Bitterzoete Honing – Letitia Clark, smaken van de Sardinische keuken

Bitterzoete Honing, de smaken van de Sardinische keuken. In dit boek wordt je uitgenodigd door chef-kok Letitia Clark om mee te gaan naar haar huis te gaan. Dit huis ligt op Sardinië. Vertraag en geniet mee van al het goeds wat dit boek te bieden heeft. Allerlei heerlijkheden worden in beeld en woord gebracht. En ik mag een exemplaar weggeven! Lees dus gauw verder.

Bitterzoete Honing

bitterzoete honing

Dit boek is niet specifiek alleen een kookboek. Bitterzoete Honing is ook een boek met leuke anekdotes, heerlijke recepten en mooie foto’s. Lifestyle en kookboek in 1. Als de bladzijdes omslaan, waan je je even in de heerlijke Italiaanse streken en proef je de pecorino en de honing op je tong.

Ik ben gek op de Italiaanse keuken en het leven. Prachtige smaken die een gerecht maken. Puur en eerlijk. Een goede Italiaanse maaltijd is een weldaad voor lichaam en geest. Lekker aan tafel met z’n allen en lang genieten van de lekkere dingen in het leven. Ik ben dan ook dol op de “echte” Italiaanse recepten en verzamel de lekkerste.

Wat vind ik van dit boek?

De vrolijke voorkant van Bitterzoete Honing valt meteen op. Het verhaal spreekt me uiteraard meteen aan. Ik vind de combinatie van lifestyle en recepten erg leuk. Goed eten komt met mooie herinneringen en dat is tof om terug te lezen. Het lettertype vond ik wel even wennen, het komt wat “oudbollig” over. Tegelijkertijd is dat ook ergens wel de charme, alsof je geheime en oude familierecepten hebt gevonden.

De foto’s zijn duidelijk en fris. Laat je niet afschrikken doordat de schrijfster een chef-kok is. De recepten variëren maar vind ik in het algemeen echt Italiaans; weinig ingrediënten dus! Simpel, sprekend en goed te bereiden. Ik heb al een flink aantal post-its tussen de bladzijdes zitten van Bitterzoete Honing van recepten die ik echt wil maken.

Wat dacht je van gefrituurde salie blaadjes in bierbeslag, gegrilde aubergine salade met kaas en balsamico en dadelstroop. De pasta met salie boter lijkt me ook heerlijk. Ik heb toevallig een grote pot salie laatst gekocht maar ik had nog geen idee wat ermee te maken. De home made limoncello staat ook erg hoog en zo kan ik nog even doorgaan.

bitterzoete honing

Ook nieuwsgierig? Dan zul je toch echt het boek zelf moeten aanschaffen. Er staat teveel lekkers in! Het boek is beschikbaar vanaf 02-06-2020.

Specificaties bitterzoete honing

bitterzoete honing

Auteur: Letitia Clark | Uitgever: Fontaine uitgevers | 256 pagina’s | 9789059563735 | juni 2020 | Meer informatie vind je hier

Footer5
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

6 Responses

  1. Kookboeken hebben altijd mijn interesse. Heerlijk om doorheen te bladeren, inspiratie op te doen en ermee aan de slag te gaan. Maar kookboeken met buitenlandse gerechten en dan ook nog met weinig ingrediënten, daar word ik helemaal blij van.

  2. Deze wil ik winnen! Ik houd van Italië… van de taal, het land, het landschap en de mensen. Het eten is er overal fantastisch (i ♡ pasta😍) en hoe fijn zou het zijn als ik dat eens uit dat mooie boek mag maken! 🤞

  3. Ik hou erg van koken, en ben erg benieuwd naar de recepten.
    Doe erg graag mee 🤗🤗
    Groetjes van Anneliese

  4. Dit boek brengt mij terug naar de prachtige reis die ik met mijn moeder maakte door Sardinië. Ik zou met dit boek graag herinneren ophalen en dromen over onze mooie tijd daar ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.