Bomenkwartet, een prachtig botanisch kaartspel

Kwartetten kinderachtig en alleen voor kinderen? Geef die gedachte nog een kans! En kijk dan eens naar dit bomenkwartet, een botanisch kaartspel. Uiteraard is het voor jong en oud interessant, en verre van kinderachtig. Het is een prachtige editie van dit klassieke spel, klaar om je kaarten te schudden?

Bomenkwartet, een prachtig botanisch kaartspel

Bomenkwartet

De spelregels zijn denk ik voor iedereen wel duidelijk. Maar het doel van dit bomenkwartet is om setjes van 4 bijpassende soorten te scoren. Boom, bloem, vrucht en blad – verzamel ze alle 4! Zorg dat je zoveel mogelijk bomenfamilies bij elkaar spaart in dit prachtige geïllustreerde bomenkwartet. En dankzij het bijgevoegde boekje leer je de elf boomsoorten ook nog eens kennen.Het is geschreven door Tony Kirkham en prachtig geïllustreerd door Ryuto Miyake.

Bomenkwartet, een prachtig botanisch kaartspel

Tony Kirkham

Tony Kirkham (1957) is een Britse botanicus en plantenverzamelaar. Hij werkt bij de Royal Botanic Gardens, Kew; waar hij in 2001 hoofd van het arboretum werd. Tijdens een grote storm in 1987 gingen bijna vijfhonderd bomen in het arboretum te gronde. Kirkham verzamelde vervolgens ter vervanging van deze bomen tijdens verzamelexpedities plantmateriaal in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en het Russische Verre Oosten. Over zijn ervaringen tijdens deze verzamelexpedities schreef hij samen met Mark Flanagan het boek Plants from the Edge of the World: New Explorations in the Far East dat in 2005 verscheen. Ook is het te zien op televisie bij de BBC met A Year at Kew en The Trees That Made Britain. En nu is hij dus onderdeel van een prachtig bomenkwartet.

Ryuto Miyake

Ryuto Miyake is een illustrator en vormgever uit Tokio, Japan. Zijn kunst, illustraties en ontwerpen stralen een bepaald soort rust uit. De kleuren zijn aards, vriendelijk en zacht. Een goede keuze voor bij dit bomenkwartet wat mij betreft. De illustraties zijn prachtig en dat maakt dit kaartspel tot een bijzonder mooie editie.

Bomenkwartet, een prachtig botanisch kaartspel

In contact met de natuur met Bomenkwartet

We schrijven regelmatig op Mamascrapelle over de natuur. Hoe belangrijk het is om lekker eruit te gaan, te ontdekken en duurzame keuzes te maken. Dit bomenkwartet past daar perfect bij. Het is een combinatie van een spelletje spelen en erop uitgaan! Je kan het natuurlijk gewoon spelen zoals het hoort, maar je kan vervolgens ook de bomen gaan zoeken van de kaartjes. Of een leerzame quiz ervan maken. Die diversiteit vind ik leuk aan dit kwartetspel.

Ook is het leuk dat er een boekje bij zit met informatie over de bomen van het bomenkwartet. Het is gewoon een miniboekje en spel ineen, met hele mooie illustraties. Wat mij betreft een mooie cadeautip voor jezelf of anderen!

  • Aanbevolen leeftijd 3 – 99 jaar
  • Uitgever Bis
Bomenkwartet, een prachtig botanisch kaartspel
Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.