Skip to Content

Online teamuitje met Socialspel – een uitdagende avond

Ik ben mega trots op mijn bloggerteam. Dankzij hun is MamaScrapelle enorm gegroeid de afgelopen maanden. Maar helaas kunnen we elkaar niet ontmoeten in het echt momenteel. Corona, gezondheidsklachten, en de verre afstand gooien roet in het eten. Maar om toch bij elkaar te komen deden we afgelopen maandagavond een bijzonder online teamuitje! We gingen samen op onderzoek uit naar een verdwenen werknemer!

Online teamuitje

Bij socialspel hebben ze wat gevonden op dat dilemma. Een online teamuitje! Het spel is te spelen met minimaal 2 en maximaal 8 spelers. Je hoeft niet op dezelfde locatie te zijn om deze online escape room te spelen.

De kosten per groep voor het online teamuitje zijn € 39,-, ongeacht het aantal personen in de groep.

Online teamuitje: ‘Het Hoogeboom Mysterie’

online teamuitje Hoogeboom Mysterie Social Spel

Helaas niet met zijn allen, maar wel met zijn 7 begonnen we aan het Hoogeboom Mysterie. Het eerste online teamuitje voor het MamaScrapelle team. We moesten van te voren, volgens stricte instructies, een WhatsApp groep aanmaken. 10 minuten van te voren nodigden we de de directeur uit voor verdere instructies. Wat bleek de ICT-manager van de school was verdwenen en dat in deze tijd. Dat kon echt niet! We moesten hem zien te vinden. De eerste stap was het vinden van de juiste code voor het cijferslot van zijn bureau..

Tussendoor kregen we via Whatsapp instructies van de directeur zelf of van zijn secretaresse.

online teamuitje

Algauw zaten we er helemaal in! We hadden 60 minuten de tijd en die vloog echt voorbij met het online teamuitje! Er wordt aangeraden dat 1 persoon toegang heeft tot een laptop of computer om dingen op te zoeken op internet. En een verbinding met elkaar via Teams-, Zoom, Skype- of Google Hangouts is erg handig konden wij van te voren al lezen.

Wij hadden een zoom sessie opgezet, maar we moesten niet vergeten om ook af en toe wat in die whatsapp te zetten, want de directeur kon ons soms even een tip geven. Maar met al dat praten via de zoom vergaten we dat soms zowat. Wat een spanning en sensatie!

Hoera binnen de tijd

Online teamuitje gehaald binnen de 60 minuten

Gelukkig hebben we het online teamuitje Hoogeboom Mysterie gehaald binnen de 60 minuten! En wat hadden we veel aan elkaar gehad.

online teamuitje MamaScrapelle team

Wat vonden wij van het online teamuitje?

Tanja:

Tenzij je dit speelt met je gezin of huishouden is het handig om dit via Zoom/Skype of een ander platform te doen. Veel speurwerk, mag een puzzel meer inzitten. Wel met zorg gemaakt. Maar dat zul je zelf zien als je het speelt…

Elles:

Het online teamuitje was net lang genoeg, een uurtje. De tijd vliegt. Het was spannend of we het zouden halen. Goed voor teamwork. Je hebt wel digitale instrumentarium nodig, facebook linkedin. Daarnaast laptop, telefoon. Ook mensen die daar handig in zijn. 

Leuk voor teamspirit in tijden van corona. Zoom is een aanrader om te gebruiken. Ik miste wel het samen naar website kijken, maar goed. Dat is nu in deze tijden zo.  Je wordt geholpen door de directeur met hints. Dat is wel fijn. 

Joyce:

Zo online een teamuitje doen is al heel erg leuk. De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat goede en minder goede escape rooms gedaan, dus had zo mijn verwachtingen.

Deze online escape room ziet er verzorgd uit en goed in elkaar. De verhaallijn is wat sumier, maar dat mag de pret niet drukken. Het was voor ons wel een meerwaarde om met zijn allen elkaar te kunnen zien en spreken via zoom. Wij hebben een geweldig uurtje met elkaar gehad en ik zou het zo weer doen. Dan wel een andere room natuurlijk. ;-). Mijn vrienden heb ik al op de hoogte gebracht.

Delicia:

Jammer dat het niet alleen via WhatsApp was. Ik zag dit te laat en Zoom werkt bij mij nooit zonder link. Daarbij was niet genoemd dat het wel handig was om een Facebook account te hebben. Deze is wel cruciaal voor 1 van de opdrachten.

Kelly:

Ik heb 2x eerder een escaperoom gespeeld, maar nog nooit online. Hier was ik dan ook erg nieuwsgierig naar. Ik vond het online spelen echt een totaal andere ervaring dan een ‘live escaperoom’. Het overleggen gaat in het echt toch wat gemakkelijker. 
Wij hadden als team contact via Zoom, en dat was echt wel nodig. Ik vond het vooral leuk dat iedereen zijn eigen input had: de één was snel in het zoeken naar wachtwoorden en codes, de ander was weer snel in het lezen van de brieven en daar de waardevolle informatie uit halen. Zo waren we een goede aanvulling op elkaar. Je hebt echt wel meerdere mensen nodig om de escaperoom tot een goed einde te brengen. 

De sterke punten vond ik dat de opzet van de escaperoom erg goed is: er is een appgroep, je krijgt filmpjes, foto’s, een site en nog veel meer. Ook komt er op tijd hulp als dat nodig is. Een verbeterpunt vind ik het verhaal zelf. Hier zou van mij wel wat meer diepgang in mogen zitten, nu waren er voor mij op het eind nog teveel vragen. 
Een ‘live escaperoom’ vind ik nog steeds wel leuker, maar zeker in deze tijden is dit online teamuitje een leuk alternatief om eens een keer te doen!

Selena:

Al jaren ben ik fan van escape games op mijn telefoon. Puzzels oplossen om uit ruimtes te komen of om verder in het verhaal te gaan. Toen de eerste echte escape game kwam stond ik te juichen. Ik heb inmiddels 1 echte escape game mogen ervaren en nu dus Hoogeboom mysterie van Socialspel. Het online teamuitje is toegankelijk omdat je het thuis kan spelen via je mobiel en dat is tof. Ze hebben er echt werk van gemaakt.

Ik had wel andere verwachtingen; ik had meer puzzels verwacht. Maar dat is niet negatief. Het spel heeft een andere insteek; echt meer speurwerk. Mijn ervaring was dat het hele team echt nodig was en er een tof samenspel ontstond. Ik vond het aanvullende van Zoom wel een toevoeging op de app. Eigenlijk zou ik het nog wel een keer willen spelen nu ik weet wat ik kan verwachten en voor de snelste tijd gaan…

Ellen:

Het was voor mij de eerste keer dat ik een escape room heb gespeeld en dan gelijk met een online teamuitje. Ik vond de aanvulling van Zoom zeer waardevol en in je eentje is dit echt niet te doen. Want de een was ondertussen een code of wachtwoord aan het kraken waar de ander op andere plekken op onderzoeken uitging.

escape room online laptop, zoom en pen en papier

Nu op zoek naar nog een online teamuitje, want ik heb de smaak te pakken!

Kijk ook deze escaperooms die we hebben gespeeld:

En als teamuitje kun je ook een (online) Ultimate pubquiz doen!
Digitaal teamuitje

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.