Coole kikker race: een jaag- en racespel voor kleuters!

Samen spelletjes spelen is superleuk. Zeker als ook de jongste gezinsleden mee kunnen doen! Bij de ‘coole kikker race’ ga je samen op insectenjacht. Wie heeft als eerste zijn buik vol van insecten?  

Coole kikker race

De coole kikker race: een jaag- en racespel

De coole kikker race is een spel wat zeer eenvoudig te leren is. Elke speler is een kikker. Je legt je kikker op een lelieblad op een van de hoekpunten van het bord. Vervolgens mag de jongste speler als eerste met de insectendobbelsteen gooien. Als je een insect gooit dat op een vakje naast jouw vakje staat (schuin mag ook), móet je je kikker naar dat vakje schuiven – ook als je daardoor naar achteren gaat!
Je mag net zolang gooien, tot je een insect gooit waar je niets mee kunt, en dan is de volgende speler. De speler die als eerste op het lelieblad schuin tegenover zijn startpositie is, heeft gewonnen!  

Een spel voor coole kikkers

Wat een leuk spelletje is dit! Je haalt het uit de verpakking, leest de korte instructie en kan meteen aan de slag. De coole kikker race ziet er super vrolijk uit, met grappige tekeningen en vrolijke kleurtjes.
Dit is ook een spel wat zeker in de lente en zomer kinderen erg aan zal spreken. Hoe leuk is het om dan zelf kriebelbeestjes te zoeken? Ook in veel kleuterklassen komt dit thema in die seizoenen regelmatig aan bod.
De coole kikker race kun je spelen met 2 tot 4 spelers. Ben je op zoek naar een andere variatie, dan kun je ook ervoor kiezen om de spelregels wat te wijzigen: wie lukt het om als eerste 5 vliegen te eten? Of juist 5 regenwormen?

Eenvoudig te spelen voor jonge kinderen

Een voordeel van de coole kikker race is dat het super eenvoudig te spelen is voor jonge kinderen. De adviesleeftijd is vanaf 4 jaar, maar ik denk dat sommige 3-jarigen het spelletje ook al goed kunnen spelen.
Maar mijn dochter van 7 vond het spelletje ook nog superleuk!
De spelregels zijn heel simpel: je gooit met de dobbelsteen, en mag dan naar dat vakje als dat aansluitend is aan het vakje waar je zelf staat. Ik vind dit spel ook echt een heel leuk spelletje voor in mijn kleuterklas. Veel spelletjes zijn vaak nog te moeilijk voor kleuters, of daar is veel begeleiding bij nodig. Dit is echt een spel wat je één keer kan uitleggen, maar wat de kinderen daarna zelf kunnen spelen en wat ze elkaar kunnen leren. Echt een spel voor coole kikkers…. uhm…. coole kids!

Winnen 3x Coole kikker race

Whoehoe wat een feestje! We mogen van de uitgever: Laurence King publishers / BIS, maar liefst 3 mensen blij maken met dit spel! Laat een reactie achter onder deze blog waarom je wilt winnen.

Gefeliciteerd Priscilla, Anja en Shiv

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

60 reacties

 1. Wat een super leuk spel! Ik doe heel graag mee voor onze kleuter. Op school hebben zij het nu over kriebelbeestjes, dus hoe leuk zou dit spel voor haar zijn!

 2. Ik doe graag mee voor ons eigen gezin. 2 kinderen en ouders die veel van spelletjes houden. Leuk om weer een nieuw spel te spelen.

 3. Super-leuk voor mijn zoontje! Hij heeft een beperking en daarom zijn veel spellen al snel te moeilijk voor hem. Maar dit spel is echt iets voor hem: overzichtelijk, niet te moeilijk, duidelijk en hij heeft iets met kikkers. Ik doe dus graag voor hem mee!

 4. Wij zijn dol op spelletjes spelen! En de spelletjes die we hebben hebben we al heeeel vaak gespeeld. Een nieuw spel zou dus wel heel erg leuk zijn!

 5. Ahhh wat leuk voor onze dochter vayene. Ik waag graag een kansje mee voor haar. Ze vind spelletjes spelen erg leuk. 🤩

 6. Lijkt mij een erg leuk spel voor mijn neefje en nichtje die precies in de bedoelde leeftijd vallen.

 7. Dit leuke kikkerspel vinden mijn kleinkinderen vast en zeker erg leuk.
  Ik ben niet zo gek op kriebelbeestjes , maar in dit jaag en racespel misschien wel.
  Ik volg op bloglovin en loot graag mee.

 8. Wat gaaf voor Opa ( die kikkers spaart) en onze kleinkinderen. Heerlijk om spelletjes te spelen met elkaar

 9. vroeger heel veel spelletjes gedaan met mijn kinderen en nu brengen we dit over op de kleinkinderen en nieuwe spelletjes zijn altijd welkom 1

 10. Oww, wat een super leuk spelletje! Het lijkt me heerlijk eenvoudig en toch grappig, perfect voor mijn zoontjes! Bovendien is dit precies zo’n spelletje dat je perfect op reis mee kan nemen! Voor de regenachtige dagen in de zomervakantie is dit dus ook super handig!

 11. Super leuk spel om met mijn nichtje te spelen! Er zijn niet zoveel spelletjes die jonge kinderen kunnen spelen.

 12. Onze zoon van 5 jaar is nooit dol geweest op kleine beestjes, maar de laatste tijd /jaar wordt hij steeds angstiger. En gaat het hem belemmeren. Dus we proberen hem te stimuleren door insecten te bestuderen, boekjes lezen en documentaires te kijken. Misschien dat het met dit spel ook een beetje lukt om de angst te verminderen.

 13. Heel veel spellen vallen niet in goede aarde bij mijn zoon. Maar vaak zijn ze nog te hoog gegrepen voor hem. En hij is ook meer gek op actieve spelletjes zoals tikkertje. Dus zou dit spel graag willen uitproberen en hopelijk hebben we dan wel een “rustmoment” aan tafel.

 14. Wat een super leuk en grappig spel is dit. Zeker erg leuk om samen met mijn kleinkindjes te spelen, en nu maar hopen dat zij net zo gek op het spelen van spelletjes worden als dat wij met zijn allen al zijn!!

 15. KLinkt als een leuk spel. Onze kids zijn dol op spellen. Deze zou mooi op onze spelletjesdag gespeeld kunnen worden

 16. Wow, wat een leuke winactie! Wij spelen veel spelletjes samen in ons gezin en met onze familie. Er zitten een paar jonge kinderen bij die met veel spellen nog niet mee kunnen doen. Dit spel lijkt ons een enorm leuk spel voor ze en een uitdaging ook, geweldig.

 17. Owww leuk en meer dan leerzaam voor mijn kindjes op de opvang maar ook mijn eigen 2 ukken zouden dit helemaal geweldig vinden 🥰🥰

 18. Leuk! Ik doe graag mee. Mijn jongste speelt graag spelletjes maar kan nog niet overal aan meedoen omdat het nog te ingewikkeld is. Dat vindt ze soms niet leuk, dit spel kan ze wel, altijd leuk om iets nieuws te spelen.

 19. Erg leuk spel, ik doe erg graag mee voor de kinderen, zal geweldig zijn om voor ze te winnen :):)
  Groetjes Anneliese

 20. Dit coole kikker spel is al te spelen vanaf 3/4 jaar! Een heel nieuwe uitdaging en het lijkt me hilarisch en erg leuk! Graag loot ik mee!

 21. Denk dat mijn kleuter zijn kikker, al smikkelend en smullend van insecten, als eerste aan de overkant van het bord krijgt.

 22. Dol op spelletjes hier! Met dit verschrikkelijke weer en over niet al te lange tijd zomervakantie, is een nieuwe uitdaging meer dan welkom!

  • Dit lijkt mij echt een super leuk spel waar we echt gezellige middagen mee zouden kunnen beleven, ik doe graag mee zou fantastisch zijn!

 23. Onze kinderen beginnen interesse te tonen in gezelschapsspelletjes, dit spelletje ziet er echt wel leuk uit voor hun.

 24. Tot mijn grote verbazing en een lichte mate van afschuw, zijn mijn twee dochtertjes dol op => kikkers. Ik moet er zelf niet veel van hebben, laat ze ook niet te dicht bij de vijver van mijn vader in de buurt komen. Want ja daar zitten er wel een paar en ze zouden ze misschien proberen te pakken…. Ik denk dat het springen erg in trek is en het is fijn als ze ervan genieten om die beestjes te zien. Maar speelgoed kikkers of dit leuke spel in huis vind ik een veel betere optie. Maak heel graag kans op deze leuke prijs, die mijn dames vast giga geweldig zullen vinden !

 25. Samen spelletjes doen vinden we super gezellig, en met dit spelletjes zou mijn kleuter ook goed mee kunnen doen.

 26. Erg leuk om eens een spelletje met de dochter van drie jaar te kunnen spelen, want met vele spelletjes kan ze nog niet meedoen.

 27. Mijn dochter wordt in oktober 4 jaar. Het is, net zoals haar mama, een grote Spelletjesfan. Dit spel zou ons beide dus zeker kunnen bekoren! 😁

 28. Wat leuk! Onze kleine man is gek op dieren en spelletjes en probeert op de creche ook een coole kikker te spelen : p Hoe leuk zou het zijn als hij met andere coole kikkers een spel kan doen?

 29. Oh dit lijkt mij leuk voor mijn kinderen, maar ook voor mijn oppaskindjes. Daar zit vast uren speelplezier in. Dan ben ik vast die coole oppas!

 30. Hartstikke cool spel voor mijn kleinkindjes (en ons☺️) Vooral omdat ze in de vakantie bij ons komen logeren: een nieuw hilarisch spel is dan extra welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.