Zo organiseer je de perfecte bruiloft met kinderen

Waar vroeger de volgorde vrijwel altijd was: eerst trouwen en dan kinderen, is dat nu lang niet altijd meer het geval. Veel mensen vinden het juist extra bijzonder als hun kinderen deel uit kunnen maken van hun grote liefdesviering! Maar we weten allemaal: een huwelijk kan voor een kind best een lange zit zijn. In dit artikel geven we je daarom ook tips om een bruiloft zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Op naar de perfecte bruiloft met kinderen!

bruiloft met kinderen

Betrek je kinderen bij de bruiloft

Laten we meteen beginnen met één van de belangrijkste tips: het betrekken van de kinderen bij de bruiloft. Het plannen van een huwelijk brengt veel stress met zich mee. Voor kinderen kan het lastig te begrijpen zijn dat papa en mama zo druk zijn met het plannen van een groot feest. Het is daarom belangrijk om de kinderen bij sommige onderdelen te betrekken, dit kunnen kleine taakjes zijn (zoals het kiezen van een bruidstaart of bruidskleding) maar je kunt hen ook hun mening laten geven op het gebied van trouwlocaties. Zo weten jullie in ieder geval dat de gekozen trouwlocatie ook bij de kinderen in de smaak valt.

Creeër een kids corner bij de bruiloft

Zodra jullie een locatie hebben gekozen kunnen jullie nadenken over het creëren van de kids corner, een plek waar de kinderen zich tijdens de bruiloft en het feest even kunnen terugtrekken om te spelen. Deze hoek kan bijvoorbeeld worden ingericht met een knutsel- of een tafel met hun favoriete spelletjes. Door de kinderen een eigen plek te geven, kunnen ze fijn met andere kinderen spelen en blijven ze lekker entertained. Denk er tevens overna om ‘babysitter’ in te huren, zo hoeven jullie je niet druk te maken over het toezicht.

Kinderen zijn de helden van trouwfoto’s

Vrijwel elk bruidspaar investeert geld in een mooie trouwreportage. Het is dé manier om jullie grote dag opnieuw te beleven. Er zijn talloze manieren om ook de kinderen in de trouwfoto’s te laten shinen. Kinderen zijn vaak de helden van trouwfoto’s, de pure emoties zijn prachtig om te zien. Ga op zoek naar een trouwfotograaf die goed overweg kan met kinderen tijdens je bruiloft dag, dat levert de beste plaatjes op.

Tip: ga op zoek naar een trouwfotograaf in jullie trouwomgeving. Sommige fotografen reizen bijvoorbeeld niet door het hele land voor een klus, of ze een (hoge) reiskostenvergoeding. Dus: trouwen jullie bijvoorbeeld in de randstad? Ga dan op zoek naar een trouwfotograaf in Utrecht of een trouwfotograaf in Amsterdam.

Geef kinderen een taak tijdens de bruiloft

Tot slot zijn er nog allerlei taken die vervuld kunnen worden door de kinderen op de grote dag van de bruiloft zelf. Denk bijvoorbeeld aan: de taak van bruidsjonker/-meisje die bloemetjes gooien en helpen met de sluier, het snijden van de taart etc. Ze kunnen ook de ringen komen brengen en het is tegenwoordig ook gebruikelijk dat kinderen een kinderakte ondertekenen waarin ze verklaren dat papa en mama met hun toestemming mogen trouwen.

Heb jij je bruiloft met kinderen gevierd? Heb jij nog een leuke tip?

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.