The 100 seizoen 7; een laatste seizoen

The 100; wie kent de serie niet? Deze post-apocalyptische serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kass Morgan. In 2014 gaat de serie in première en is nu inmiddels toe aan zijn zevende en tevens laatste seizoen. Hoe is het nu met Bellamy, Octavia en Clarke? We komen erachter in The 100 seizoen 7.

Het verhaal tot zover

Seizoen 1

97 jaar na een nucleaire oorlog op aarde zweven ongeveer 4000 mensen in verschillende ruimtestations boven de aarde. Samen vormen deze ruimtestations ‘The Ark’. De ruimtestations behoorden voorheen toe aan allerlei verschillende landen zoals de VS, Spanje, China en Australië. In de ruimte zijn er verder geen voorzieningen en langzaamaan gaan onderdelen van de Ark kapot. Deze zijn nodig om te overleven in de ruimte en dus wordt er gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk wordt besloten om 100 jeugdige mensen naar de aarde te sturen om te kijken hoe het er daar aan toe is; is de aarde bewoonbaar?

Eenmaal op aarde aangekomen ontstaat er al snel een splitsing in de groep; de ene groep onder leiding van Bellamy zet zich af tegen regels en vindt dat deze totaal niet nodig zijn. Aan de andere kant heb je dan de groep onder leiding van Clarke, die juist vinden dat er wel regels nodig zijn in een goede samenleving. Maar is de aarde nog wel bewoonbaar? Al snel duiden zij op de Grounders en deze zijn echter niet goedgezind. Vrede sluiten willen zij zeker niet met deze mensen die ineens op de aarde opduiken en al snel ontstaat er een dilemma voor the 100; vluchten van deze dreiging of de strijd aangaan?


In de Ark ontstaat er tegelijkertijd ook een verdeling onder de bewoners. Moeten zij afwachten hoe het allemaal verder gaat op aarde en wachten op een teken van leven zodat zij terug naar de aarde kunnen keren? Of moeten ze toch maar het heft in eigen hand nemen en met een capsule naar de aarde gaan? Dat laatste gebeurt maar heeft helaas negatieve gevolgen voor beide partijen. Een aantal mensen in de Ark komen om door een ontploffing en de mensen in de capsule die richting de aarde vertrekt komen ook om bij ongeluk wanneer zij neerstorten op de aarde. Helaas zijn er geen overlevenden. Op aarde is inmiddels de strijd losgebarsten tussen the 100 en de Grounders. Hoe zal dit uitpakken?

Seizoen 2 t/m 6

Nee ben maar gerust; ik ga niet het verhaal van alle seizoenen uitgebreid doornemen. Ik vind ergens dat de spanning van het verhaal je echt moet pakken tijdens het kijken van de serie en ik wil niet alles al vertellen wat er te weten valt van deze serie. Populair is hij wel; er zijn immers uiteindelijk 7 seizoenen gemaakt!

In de daarop volgende seizoenen dunt de groep van the 100 gestaag uit. Door conflicten en verschillende tegenstanders krimpt de groep en blijven alleen de sterkste en dapperste jongeren over. De Ark is geland op aarde en vinden de jongeren een nieuw onderkomen, namelijk bij de Mountain Men. Helaas blijken die op iets lichamelijks uit te zijn; namelijk hun beenmerg. Door de grote hoeveelheid radioactiviteit op aarde kunnen de Mountain Men niet naar buiten. Beenmerg van the 100 lijkt de oplossing. Een verbond met de Grounders lijkt een uitweg uit deze nachtmerrie voor the 100, maar schijnt bedriegt.

bos
The 100

De zoektocht naar een veilige thuishaven gaat verder voor the 100. The City of Light wordt gepresenteerd als een plek waar mensen geen leed en pijn kennen. Zal dit de plek zijn waar the 100 zich gaan vestigen? Achter the City of Light zit de artificiële intelligentie A.L.I.E. Het enige wat je hoeft te doen is een chip innemen, maar moet je dat wel willen?
Voeg daar een dodelijke straling aan toe, een onvermijdelijke meltdown van de kernreactoren, een een klassensysteem en het hebben van nachtbloed bij op en je bent zo een paar seizoenen verder.

Sprong in de tijd

Seizoen 5 begint en ineens zijn we 6 jaar verder in de tijd en is de aarde opnieuw verwoest. Eden is de enige plek op aarde waar leven mogelijk is. De groep van the 100 die in seizoen 4 de aarde is ontvlucht keert terug en voegt zich bij Clarke. Zij is namelijk als enige achtergebleven op aarde voordat de ramp gebeurde. Ze was destijds te laat bij de capsule die de ruimte in ging en bleef achter op aarde. Gelukkig heeft zij de ramp overleeft en kunnen ze verder op zoek naar die ene plek op aarde waar zij zich kunnen vestigen. Er volgen nieuwe vijanden, gevechten en confrontaties. Uiteindelijk worden Bellamy en Clark wakker na een cryoslaap en blijken zij aangekomen te zijn op een nieuwe plek; een bewoonbare planeet met twee zonnen. Op deze planeet woont al een volk die deze plek Sanctum noemt.

The 100

Hierna wordt het een stuk ingewikkelder qua verhaal. Het begrip reïncarnatie komt aan bod en blijkt het mogelijk om je geest op te slaan op een soort hard drive en deze dus in ene ander lichaam te laten reïncarneren. Zo kan iemand voor eeuwig voortleven in verschillende lichamen. Het zorgt voor veel veranderingen in de serie want er zijn verschillende personages die wisselen van lichaam. Het maakt er niet makkelijker op. Clarke is vermoord en schuilt inmiddels in een ander lichaam en saboteert hiermee een groot plan dat de tegenstanders met haar hebben.

The 100 seizoen 7

Eindelijk zijn we aangekomen in seizoen 7 en wat een verhaal. Ik ga natuurlijk niet helemaal vertellen wat er in seizoen 7 gebeurt; dat moeten de fans zelf gaan bekijken. In dit seizoen draait het wel om speciale stenen. Deze stenen zorgen ervoor dat je razendsnel kunt reizen tussen planeten. Op Bardo, één van de planeten, breekt oorlog uit en komt het zelfs tot een beslissing van een rechter dat de mensheid het niet waard is om te redden. Niemand lijkt de rechter tot andere gedachten te kunnen brengen. Is dit het einde of kan Octavia de rechter op een andere gedachte brengen en de mensheid laten transcenderen? Of is elkaar vermoorden toch de oplossing? Iets met de sterksten overleven..

clarke
Clarke in The 100

Wat een serie

The 100 is een ingewikkelde serie, vooral als je deze niet gezien hebt. Mijn man heeft de serie van het begin tot het einde gevolgd en zelfs hij gaf aan dat het laatste seizoen echt wel ingewikkeld begon te worden. De personages, de relaties die ze met elkaar hebben, de tegenstanders en dan nog het technische gedeelte. Ik heb zelf een aantal seizoenen deels meegekeken, maar moet ik eerlijk zeggen dat het niet helemaal mijn ding is. De serie is technisch gemaakt en dat is wel mooi. De special effects zijn heel mooi gemaakt en draagt het echt bij aan de uitstraling van de serie. Ondanks dat ik het verhaal in seizoen 7 niet helemaal kan volgen, vind ik het visueel wel interessant.

Doordat er best veel personages voorkomen in deze serie, is er altijd wel één waarin je jezelf kunt herkennen. Ben je meer een hard persoon met een klein hartje dan past Bellamy goed bij je en ben je meer voor altijd het goede in mensen willen zien dan ben je een match met Clarke.

Ik ben zelf over het algemeen geen fan van science fiction, uitzonderingen daargelaten. Het is niet helemaal realistisch en dat is en kan deze serie ook niet zijn. Wel heb ik het gevoel dat de serie een beetje uitgemolken is, maar meer omdat hoe meer ik lees en zie over de verhaallijnen, hoe meer ik het gevoel krijg dat de schrijvers even niet meer wisten wat ze moesten doen. Maar aan de andere kant; even niet denken aan wat echt kan gebeuren en gewoon jezelf storten in het verhaal van deze the 100. Wat vinden jullie van the 100 seizoen 7 en in het algemeen?

The 100 helemaal zien?

In deze review heb ik geprobeerd jullie mee te nemen in de wereld van the 100. Natuurlijk kan ik blijven schrijven over wat er allemaal in deze serie gebeurd, genoeg input van 7 seizoenen. Wie weet heb ik je wel nieuwsgierig gemaakt naar the 100?

Specificaties The 100 seizoen 7

Filmproducent: Warner Bros | seizoen 7 | 2020 | Science fiction | 16 afleveringen | Amerikaans | Meer informatie vind je hier

The 100
DVD The 100 seizoen 7

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.