Parasol kinderen in de tuin – een onmisbaar stuk!

Wat vliegt de tijd! De lente staat alweer voor de deur. De hoogste tijd om de tuin klaar te maken voor het betere weer. Ik heb zelf 2 kinderen, en met 2 kinderen moet je tuin natuurlijk wel kindvriendelijk zijn. Benieuwd naar waar volgens mij een kindvriendelijke tuin aan moet voldoen? Nou een parasol voor kinderen natuurlijk!

Parasol kinderen in de tuin: onmisbaar!

een kleine horecaparasol

Één van de dingen waar je misschien niet als eerste aan zou denken, maar die voor mijn gevoel wel onmisbaar zijn in een kindvriendelijke tuin, is een goede parasol. In de lente en zomer spelen de kinderen vaak zoveel in de tuin, dat het belangrijk is om ze goed te beschermen tegen de zon. Natuurlijk is het ook belangrijk om de kinderen goed in te smeren, maar een kindvriendelijke tuin is pas compleet mét parasol. Zo zitten de kinderen niet pal in de zon. Je hebt kleine horeca parasols maar ook andere, daarover later meer.

Speelmogelijkheden onder een parasol voor kinderen

Een kindvriendelijke tuin vraagt natuurlijk ook om mogelijkheden om te spelen. Als je een flinke tuin hebt is een speelhuisje, schommel of trampoline natuurlijk geweldig! Maar ook als je wat minder ruimte hebt, kun je allerlei leuke speelmogelijkheden toevoegen aan je tuin. Een watertafel is erg leuk, net als buitenspeelgoed. Bij ons thuis wordt er veel met hoepels én stoepkrijt gespeeld. Met stoepkrijt kun je natuurlijk mooie tekeningen maken, maar ook gebruiken om spelletjes te spelen, zoals bijvoorbeeld hinkelen. Heerlijk onder de parasol kunnen de kinderen veilig spelen.

Natuur

Het is natuurlijk fijn om te spelen met speelgoed, maar het is ook fantastisch om de natuur te kunnen ervaren. Hoe heerlijk is het voor kinderen als ze lekker kunnen aanrommelen in hun eigen stukje tuin? Bloemen bekijken en zoeken naar beestjes. Ook lekker kunnen ontdekken hoort bij een kindvriendelijke tuin! Zorg dat je op tijd begint met gras zaaien zodat de kinderen in een oase van groen kunnen spelen. Dat betekent in de hete zomermaanden goed sproeien, maar ook dat vinden kinderen weer een feestje vol waterpret! Daarbij voelt dat zachte grasgazon natuurlijk heerlijk onder de blote kindervoeten.

Mijn meiden vinden het altijd superleuk om een ‘bloemensoepje’ te maken: zoveel mogelijk bloemen, gras, blaadjes in een emmer. En dan natuurlijk met water, zand en stoepkrijt erbij…. Als je voldoende ruimte hebt is het ook erg leuk om de kinderen een eigen stukje moestuin tot hun beschikking te geven!

Spelen met water onder een parasol met kinderen

Een kindvriendelijke tuin spelen met water met parasol
Afbeelding van Thanks for your Like • donations welcome via Pixabay

Tja… dit punt heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Elk kind vindt het heerlijk om met water te spelen! Een badje of zwembad is op warme dagen perfect!
Wij hebben standaard een parasol voor de kinderen naast het zwembad staan. Wij hebben ervoor gekozen om een stokparasol met kleine voet aan te schaffen, zodat we de parasol kunnen verzetten als de zon zich verplaatst.

Parasol baby tuin

In een kindvriendelijke tuin is het ook fijn om een rustplekje te hebben. Soms zijn de kinderen even moe van het spelen, of willen ze gewoon rustig buiten kunnen zitten. Dit rustplekje kan gewoon aan de tuintafel zijn of een tentje opgezet in de tuin.
Natuurlijk zet je ook een parasol voor de baby in de tuin neer.
Maar niet alleen voor de kinderen is een rustplek fijn, ook voor de ouders is het fijn om een lekkere plek te hebben om te kunnen zitten. Als de kinderen in de zomer veel buiten zijn, ben jij dat ook!

Restylen van de loungehoek

Wij hebben thuis een lekkere loungehoek, perfect voor ons én de kinderen om lekker rustig te zitten. Dit jaar gaan we de loungehoek restylen, door te kiezen voor nieuwe accessoires, tuinkussens én een mooie nieuwe parasol.
Ik heb natuurlijk al een beetje zitten rondneuzen naar nieuwe items voor de tuin… Op de site van Parasol-shop is er echt heel veel keuze. Parasols voor kinderen in alle kleuren van de regenboog: zelfs roze en paars! Stokparasols (zoals ik nu heb), muurparasols en zweefparasols waardoor je bijna je hele loungehoek kunt laten bedekken. En als je echt een groot terras hebt, kun je ook nog terecht bij de horeca parasols!

horeca parasol in een grote tuin


Nu dus nog even snel mijn keuze maken, en dan mag van mij het goede weer wel komen!

Lees ook deze blogs

Footer3
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.