Insta Perfect, jouw foto’s optimaal voor social media!

Insta Perfect is het tweede boek van Iep Bergsma. Na Picture Perfect heeft ze nu Insta Perfect geschreven. Een boek gericht op fotografie voor social media. Wil je jouw foto’s verbeteren die je maakt met de camera van je telefoon? Dan is dit een heel interessant boekje. Maar, dat niet alleen Iep Bergsma helpt je ook om je eigen bedrijf beter neer te zetten, onder andere door middel van een stappenplan voor personal branding. Daarnaast legt ze Insta Perfect, uiteraard, ook uit hoe je beter gebruik kunt maken van Instagram voor je eigen bedrijf.

Insta Perfect

Insta Perfect in 6 hoofstukken

Insta Perfect is een heel handzaam boekje. Het is eigenlijk geen boekje, maar zo voelt het wel. In 6 hoofstukken geeft Iep Bergsma kort en krachtig weer hoe je betere foto’s kan maken. Ik zit nog niet zo lang op social media, maar ik maak wel al heel lang foto’s. Ik vind het altijd een beetje ingewikkeld met iso-waarden enzo. Ook dat maakt Iep Bergsma heel duidelijk. Als je het donker wil, dan zet je de iso hoger. Wil je het veel licht, dan gebruik je een lage iso-waarde. Het gaat overigens niet alleen om de foto’s. Iep Bergsma deelt in Insta Perfect ook haar tips voor het gebruik van social media als je ondernemer bent. En ook daar heb ik veel aan gehad. Het heeft mij in ieder geval over de streep geholpen om meer gebruik te maken van instagram voor mijn eigen bedrijf.

Insta Perfect

Kleine tips met groot resultaat

In de rubriek Lweethetwel maak ik voor mamascrapelle regelmatig foto’s van eten. Dat is overigens het meest ingewikkelde dat er bestaat. Hoe zorg je ervoor dat je eten op de foto er ook nog lekker uit ziet. Inmiddels maak ik de foto’s alweer een jaar. Intussen heb ik wel al wat geleerd, maar door Instaperfect ben ik weer nieuwe dingen te weten gekomen. Toen ik 25 was probeerde ik gewoon vanalles uit en was ik niet bang om op de verkeerde knopjes te drukken. Inmiddels ben ik twee keer zo oud, of eigenlijk jong. En doe ik dat toch minder snel. Komt nog bij dat ik lang heb gedacht dat ik niet technisch ben. Dankzij mijn traject bij de Power Community is dat tegenwoordig anders. Insta Perfect kwam ook op de juiste tijd langs en ik heb de tips met beide handen aangegrepen.

Insta Perfect

Inhoud Insta Perfect

Insta Perfect is opgedeeld uit 6 hoofdstukken bestaande uit:

  1. Camera-instellingen. In dit hoofdstuk gaat het vooral over de instellingen van een digitale camera, dus niet van je telefoon.
  2. Smartphonefotografie. De naam zegt het al. in dit hoofdstuk gaat het met name over de mogelijkheden van je camera op je smartphone.
  3. Vormgeving en nabewerking. In dit hoofdstuk bespreekt Iep Bergsma mogelijkheden om je foto’s te bewerken. Daarnaast geeft ze tips voor een aantal apps die dit mogelijk maken.
  4. Kies je niche. Zoals gezegd, het boek Insta Perfect gaat ook over ondernemen. Meer specifiek over ondernemen binnen de fotografie. Iep Bergsma vertelt hoe zij tot haar keuze is gekomen. Het fotograferen van vrouwelijke ondernemers. Welke keuze maak jij?
  5. Branding. In dit hoofdstuk vertelt Iep Bergsma hoe je je eigen bedrijf beter neer kan zetten. Het gaat vooral over personal branding, inclusief een stappenplan. Ze legt ook uit wat business branding is. Bovendien gaat het niet alleen om online presentatie.
  6. Insta Perfect. Dit hoofdstuk is vooral gericht op Instagram en hoe je dit medium voor jouw bedrijf kan inzetten.

Wist je dat?

  • Als je een foto wil maken en je drukt op je scherm er een zonnetje tevoorschijn komt? Daar kan je voor je foto extra of minder licht toevoegen. Hier zit ook meteen de functie om licht te ‘locken’ (AE/AEF)
  • Er verschillende app’s zijn die je kan gebruiken? Een fijne app is Canva. Deze is gratis, bevat verschillende sjablonen en kan je gebruiken voor instagram-berichten, maar ook voor bijvoorbeeld flyers van je eigen bedrijf. Daarnaast heb je LightRoom. Een app waarmee je foto’s kan bewerken.
  • Er mogelijkheden zijn voor meer licht door op je telefoon een selfie ring light te plaatsen.
  • Er ook lenzen zijn voor de camera van je smarthpone.

Bovenstaande tips hebben mij al een stuk verder geholpen. Niet alleen voor het maken van betere foto’s, maar ook voor mijn eigen coachingspraktijk. Waarschijnlijk helpt het jou ook.

Lees deze blog over de week van de mediawijsheid

Specificaties

Uitgeverij Kosmos| Auteur: Iep Bergsma| 9789043922289| november 2020 |144 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Insta Perfect

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.