte” camera staat nog steeds professioneler en geeft afbeeldingen met een groot formaat. Dat grote formaat is fijn als je echt foto’s groot wilt gebruiken. Om bijvoorbeeld af te drukken. Tegelijk zitten steeds meer mensen online via telefoon en tablet, en de resolutie hiervoor is prima van wat een Iphone biedt. Waarom werken met hele grote bestanden die moeilijk mailen? Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Zeker als je content maakt voor op social media en online, dan is het formaat waarmee de Iphone foto’s maakt prima!

Iphone 12

De nieuwste Iphone 12 is dus prachtig, 11% dunner, 15% kleiner en 16% lichter. Dat is perfect voor je snelle foto’s! De display is superscherp zodat je goed je foto’s kan zien en bewerken en er zit een supersnelle chip in. Het glas zou het sterkste ooit moeten zijn. Wat ook erg fijn is want als ik in the heat van een foto of shoot zit, glipt mijn Iphone wel eens weg… En de Iphone is beter bestand tegen morsen en spatten! Het komt in 6 kleurtjes. De dual camera-systeem is in nachtmodus nu op de groothoek- en ultragroothoekcamera’s beschikbaar! Dus meer licht ongeacht of je de foto overdag of in de avond maakt. Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Nou lijkt me logisch inmiddels.

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Ik ben verliefd op de portretmodus van de Iphone. Dit is een instelling wat echt geweldige foto’s geeft. De achtergrond bevat wat blur, de voorgrond aangenaam helder. I love it. Ook zijn er verschillende belichtingen beschikbaar. De Iphone 12 bezit ook de eerste camera ooit die Dolby Vision kan opnemen. Dan kan je deze telefoon ook nog supersnel laden, bevat het magnetische kliksysteem voor accessoires enenen… Waarom ik een Iphone verkies boven een camera? Staat het al in je winkelmandje? Ik snap het helemaal 🙂

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera
Afbeelding van apple.com

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera

Het lijkt me wel duidelijk waarom ik een Iphone verkies boven een camera. En dan heb ik het nog geeneens gehad over alle andere mogelijkheden die een Iphone biedt boven een camera. Betalen, spelletjes, appen, bellen, Social media en veel meer. Het verschil wordt ook niet gezien in de foto’s die ik maak. Mijn Iphone foto’s worden net zo mooi gevonden als die met een “echte” camera. Ik denk dat het tijd is dat de taboe van een smartphone gebruiken als camera weggaat. Een smartphone IS een echte camera en zeker de Iphone 12 zorgt ervoor dat je mooiste foto’s kan maken!

Hoe maak jij graag foto’s?

Waarom ik een Iphone verkies boven een camera
afbeelding via tele2.nl
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.