Skip to Content

Een canvas bestellen met je mooiste foto

Ik kreeg toch zo’n groot cadeau voor Moederdag! Namelijk de mooiste foto van onze eerste vakantie samen op een canvas van 80 x 60 cm. Ingelijst zelfs. Plus ook nog een kleinigheidje: een acrylblokje van 5 x 5 cm met daarop de allereerste foto van mijn zoontje en mij samen. Wil je ook een foto op canvas bestellen? Voor Vaderdag bijvoorbeeld? In deze blog lees je over het bestellen en ophangen van een foto op canvas.

Waarom een canvas bestellen?

Als je zelf nog geen foto op canvas hebt, dan heb je er vast wel één bij familie of vrienden zien hangen. Alle soorten foto’s zijn geschikt voor canvassen en ze komen in alle lichtomstandigheden goed tot hun recht. Mijn ervaring in het verleden is dat je echter niet een al te donkere foto moet nemen. Wat wel fijn is, is dat foutjes in de foto minder goed zichtbaar zijn, doordat de inkt een beetje in het doek trekt. Daarom is een canvas bestellen ideaal voor beginnende fotografen en voor foto’s gemaakt met compactcamera’s en/of natuurlijk de camera van je telefoon.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ga je een canvas bestellen, dan wordt de foto afgedrukt op doek, dat om een houten frame gevouwen wordt en daarop vastgeniet. Je kunt vaak kiezen uit verschillende randdiktes. Hoe dikker de rand, des te groter het deel van de foto dat je aan de rand kwijtraakt. Bij BesteCanvas.nl kun je naast deze “gevouwen rand” ook kiezen uit een gespiegelde rand of een uitgetrokken rand om het verlies van je foto te voorkomen. Nadat je je foto heb geüpload, zie je hier direct een voorbeeld van. Ook een witte of zwarte rand behoort tot de opties trouwens.

Je canvas inlijsten

een canvas bestellen

De gevouwen rand, dat kon gelukkig met mijn foto. Omdat ik al meerdere canvassen heb hangen, vond ik het wel heel erg bijzonder dat mijn lievelingsfoto ingelijst werd geleverd! Zo’n lijst heet een baklijst en die kun je bij een canvas bestellen. Het voordeel van een baklijst is, dat de foto inclusief rand zichtbaar blijft, en niet door de rand wordt afgedekt. Tussen je mooiste foto en de lijst zit een smalle binnenrand als de schaduw van de afbeelding. Zo treedt de foto nét iets meer op de voorgrond en krijgt het een soort 3D-effect. Bovendien beschermt de lijst tegen stof en vuil. Dat laatste merkte ik direct, omdat ik tijdens Moederdag (toen ik de canvas kreeg) midden in een verbouwing zat!

Een canvas bestellen, en een kleinigheidje

Wat ben ik blij met dit cadeau, mijn foto op canvas is een mooie herinnering aan onze eerste vakantie samen. Hier voelde ik mij voor het eerst écht moeder, na een heftige start op de couveuseafdeling, de eerste operatie van mijn zoontje en een vermoeiende strijd op mijn werk. Oh en over de couveuse gesproken. Het kleinigheidje wat mee besteld was bij het canvas, heet mixblox. Dat is een acrylblok van 5 x 5 cm, symbolisch gezien heel bijzonder. De allereerste foto van ons samen. Mijn zoontje al achter het glas van de couveuse en ik nog op de operatietafel op de achtergrond. Fijn om dit naast een stormachtige herinnering nu ook letterlijk een mooie plek te kunnen geven.

Een prachtcadeau!

Maar dat doek! Is ben echt zó blij met de canvas! En dat zeg ik niet alleen omdat het mijn lievelingsfoto is. Ik heb het namelijk in het verleden wel eens gehad dat je het frame duidelijk door het doek heen zag, maar dit doek is goed opgespannen. Ook de afdrukkwaliteit ziet er perfect uit. Dat is altijd maar afwachten, want ook dat heb ik wel eens anders meegemaakt… En nu kon ik dus eigenlijk haast niet wachten om het op te gaan hangen.

Gat in de muur

ophangsysteem
afbeelding BesteCanvas.nl

Vergeet met een foto op canvas bestellen niet om ook te kijken of er een ophangsysteem bij zit. En om die er eventueel bij te bestellen. In mijn geval moest de ophangset er apart bij namelijk. Ik vind het zelf altijd lastig om schroefjes direct in hout te schroeven, op de één of andere manier schieten die schroefjes dan altijd alle (andere) kanten op. Dus ik heb met een mini-boortje gaatjes voorgeboord. Voor de muur had ik dit keer géén boor nodig, hij hangt gewoon aan een spijker op de dunne gipswand. Het nadeel is wel weer een gat in de muur. Zeker wanneer je regelmatig wisselt van wanddecoratie, kan dit vervelend zijn.

Een ophangsysteem bij regelmatig wisselen

Een ophangsysteem is een goed idee als je regelmatig van wanddecoratie wisselt. Je hangt de canvas eenvoudig aan koorden met haken die je aan een rail ophangt. Die rail zit dan aan het plafond vast. Maar de doeken kunnen op eenvoudige wijze verwisseld worden. Zo heb je geen gaten in de muur kun je dus vaker een foto op canvas bestellen.

Helemaal geen gaten!

Eigenlijk is het helemaal niet altijd nodig om je canvas op te hangen. Steeds vaker zie je dat men kiest om canvassen en lijsten tegen de muur te plaatsen. Gewoon op de grond, maar ook op een dressoir of op een plankje met meerdere kleine canvassen is ook een mooi aanzicht.

Toch maar in de hal

een canvas bestellen

Eigenlijk wilde ik mijn nieuwe aanwinst op de plek van één van de twee oudere canvassen in de woonkamer hangen, maar ik vond deze toch wat beter passen in de hal. Een mooie binnenkomer. Bovendien loop ik hier vaker rond dan dat ik de rust vind om in de woonkamer te gaan zitten, haha. Én hij hangt nu op de plek van een klok. Waar ik al naar gewend was om constant naar te kijken. Erg fijn om daar nu wat te hebben waar ik op een positieve manier van zucht en besef dat de tijd soms toch ook nog even stil kan staan voordat ik weer verder ren en vlieg.

Ga jij ook een canvas bestellen?

een canvas bestellen

Heb jij onlangs een foto gemaakt die je als binnenkomer aan al je bezoek wilt laten zien? En er zelf natuurlijk erg graag naar kijkt. 😉 Of hou je van tekenen of schilderen en wil je graag je eigen werk aan de muur hangen?

Footer2 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.