Haren invlechten – een blog met feestelijke kapsels voor iedereen!

Op de Kreadoe werd dochterlief haar haar prachtig ingevlochten door Marlene van hareninvlechten.nl Nu kan ik een simpele haarinvlecht prima en ook 2 invlechten of 8 invlechten. Het principe is hetzelfde en dat is vrij makkelijk. Maar de diadeemvlecht had ik nog steeds niet onder de knie en er zijn nog zoveel meer leuke ontwerpen. Speciaal voor de feestdagen ging ik aan de slag om wat haren invlechten technieken uit te proberen. 

Haren invlechten

feestelijke kapsels met invlechten

Menig moeder kijkt soms jaloers naar het haar van een ander kind. Weer zo prachtig ingevlochten. “kon ik dat ook maar” , “bleef mijn kind maar zo rustig zitten”, “daar zou ik echt een uur over doen” kunnen zo maar eens gedachten zijn die je krijgt bij het zien van die soms super ingewikkelde constructies. Maar eigenlijk valt het best wel mee hoe lang je er mee bezig bent! Haren invlechten is zo geleerd! Echt je kunt het zeker met de hulp van Marlene!

De beste tips die ik even wil uitlichten: Borstel van te voren goed door dat er echt geen klitten meer inzitten. Beschadigd haar goed behandelen met conditioner van te voren. Kan je kind niet stilzitten? De Ipad, haarspulletjes, stukje fruit doen wonderen om je kind stil te laten zitten. Daarnaast schaf je natuurlijk deze boeken aan zodat ook jouw kind er prachtig bijloopt. Extra leuk voor de feestdagen!

2 boeken haren invlechten

Marlene Roodbol, vlechtqueen, schreef 2 boeken om te leren haren invlechten. Het eerste deel heet haren invlechten stap voor stap. Het tweede deel heet haren invlechten de volgende stap.

Ben je nog een beginner dan leer je echt stap voor stap om de haren van je dochter in te vlechten met verschillende technieken. Hierin staan maar liefst 20 verschillende invlechten beschreven. Waarvan 3 echt stap voor stap.

Naast auteur van deze boekenreeks is Marlene ook vlechtstyliste tijdens workshops, events en feestjes. Zodoende kwam ik haar tegen op de Kreadoe en kreeg ik de stap voor stap editie mee naar huis om uit te proberen.

Vlechttechnieken uitproberen

vlechten
diadeem techniek

Natuurlijk moest ik de diadeem techniek ook nog eens uitproberen. Het is eigenlijk super simpel. De kant die je wilt laten hangen sla je over met het vlechten en zo krijg je een diadeemvlecht. Je kunt stoppen bij het andere oor, of je gaat door en dan wordt het een meander. Zo kun je zigzaggend helemaal doorgaan.

feestelijke kapsels met invlechten

Deze Criss Cross invlecht vond ik iets lastiger om te doen. Nog mooier is het als je een opwaartse vlecht maakt, maar die techniek heb ik nog niet helemaal lekker onder de knie.

Voor de kerst gaat het de diadeemvlecht worden in elk geval! Ik denk de Meander. Je kunt de vlecht de avond van tevoren al maken als je ’s morgens niet veel tijd hebt.

Er staan nog veel meer duidelijke voorbeelden in dit boek en hier ga ik echt nog jaren heel veel plezier van hebben.

Feestelijk kerstpakket

Hierin zit het stap voor stap boek of het haren invlechten voor gevordenen. Daarnaast superveel accessoires om de feestdagen mee door te komen; een zwarte haarband met strik, een zilveren/gouden haarband, glitter clipjes, glitter stud lintje,  glamour speldjes, diamant schuifjes, elastiekjes, roze/zwarte bloem clip, zilveren speld , gouden vlechtlintje en glitter swirls. Met het boek erbij maak je de creaties en met de accessoires maak je het feestkapsel af!

Of kies voor het pakket met het stap voor stap boek met verder een  borstel, kam, speldjes, elastiekjes, clipjes, invlechtlintje, klemmetjes, schuifjes, en anti-klitspray.

Ga jij wat bijzonders doen met en de haren invlechten van je dochter voor de feestdagen?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.