Skip to Content

Los de zaak op met een nieuwe escape room voor thuis Operatie Clavem

MissionRoom brengt na het succes van hun eerste escape room voor thuis Operatie Castellum een nieuw dossier uit. Je speelt namelijk Operatie Clavem vanuit je eigen woonkamer. In dit dossier moet je je innerlijke detective naar boven halen. Ben jij er klaar voor, lees gauw verder hoe je kans maakt!

Operatie Clavem

Operatie Clavem

Er zijn aanhoudingen gedaan tijdens een grote drugsdeal, maar waar kwamen deze drugs vandaan? En via wie kwamen ze het land in? Zet de beschikbare politie tools op de juiste manier in en wie weet los jij de zaak van Operatie Clavem op. Ideaal in deze tijd voor alle liefhebbers van escape rooms, raadsels en puzzels.

Escape Room voor thuis

MissionRoom bracht eerder dit jaar op 20 april Operatie Castellum uit, waar je een anonieme tip ontvangt bij de politie over een drugsdeal. Aan jou als inspecteur de taak om uit te zoeken wie de afnemers zijn en te achterhalen wanneer de overdacht zal plaatsvinden. Van deze originele escape room
voor thuis zijn er inmiddels al 1300 stuks verkocht. Operatie Clavem is het vervolg op Operatie Castellum, maar zo opgezet dat je de games ook los van elkaar kunt spelen. Bij deze Escape Room voor thuis draait het om het achterhalen waar de drugs vandaan kwamen en wie er voor het transport heeft gezorgd.

Beide spellen zijn uitdagend en origineel. Zo zijn ze deels offline via puzzels en aanwijzingen op papier, maar ook deels online waarbij websites en Facebook-profielen gebruikt moeten worden. De opbouw van het spel is uniek, omdat het waarheidsgetrouw is opgezet en het zelfs voelt alsof je bijvoorbeeld een bestaande website aan het hacken bent. Beide operaties worden verder ondersteund door een app via waar je aanwijzingen krijgt, maar ook hints kunt opvragen. Hierdoor is het spel van begin tot eind
interactief en voor ieder niveau haalbaar.

Operatie Clavem

Operatie Clavem via de post

Operatie Castellum en Operatie Clavem zijn te verkrijgen via de site van MissionRoom. De consumentenadviesprijs is 64,95 euro voor de geprinte versie die je per post krijgt thuisgestuurd en 54,95 euro voor de digitale versie. Persoonlijk zou ik voor die 10 euro meer voor de geprinte versie gaan, want het pakket ziet er zo leuk uit! Je waant je tot een echte detective met de case files inclusief verdachtenfoto’s! bewijsstuk en een mooi notitieblokje voor aantekenen!

Er zit een handige handleiding en instructiebrief bij die je van te voren goed moet doorlezen.

Missionroom escape room

Het is mogelijk om tegen een lagere prijs extra dossiers van Operatie Clavem te bestellen, zodat je op afstand samen kan spelen met familie en vrienden. De spellen zijn geschikt om bijvoorbeeld met het hele gezin te spelen vanaf een leeftijd van 14 jaar.

Bekijk hier een video waarin bedenker Rogier Visser vertelt over het ontstaan van Operatie Castellum

Over MissionRoom

MissionRoom heeft 4 escape rooms in Leidschendam. Door de coronamaatregelen moesten ook zij hun deuren sluiten op 16 maart 2020. Oprichter Rogier Visser (44 jaar) vond echter een andere manier om zijn creativiteit los te laten. Na een brainstorm met Ruben van Essen (28 jaar) kwamen zij tot een goede verhaallijn voor een escape room dossier en zo is Operatie Castellum ontstaan.

Toen de verhaallijn klaar was en de puzzels, aanwijzingen en opdrachten allemaal in orde hebben de eerste testgroepen de game gespeeld. De reacties waren erg enthousiast waarna Rogier en Ruben besloten het dossier aan te bieden in de webshop van MissionRoom. De eerste dag lag de server plat door de hoeveelheid bestellingen en tot nu toe zijn er dan ook al 1300 stuks verkocht. De volgende stap is een tweede dossier, Operatie Clavum, en die is nu beschikbaar!

missionroom escaperoom

Gezellig avondje met vrienden of familie

Baal jij dus ook dat je nog maar 6 mensen thuis kunt uitnodigen en wil jij wat leuks met vrienden, collega’s of familie organiseren? Ga thuis aan de slag met Operatie Clavem! Zorg voor een whatsapp groepje om met elkaar te overleggen, zet een zoom, teams, meet vergadering op en zet zelf je drankje en hapje klaar.

Operatie Clavem

Meer escape rooms?

Wij mochten ook aan de slag met deze rooms:

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ida

Sunday 25th of October 2020

Zojuist Castellum uitgespeeld. Dat smaakt naar méér!!

kempenaers anita

Friday 25th of September 2020

doe zeer graag mee voor mijn schoonzoon die wil dat wel spelen met zijn corona clubje

elisabeth maria martina

Friday 25th of September 2020

mijn 2 oudste kleindochters vinden dit vast helemaal te gek

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.