Skip to Content

Weg met luizen met XT luis – een effectieve bestrijding

De scholen in Nederland zijn alweer even open. Nu kinderen weer volop in elkaars aanwezigheid zijn, zonder anderhalve meter afstand, neemt de kans op hoofdluisbesmetting flink toe. Omdat op scholen door de coronamaatregelen geen hoofdluiscontroles plaats kunnen vinden, moeten ouders extra alert zijn en zelf hun kinderen controleren. Voorkomen is altijd beter, niemand zit te wachten op die vervelende kriebelbeestjes! Gelukkig is voorkomen van hoofdluis gemakkelijk met XT luis Protect & Go. Een praktische, preventieve spray met verzorgende eigenschappen. De formule beschermt niet alleen effectief tegen hoofdluis maar is ook anti-klit. Na het wassen van het haar, even sprayen en weer klaar!

Wij hebben XT luis al gebruikt

XT luis protect en go

Zelf ben ik inmiddels 2 luiservaringen rijker. De eerste keer was bij een vriendin van dochterlief toen ik haar haren ging invlechten liepen er opeens 2 luizen op mijn hand. Gelukkig had ik XT luis in huis en kon ik haar direct behandelen.

De tweede keer was vlak voor dat de eerste corona lockdown begon. Dochterlief was klaar voor een kinderfeestje, een prinsessenfeestje en ik ging haar haar met glitters versieren, maar ook toen kroop er een beestje op mijn hand. Door het succes van de vorige keer ben ik snel naar de drogist gereden om een nieuw flesje te halen. Binnen 1 behandeling waren alle luizen en neten dood en weg! Een week lang 2 keer per dag kammen bracht geen nieuwe neten of luizen!

Hoofdluis hoe kom je er aan?

Laten we eerst maar eens beginnen met hoe je aan hoofdluis komt. Nee je krijgt geen luizen als je haar schoon of juist vies is. En je krijgt ook niet luizen als je haar schoon of juist vies is. Al lijken ze enorme dikke klodders met gel of olie niet heel erg aantrekkelijk te vinden. Eigenlijk heb je gewoon pech als je luizen krijgt. Luizen lopen van het ene hoofd naar het andere hoofd. Je kunt proberen om luizen te voorkomen met XT Luis, daar kom ik zo op terug.

Luizenzakken zijn onzinnig tegen hoofdluis. Handig wel in het winterseizoen als alle kinderen wanten, sjaals, mutsen, dikke jassen, extra schoenen of sloffen meenemen en er te weinig plek is bij de kapstok. Hup alle rommel in een zak en die aan een haakje. De persoon die luizenzakken heeft bedacht is vast heel rijk geworden van het product, maar nuttig is het niet. Luizen gaan namelijk dood als ze geen gastheer/vrouw hebben. Dus geen haar op hun hoofd (gna gna) die er aan denkt om zomaar van een hoofd af te kruipen en lekker een dutje te gaan doen op je jas.

Net zoals beddengoed en knuffels eindeloos wassen of in de vriezer stoppen. Tegen de tijd dat je kind 12 uur later weer in bed stapt is er geen levende luis meer te bekennen. En de neten zitten echt vast aan de haartjes die vind je niet zomaar even liggend op het hoofdkussen van je kind.

En nee hoofdluizen springen ook niet en al helemaal niet meer na het gebruik van XT luis haha.

Hoe zien hoofdluizen en neten eruit?

hoofdluis

Een volwassen hoofdluis is ongeveer zo groot als een sesamzaadje. Heeft hij net bloed opgezogen dan is hij roodbruin van kleur. Anders is hij grijsblauw.

De neten, eitjes van de hoofdluis, zijn zo’n 1 mm groot en meestal doorzichtig of grijswit. Eigenlijk lijken neten een beetje op roos of zandkorreltjes. Maar roos en zandkorreltjes kun je van de haren afschudden of makkelijk los krabbelen. Neten zitten echt aan de haren gekleeft. Leven de neten dan zitten ze tot ongeveer 2 cm van de haarwortel. Dode, of al uitgekomen neten zitten lager op het haar. Dan spreek je van oude neten.

Waar de neet zich echt zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid bevindt op een haar, gaat de hoofdluis wat meer aan de wandel. Ze zitten graag onder een pony, in de nek of achter de oren. Ze lopen over je hoofdhuid en een enkele doet een wandeling over de hoofdharen naar beneden. En dan kunnen ze wel eens overlopen van het ene hoofd, naar het andere hoofd.

Een jonge hoofdluis komt na 7 – 10 dagen uit het ei en is een week later volwassen. Alleen volwassen hoofdluizen kunnen eitjes leggen. Een hoofdluis leeft ongeveer één maand en legt elke dag zo’n 6 eitjes. Uit deze eitjes komen weer nieuwe hoofdluizen. Snel ingrijpen is bij hoofdluis dus belangrijk. Wat dat betreft zijn ze sneller dan konijnen 😉

luizenouder

Per klas zijn er een paar ouders die helpen met luizenpluizen en dan heb je de klus zo geklaard. Tussendoor leer je de andere kinderen in de klas een beetje kennen, en ook andere ouders. Je maakt wat praatjes en observeert hoe kinderen zijn. Sja ik vond dat altijd wel leuk en interessant. Tussendoor heel wat invlechten proberen mooi te houden en van de meeste meiden in de klas weer opnieuw staarten en ingewikkelde constructies van vlechtjes en haarspeldjes terugbouwen omdat papa/mama altijd weer vergeten dat het luizenpluizen is.

Terwijl ik deze blog tik begint mijn hoofdhuid trouwens wel te kriebelen. Dat zegt niks over het hebben van hoofdluis, maar is gewoon een associatie. Misschien jeukt jouw hoofd tijdens het lezen van deze blog ook wel.

Zo zullen we het nu maar eens gaan hebben hoe je van luizen af komt met XT luis? En hoe je je kunt beschermen tegen luis met de XT Luis protect & go?

Hoe kom je van hoofdluis af?

Na de voorjaarsvakantie 2020 zijn de kinderharen voor het laatst gecontroleerd op school. Ruim een jaar later hebben de hoofdluizen weten te overleven, ondanks alle corona lockdown periode.

Veel ouders zeggen dat ze de haren van kinderen regelmatig controleren, maar zo heb ik persoonlijk al heel wat ouders mogen vertellen dat ze toch beter hun best mogen doen. Het is echt belangrijk dat je de hele hoofdhuid controleert, pluk voor pluk. Is er 1 hoofdluis, dan zijn het er al gauw heel veel. Kom je hoofdluis tegen? Schaam je niet!! jij kan er niks aan doen, je kind kan er niks aan doen! Je schaamt je ook niet als je kind een wratje heeft, of waterpokken. Hup naar de drogist en spullen halen. Er zijn onwijs veel spullen op de markt die je helpen bij het verwijderen van hoofdluis. Een daarvan is XT luis.

XT luis Once gel

XT luis once gel en protect en go

Het merk XT luis behandelt én beschermt door een unieke formulering zonder pesticiden. Hoofdluizen en eitjes worden in 1 behandeling van 15 minuten gedood met XT luis Once.

Breng voldoende gel aan op droog haar en laat dit 15 minuten inwerken. Een pedagogisch filmpje op Netflix tussendoor is toegestaan, of je dood de tijd gezellig door samen een spelletje te spelen.

Hierna breng je de shampoo aan ( zonder water) en masseert alles goed in. Goed uitspoelen met water en op laten drogen.

En dan kammen, kammen, kammen, kammen. Ik adviseer altijd 2 keer per dag bij lang haar. Een week lang. Geen nieuwe luizen ontdekt dan ben je veilig. Vind je nieuwe luizen dan weer opnieuw de XT luis Once gebruiken. en weer kammen, kammen en kammen.

Voorkomen met xt luis protect & Go

xt luis Protect en Go

Ik ben een kleuterjuf. Een kleuterjuf met lang haar. Een kleuterjuf die rustig in de huishoek een kopje thee komt drinken. Of naast je komt zitten om te kijken hoe je iets aan het bouwen bent. Een kleuterjuf die je voor corona gezellig op schoot trekt, om je een knuffel te geven als je moet wennen en het spannend vindt op school. Een kleuterjuf met lang haar die grote kans maakt om ook hoofdluis te krijgen dus.

Naast XT luis Once gel, de effectieve hoofdluisbehandeling van 15 minuten, is er de preventieve Protect & Go spray. XT luis Protect & Go beschermt krachtig tegen hoofdluis dankzij de werkzame stof activdiol en is makkelijk in gebruik. Na het wassen van het haar, even sprayen en klaar. Dit product is vegan, op waterbasis, huidvriendelijk en geurloos. De werking is klinisch bewezen.

Je kunt de XT luis Protect & Go en de XT luis Once al gebruiken vanaf 6 maanden oud. De ingrediënten vind je hieronder:

xt luis
Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Novokid

Wednesday 25th of September 2019

Bedankt voor het delen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.