Skip to Content

10 tips voor de beste mobiele foto’s van je kids

In deze blog geef ik je graag 10 tips voor de beste mobiele foto’s van je kinderen. Want ook jij kan social media waardige kiekjes schieten waar je nog jaren plezier van hebt.

Ik ben een jaren 80 baby en ik kan me nog goed de plakboeken herinneren en de enkele foto’s die keer op keer tevoorschijn werden gehaald. Helemaal vergeeld en gehavend door de tand des tijds. Op den duur verdwenen er foto’s uit fotoboeken en eigenlijk hadden we niet zoveel herinneringen om in beeld naar terug te kijken. Ik heb ook nog de tijd meegemaakt dat je foto’s maakte op een rolletje welke je inleverde en waarop je moest wachten. Vol smart zat je een week te denken aan wat zou komen, of als je even wat geld had liet je ze in een uur ontwikkelen. 

Hallo 2020, ik heb op mijn Iphone ruim 7000 foto’s van afgelopen jaar. En dan nog heb ik er vele verwijderd. Op social media delen we de leukste kiekjes, in Whatsapp sturen we de mooiste plaatjes en een fotoboek laat je zo online drukken en bezorgen. Voor sommigen is het leuk en lijkt het van nature te gaan om een mooie foto te maken. Voor anderen is het veel lastiger en soms frustrerend om een goede foto te maken. Zeker met de altijd beweeglijke kinderen. Ik geef graag 10 tips voor de beste mobiele foto’s van je kids.

Beste mobiele foto’s van je kinderen

beste mobiele foto's van je kinderen
Afbeelding van NickyPe via Pixabay
  • Kies de mobiel die bij jou past. Ik hou van mijn Iphone. Op bepaalde varianten heb je bijvoorbeeld portretmodus en die functie gaat je leven een stuk makkelijker maken. Elke foto is meteen een portret en het delen waard. Maar de telefoon waar jij je lekker bij voelt en wat goed in jouw hand ligt gaat zorgen voor de beste plaatjes.
  • Bursts; Hou de camera knop ingedrukt en je schiet zo meerdere foto’s. Met beweeglijke kinderen maak je de beste mobiele foto’s met deze functie. Schiet nu en kies later het beste shot in actie uit. Laat je kind dansen, springen en burst erop los.
  • Ik gebruik eigenlijk nooit een flitser. Beter kan je zorgen voor voldoende licht, zoals met een lamp of daglicht. Probeer op verschillende plekken in je huis om een foto te maken en zie wat het licht op die plek doet. Ik weet inmiddels precies op welke plekken in mijn huis het daglicht het meest gunstig valt.
  • Let erop dat je lenzen schoon zijn. Met die grijpgrage kindervingertjes en een mobiel die continu van hand naar zak en tas gaat, gebeurd het nog wel eens dat er vuil op de camera komt. Even schoonmaken en je foto’s zijn weer haarscherp.

Pure foto’s van je kinderen

  • Probeer ongemerkt een foto te maken. Zodra kinderen bewust van de camera zijn gaan ze poseren en dit neemt vaak de puurheid en echtheid weg van wat een plaatje zou kunnen zijn. Hebben ze het wel door dan nog kun je ze motiveren om door te gaan met wat ze aan het doen waren.
  • Elke emotie telt! Vrolijk lachende gezichtjes zijn erg leuk maar vergeet de andere emoties niet om die ook eens te vangen. Want elke emotie is zo puur en intens bij een kind. Een kwade blik, een eigenwijze oogrol, een stampend beentje, alles is het fotograferen waard en zorgt voor een diversiteit in beeld en voor een goede afwisseling in de beste mobiele foto’s van je kinderen.
  • Als je gaat bewerken doe dit dan zo minimaal mogelijk. Je kan dit doen op je mobiel zelf of in bepaalde apps. Speel een beetje met licht, kleur, contrast maar doe dit subtiel. Zo blijft je foto een natuurlijke look houden. Ook kan je soms voor automatisch bijwerken kiezen als je het echt lastig vindt.
  • Er zit een zelfontspanner op je camera! Hierdoor kan je zelf ook af en toe erbij op de foto of je kan zelfs een echt familieportret maken. Meestal maak je de beste mobiele foto’s van alleen je kinderen, maar soms is een familiekiekje erg leuk om te maken. Ook zorgt de aftellende tijd van de zelfontspanner voor de nodige joligheid wat het lekker speels maakt.
  • Geen opgeruimd huis? Muren kunnen wel een likje verf gebruiken? Kortom is er een omgeving wat je liever niet op beeld hebt? Gebruik dan een blur background optie. Deze zit bijvoorbeeld in je Instagram foto bewerkingsopties.
  • Ga je uit huis fotograferen? Neem een powerbank mee of oplaadkabel. Soms gaat de batterij nogal snel op als je veel foto’s maakt.

Conclusie beste mobiele foto’s

beste mobiele foto's van je kinderen
Photo by Derek Thomson on Unsplash

Wat vooral belangrijk is dat je plezier hebt in wat je doet. Ook is een groot geheugen fijn en snel (mobiel) internet een erg welkome extra. Bij Simonly kan je goed prijzen vergelijken en heb je zo het abonnement wat het beste bij jou en je behoeftes past. Zo kan je overal je foto’s bewerken en verzenden.

De ene keer zal een foto beter lukken dan een ander. Ik hoop dat je met mijn 10 tips voor de beste mobiele foto’s van je kids een stuk op weg bent geholpen voor het maken van memorabele familiekiekjes! Vergeet vooral ook niet om af en toe zelf even op de foto te gaan.

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je bijvoorbeeld je aanmelden op een site zoals Zoom.nl waar je nog verder kan ontwikkelen als fotograaf. Ook kan je daar je mooiste foto’s delen in de community.

Kijk ook deze blogs:

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.