Skip to Content

Digitaal teamuitje .2 – een nieuwe uitdaging van Hoogeboom Mysterie

Iets langer dan een half jaar geleden speelde ik met mijn blogteam het online teamuitje van Hoogeboom Mysterie. Inmiddels was daar een versie 2 en werden wij uitgenodigd om deze variant weer uit te proberen. Daar zeiden wij geen nee tegen en dus werd het tijd voor een digitaal teamuitje met nieuwjaarsborrel.

Hoogeboom Mysterie 1

In het vorige digitale teamuitje moesten wij op zoek naar een verdwenen werknemer. Directie en medewerkers van het Hoogeboom College schakelen onze hulp in. Het land is vanwege een virusuitbraak platgelegd en scholen moeten over op digitaal thuisonderwijs. En precies op dat moment is de ICT-manager van de school, Pieter de Roon, plotseling verdwenen. Het is niks voor De Roon om zomaar te verdwijnen…. Elk teken van leven ontbreekt. Help mee in het oplossen van dit mysterie!

social spel

Hoogeboom Mysterie 2

Pieter is eindelijk terug. Hij heeft een vlucht genomen naar Nederland. Na al die tijd zal de ICT-medewerker voor het eerst weer oog in oog komen te staan met de directeur van het Hoogeboom College. Of toch niet… Bij aankomst bij zijn ouderlijk huis in Heerde neemt hij bij het zien van Directeur Hans Dremstijn de benen. En tijdens het digitale teamuitje moet je dus op zoek naar Pieter!, Ja alweer. Maar dit keer nog spannender en leuker kan ik je vertellen.

Strijden in teams tijdens het digitale teamuitje

Omdat het Team van MamaScrapelle flink gegroeid is besloten wij om de strijd aan te gaan in 2 teams. Een race tegen de klok om uit te zoeken waar Pieter zich had verstopt. Ergens in Heerde maar waar?

We waren nog meer voorbereid dan de vorige keer. Ieder had wel 2 of 3 devices om zich heen. Pen en papier. Een goede verbinding via Teams, want Zoom geeft je maar 40 minuten en onze passie om Pieter snel te vinden was door wedstrijd op tijd nog groter.

De whatsapp groep was in de ochtend al gemaakt en 10 minuten voor aanvang voeg je dan Dhr. Dremsteijn toe. Deze komt met goede filmpjes en bewijsmateriaal via de app. Elke keer als je een filmpje hebt afgekeken reageer je even met ok zodat ze weten dat het goed is aangekomen.

digitaal teamuitje

Onder de indruk tijdens het digitale teamuitje

Tijdens het digitale teamuitje van het Hoogeboom Mysterie 2 waren wij onder de indruk van de verbeteringen. Een pagina waar wij naartoe werden geleid waarbij het net leek of wij echt in de telefoon van Pieter aan het rondneuzen waren was echt gaaf. Dat riepen we ook wel 10 keer naar elkaar toe haha. Het leek zo echt! Super gedaan!

Binnen 3 kwartier hadden beide teams, met 4 minuten verschil, Pieter gevonden. Sommige dingen gingen super snel, met andere aanwijzigingen waren wij wat langer bezig. Ik heb genoten van weer een super leuk teamuitje volledig coronaproof en zonder uren in de auto te zitten om elkaar te zien en te horen.

digitaal teamuitje

Hieronder kort onze ervaringen van het digitale teamuitje!

Delicia:

Ik zat bij Selena, Esther/Rosalie, Tanja, Mandy, Ellen in team 1. Heel fijn om naast de gebruikelijke WhatsApp groep, waar ook het Hoogenboom college in zit, in een gezamenlijke vergaderapp te zitten. Uiteraard niet met team 2, maar achteraf gezien, hadden we daar misschien best even kunnen spioneren om te kunnen winnen! Grapje. Maar in die vergaderapp hoorde je wie waar mee bezig was. Toen we het eerste appje van het Hoogenboom college kregen, begon ik als een gek mee te schrijven. Eigenlijk tot op de details. Die we helemaal niet nodig hadden, haha.

Na het kraken van de eerste code was het even zoeken. Waar worden we in hemelsnaam heen gestuurd? En wat moeten we met al deze informatie? Ik begon gewoon maar ergens en vond een plek waar ik het wachtwoord dat ik was tegengekomen in onze informatie kon invullen. En warempel waren we daar weer een stapje verder mee. Grappig wel, omdat iedereen z’n eigen ding deed, maar door af en toe gewoon te roepen wat je hebt gevonden, kon een ander daar weer wat mee.

Esther en Rosalie (10):

Leuke escaperoom vooral de interactie met filmpjes en opdrachten zijn erg leuk. Ook Rosalie vond het spel erg leuk en was volop aan het zoeken naar aanwijzingen. Leuk ook dat je op de telefoon van de verdachte kan inbreken. Aanrader om toch een leuke avond te hebben met vrienden of collega’s via een digitaal teamuitje!

Mandy:

Voor mij was het de eerste keer om online een escape room te spelen. Wel heb ik eens een gewone offline escape room gedaan, maar van wat me nu te wachten stond kon ik me geen voorstelling maken. De uitleg vooraf had voor mij iets duidelijker mogen zijn en ik had graag al een korte oefensetting gehad. Nu zat ik in het eerste deel van het spel niet echt ‘in’ het spel, maar moest ik nog even kijken hoe en wat. De opdracht had nog iets duidelijker mogen zijn. Soms dacht ik echt: waar zijn we mee bezig?

Uiteindelijk vond ik het digitaal teamuitje wel leuk. Speuren en puzzelen doe ik graag en het is altijd leuk als je ook iets gevonden hebt. Het zet je brein aan het werk en vraagt om out of the box denken. Kleine groepjes zijn wel fijner omdat je dan niet door elkaar heen praat. Ik vind het spel zeker een aanrader. Het is ook een mooie afleider van corona. (Tip voor de mensen die meespelen; zet je geluid op mute als je een filmpje aan het kijken bent, zodat je niet van iedereen het geluid van het filmpje hoort.)

Joyce:

Het vervolg van deel 1 zit nog beter in elkaar. De filmpjes zijn mooier en de opdrachten nog uitdagender. Dankzij goed teamwork hebben we Pieter kunnen vinden. Echt een aanrader om met een groepje te doen. Coronaproof naar de escape room. Ik kan in ieder geval niet wachten tot deel 3 uit is!

Elles:

Ik vind deze escaperoom uitdaging erg leuk. We waren deze keer in 2 teams uiteen gegaan. Vond ik prettig. Dan blijft het overzichtelijk en zie en hoor je ook beter waar iedereen mee bezig is. Deze keer had ik ook én een laptop én een telefoon. Hierdoor kan je beter communiceren met je teamgenoten en zelf ook dingen opzoeken. Wat knap gemaakt is én wat het erg leuk maakt is dat alles werkt alsof het echt is. Je krijgt b.v. via de app een afbeelding van een mobiel toegestuurd en dan kan ook echt op de knopjes drukken. Bovendien alles wat je opzoekt op google bestaat echt. Dat maakt het voor mij extra leuk. 

Chantal:

In een wereld waarin iedereen goed uit de voeten kan met laptop, iPad en telefoon kan je bij deze escaperoom losgaan! Je bent actief aan het zoeken naar dingen en werkt samen naar een oplossing toe. Alles werkt goed en verloopt soepel; appcontact, het bekijken van een telefoon online, dingen opzoeken op sites, een echt Instagram account. Ik stond er echt van te kijken! Leuke ervaring en zeker aan te bevelen in deze tijd om samen een uitje te beleven!  Let the battle begin 😉

digitaal teamuitje

Kelly:

Vorige keer was het digitale teamuitje van het Hoogeboom mysterie superleuk, dus ik was heel benieuwd naar deel 2. Het verhaal gaat verder waar het vorige keer geëindigd was. Dat is erg leuk en zorgt ook voor herkenning. Wij vonden de filmpjes dit keer nog beter dan de vorige keer. Ook zit het spel technisch goed in elkaar, op een bepaald moment kun je in de telefoon van Pieter de Roon, en je kunt vrijwel overal op klikken. Echt heel tof gemaakt.
De hints die je krijgt zijn fijn en doelgericht. We hadden het idee vlot de raadsels te kunnen ontcijferen. Wel was ik heel benieuwd naar het verhaal, dat is heel spannend, maar daarvan weet ik nog niet helemaal precies hoe het nu precies in elkaar steekt. Maar we begrepen dat er al een deel 3 aankomt, dus daar ben ik heel nieuwsgierig naar! 

Selena:

Het is de tweede keer dat ik deze escape via Social games speel en ik had er dan ook erg veel zin in. Ik wist nu wat ik kon verwachten, maar toch is het spannend. Het ziet er goed verzorgd uit en er is een mooie diversiteit aan opdrachten. Je hebt echt een team nodig want samen kom je tot de oplossing. Het zou van mij wel 1,5 uur mogen duren. We hebben het gehaald als team en ik kan niet wachten op een vervolg.. het eindigt met een cliffhanger!

Lees ook deze blogs voor (online) teamuitjes

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.