Skip to Content

Zo organiseer je de perfecte bruiloft met kinderen

Waar vroeger de volgorde vrijwel altijd was: eerst trouwen en dan kinderen, is dat nu lang niet altijd meer het geval. Veel mensen vinden het juist extra bijzonder als hun kinderen deel uit kunnen maken van hun grote liefdesviering! Maar we weten allemaal: een huwelijk kan voor een kind best een lange zit zijn. In dit artikel geven we je daarom ook tips om een bruiloft zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Op naar de perfecte bruiloft met kinderen!

bruiloft met kinderen

Kinderen betrekken bij de bruiloft

Laten we meteen beginnen met één van de belangrijkste tips: het betrekken van de kinderen bij de bruiloft. Het plannen van een huwelijk brengt veel stress met zich mee. Voor kinderen kan het lastig te begrijpen zijn dat papa en mama zo druk zijn met het plannen van een groot feest. Het is daarom belangrijk om de kinderen bij sommige onderdelen te betrekken, dit kunnen kleine taakjes zijn (zoals het kiezen van een bruidstaart of bruidskleding) maar je kunt hen ook hun mening laten geven op het gebied van trouwlocaties. Zo weten jullie in ieder geval dat de gekozen trouwlocatie ook bij de kinderen in de smaak valt.

Creëer een kids corner voor kindervermaak bruiloft

Zodra jullie een locatie hebben gekozen kunnen jullie nadenken over het creëren van de kids corner, een plek waar de kinderen zich tijdens de bruiloft en het feest even kunnen terugtrekken om te spelen. Deze hoek kan bijvoorbeeld worden ingericht met een knutsel- of een tafel met hun favoriete spelletjes. Door de kinderen een eigen plek te geven, kunnen ze fijn met andere kinderen spelen en blijven ze lekker entertained. Denk er tevens overna om ‘babysitter’ in te huren, zo hoeven jullie je niet druk te maken over het toezicht.

Kinderen zijn de helden van trouwfoto’s

Vrijwel elk bruidspaar investeert geld in een mooie trouwreportage. Het is dé manier om jullie grote dag opnieuw te beleven. Er zijn talloze manieren om ook de kinderen in de trouwfoto’s te laten shinen. Kinderen zijn vaak de helden van trouwfoto’s, de pure emoties zijn prachtig om te zien. Ga op zoek naar een trouwfotograaf die goed overweg kan met kinderen tijdens je bruiloft dag, dat levert de beste plaatjes op.

Tip: ga op zoek naar een trouwfotograaf in jullie trouwomgeving. Sommige fotografen reizen bijvoorbeeld niet door het hele land voor een klus, of ze een (hoge) reiskostenvergoeding. Dus: trouwen jullie bijvoorbeeld in de randstad? Ga dan op zoek naar een trouwfotograaf in Utrecht of een trouwfotograaf in Amsterdam.

Geef kinderen een taak tijdens de bruiloft

Tot slot zijn er nog allerlei taken die vervuld kunnen worden door de kinderen op de grote dag van de bruiloft zelf. Denk bijvoorbeeld aan: de taak van bruidsjonker/-meisje die bloemetjes gooien en helpen met de sluier, het snijden van de taart etc. Ze kunnen ook de ringen komen brengen en het is tegenwoordig ook gebruikelijk dat kinderen een kinderakte ondertekenen waarin ze verklaren dat papa en mama met hun toestemming mogen trouwen.

Ideeën ringen brengen bruiloft door kinderen

Het betrekken van kinderen bij het brengen van de ringen tijdens een bruiloft kan een liefdevolle en onvergetelijke ervaring zijn. Hier zijn enkele creatieve ideeën om kinderen een speciale rol te geven bij het overhandigen van de ringen:

  1. Bloemenmeisje of jongetje met een ringkussen: Laat het bloemenmeisje of jongetje traditioneel bloemblaadjes strooien, maar geef ze ook de verantwoordelijkheid om de ringen te dragen op een versierd ringkussen.
  2. Kleine boeketten met geheime vakjes: Geef bloemenmeisjes kleine boeketten met geheime vakjes waarin de ringen verborgen zitten. Op het juiste moment kunnen ze de vakjes openen en de ringen aan het bruidspaar geven.
  3. Ringendoosje aan een ballon: Bevestig een klein ringendoosje aan de touwtjes van een ballon. Laat het kind de ballon voorzichtig naar het bruidspaar brengen, waarna ze het doosje kunnen openen en de ringen tevoorschijn komen.
  4. Lampionnen met ringen: Laat kinderen lampionnen dragen met kleine zakjes waarin de ringen veilig kunnen worden bewaard. Ze kunnen naar het altaar lopen en de lampionnen overhandigen aan het bruidspaar.
  5. Kleine schatkisten: Geef kinderen kleine schatkisten die versierd zijn met linten en bloemen. In de schatkisten kunnen de ringen worden geplaatst, en de kinderen kunnen ze plechtig aan het bruidspaar overhandigen.
  6. Ringenvaas: Plaats de ringen in een prachtig versierde vaas die wordt gedragen door het kind. Bij aankomst bij het altaar kunnen ze de vaas overhandigen aan het bruidspaar.
  7. Boek met ringen: Geef het kind een mooi versierd boek met uitsparingen waarin de ringen veilig kunnen worden vastgehouden. Het bruidspaar kan dan de ringen uit het boek halen tijdens de ceremonie.
  8. Ringendoosje aan een lint: Bevestig een klein ringendoosje aan een lint dat wordt gedragen als een ketting. Het kind kan het doosje gemakkelijk openen en de ringen aan het bruidspaar geven.

Heb jij je bruiloft met kinderen gevierd? Heb jij nog een leuke tip?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.