Gastbloggers MamaScrapelle

De afgelopen maanden hebben jullie al kunnen zien dat MamaScrapelle een heel team aan gastbloggers heeft. Door mijn carrière switch kan ik het niet meer alleen af om goede blogs te schrijven en de leukste kinderboeken voor jullie te reviewen. Elke gastblogger heeft weer zijn/haar eigen expertise en interessegebied. Met veel plezier stellen de vaste gastbloggers zich hieronder aan je voor! Af en toe kom je ook nog een andere gastblogger tegen 😉

Delicia

Ik ben Delicia, sinds eind 2016 moeder van mijn zoontje en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Eigenlijk wilde ik altijd binnenhuisarchitect worden, maar daar waren de leraren op de middelbare school het niet mee eens. Later heb ik alsnog, naast mijn huidige baan, in de avonduren een opleiding tot interieurontwerper gedaan. Op een project bij een kennis na, is het is er echter (nog?) niet van gekomen om daar verder iets mee te gaan doen.

Tot die tijd probeer ik mijn creativiteit en de geduldigheid en kunsten van mijn fijne motoriek op andere manieren te uiten. Gelukkig vindt mijn zoontje het ook leuk om te tekenen en te knutselen, dus zitten we regelmatig gezellig aan de keukentafel kleine kunstwerkjes te maken.

Maar vaak ben ik buiten te vinden, samen met mijn zoontje. Een stukje fietsen, naar een kinderboerderij of speeltuin (bij voorkeur wel eentje waarbij ik zelf ook mee kan doen), of mama hardlopend achter de kinderwagen, gewoon hier om de hoek.

En anders op zoek naar nieuwe uitstapjes. Door mijn brede interesse en de intentie om mijn zoontje te laten ontdekken wat hij leuk vindt in dit leven, kan dat écht van alles zijn. Van een blote voetenpad in de stille natuur tot een kolkende rondvaart in een vreemde stad. En omdat mijn vrienden verspreid zijn over het hele land, combineer ik dat dan vaak met elkaar.

Verder ben ik regelmatig op een vliegveld of in de windtunnel te vinden. Voordat ik zwanger werd, heb ik fanatiek aan parachutespringen gedaan als sport en mijn zoontje vindt het (gelukkig) leuk om mee te gaan om te kijken als ik daar nu als scheidsrechter uitgenodigd wordt. Minimaal één keer per jaar vlieg ik zelf nog eens in de windtunnel, maar het springen zelf doe ik niet meer.

In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Op dit moment zijn dat vooral reviews van peuterboeken. Dat zijn er inmiddels zoveel geworden dat ik weinig tijd over hou om blogs te schrijven over de dingen die wij beleven. Maar het plan is om in “Het ideetje van D-tje” te delen hoeveel leuks er met een peuter te doen is door het hele land, er zullen sportieve evenementen voorbij komen, concerten en festivals, maar ook praktische tips, gewoon in huis, wanneer je er als moeder (al dan niet tijdelijk) alleen voor staat.

Elles

Ik ben Elles. Ik heb twee kinderen, een zoon van 11 en een dochter van 6. Voor mijn werk richt ik mij vooral op de samenleving en de verbinding tussen mensen. Sinds kort ook personal coach. In mijn vrije tijd zing ik. Af en toe treed ik ook op voor publiek. Daarnaast ben ik dol op koken. Kijk ook graag in receptenboeken. Ik streef een gezonde levensstijl na, maar mayonaise met frietjes vind ik te lekker om te laten staan. Als kind was ik al dol op lezen en films kijken. Prentenboeken vind ik vaak prachtig door mooie illustraties. Om die reden kijk ik ook graag naar animatie of tekenfilms..

Fantasie is mooi. Dat krijgen we als kind mee en daarmee wordt onze creativiteit aangeboord. Iets wat ik zo mooi vind dat ik het bij mijn kinderen stimuleer. Ik merk dat het dan bij mij ook niet verloren gaat. Ik blijf mij graag verwonderen. Sinds dit jaar schrijf ik regelmatig als gastblogger op de website van MamaScrapelle. Ik vind het leuk om jullie te laten weten of een boek, film of evenement leuk is. Probeer me dan ook in te leven in wat jullie als lezers zouden willen weten. Daardoor merk ik dat ik het ook leuk vind om te schrijven.

Ik blijf schrijven over kinderboeken, films en evenementen. Daarnaast zal ik blogs gaan schrijven onder de noemer ‘L weet het wel’. Ik heb een druk leven, zoals de meeste mensen. We kunnen elkaar helpen met tips. Daarom zal ik de komende tijd regelmatig een blog schrijven over structuur bieden in een druk leven, zoals snel een gezonde maaltijd maken.

Elias

Ik ben Elias, ik ben 11 jaar en ik vind het leuk om te sporten, te tekenen en blogs te schrijven. Ook vind ik het leuk om mijn eigen strips te maken. Verder houd ik ervan achter een beeldscherm te zitten; om te gamen of om te werken aan werkstukken voor school of het schrijven van blogs. Blogs schrijven vind ik het leukste (na gamen dan natuurlijk ). Ik schrijf voornamelijk blogs over boeken en films. Het leukste aan blogs schrijven vind ik dat je een boek of film al kan lezen/zien voor of net nadat hij is uitgekomen. Wat kunnen jullie de komende periode van mij verwachten?

Ik ga in ieder geval een blog schrijven over ‘hoe werkt een vliegveld’, Dogman en een kinderboek over Escher. Verder een drieluik met twee collega gastbloggers over de reeks ‘Rory de Raaf, detective’. Wat daarna komt? Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik kijk uit naar alle nieuwe boeken en films die ik mag reviewen. 

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 9 jaar en woonachtig in De Lier.

Voordat ik mijn dochter kreeg ben ik altijd fulltime aan het werk geweest en reisde heel Nederland rond voor mijn werk. Op dit moment geniet ik van huismoeder zijn en ben ik bezig met de overname van de beddenspeciaalzaak van mijn vader. Verder ben ik al 15 jaar Bodycombat instructeur en motiveer ik wekelijks mensen met mijn lessen op een sportschool in Delft.

We bezoeken regelmatig musea in Nederland met onze dochter omdat zij dit erg leuk vindt. Ook reizen we graag en liefst veel. Jaarlijks gaan we op wintersport met vrienden en proberen wij elk jaar een mooie verre reis te maken. Onze voorkeur gaat vooral uit naar Azië. Ik ga hier een blog over schrijven zodat jullie net zo enthousiast worden als wij. En de drempel om verre reizen te maken met je kinderen wellicht weg te nemen.

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 9 en zit in groep 7. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ik ga elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Daisy

Na al wat blogs geschreven te hebben voor MamaScrapelle worst het tijd om mezelf wat uitgebreider voor te stellen. 

Mijn naam is Daisy en ik ben mama van 2 leuke knullen: Tim uit 2018 en Stef uit 2013. Een lekker stel samen die al aardig kunnen samenspannen tegen hun papa en mij. Samen met de papa van Tim en Stef, en natuurlijk ook Tim en Stef zelf, woon ik in een eengezinswoning in Nootdorp. In dit huis vang ik 3 dagen in de week kindjes op als gastouder. Langzaamaan ben ik mijn doelgroep aan het opschuiven naar de leeftijd van 4+. 

Als ik niet werk trek ik er graag met z’n allen op uit maar het bos, strand of gewoon de kinderboerderij. Ook worden musea regelmatig bezocht door ons, vaak gecombineerd met een rondje door een leuke stad. Je kunt ons in alle hoeken van het land vinden! 

Mijn grootste interesse is fotografie. Inmiddels heb ik een mooie set spullen bij elkaar en trek ik er ook alleen graag op uit met de camera. Het fotograferen van de natuur heb ik het vaakst gedaan, maar kinderfotografie sluipt er toch ook steeds meer in. Wie weet wat dat in de toekomst gaat brengen! Mijn andere hobby lezen staat sinds de geboorte van Stef op een (te) laag pitje, maar dat heeft zich de afgelopen jaren vertaald in een aardige collectie kinderboeken. Stef houdt ook erg van lezen en ook Tim begint een interesse in boekjes te ontwikkelen. Dat is toch even een mooie, rustige afsluiter van de dag! 

Van oorsprong ben ik leerkracht op een basisschool, maar na de zwangerschap van Stef ben ik als gastouder gaan werken. Ook heb ik de opleiding tot draagconsulente afgerond. In de eerste instantie voor mezelf om in mijn werk ouders te kunnen adviseren en leren over ergonomisch dragen, wat ik al veel heb mogen doen. Daarnaast heb ik ook consulten gegeven, maar daar ben ik mee gestopt. Gelukkig vind Tim het heerlijk om gedragen te worden, dus ik ben zeker nog dagelijks met ergonomisch dragen bezig en dat hoop ik nog lang te kunnen doen!

Ik hoop met mijn kennis en bezigheden een goede bijdrage te kunnen leveren aan MamaScrapelle, dus jullie gaan zeker nog een en ander van mij lezen! 

Tanja

Ik, Tanja, schrijf al een tijdje voor Mamascrapelle. Mijn belangstelling gaat onder andere uit naar jeugdliteratuur, theater, musea en boeken voor volwassenen. Als historicus ben ik met name geïnteresseerd in boeken die op wat voor manier verhalen over geschiedenis, maar voor een mooie roman of biografie ben ik ook wel te porren. Die gaan vooral mee op vakantie, want door het jaar heen ben ik een te druk baasje om veel te lezen.

Als er niet wordt gelezen of gewerkt ga ik graag naar het theater. Niet alleen om zelf een potje toneel te spelen in de oudste toneelvereniging van Delft, maar ook om, samen met mijn lief, theater te zien. Dat kan in het Microtheater, maar ook steeds vaker in Rotterdam of in de Veste. Ook van het Fringe Festival in Delft pikken we ieder jaar wel een paar voorstellingen mee.

Het Prinsenhof hier in Delft bezoek ik regelmatig omdat ze van die gevarieerde tentoonstellingen hebben en ook musea in (vooral) Rotterdam en Amsterdam bezoek ik graag. Ik bekijk dan vooral tentoonstellingen die een historisch of kunsthistorisch karakter hebben, maar ik laat me graag verrassen door kunst die ik niet helemaal of helemaal niet begrijp.

Naast proberen aan te tonen dat historici niet allemaal morsige mannetjes zijn die heel betweterig vertellen hoe de wereld in elkaar zit doe ik ook andere dingen. Naast het rondscharrelen in theaters en musea bedoel ik. Mijn lief en ik zijn namelijk ook ouders van twee dochters van vijf en zeven jaar oud.

Zij komen zo langzamerhand in de fase van beginnend lezer kun je lezen. Er wordt in hun boekenkastjes steeds meer plaats ingeruimd voor boeken die ze zelf kunnen lezen en bekijken. Zo staan de AVI-boekjes naast de voorleesboeken en prentenboeken waar ze ook nog steeds graag in kijken. Naast het verkennen van die wereld vol letters, zijn het ook gewoon twee kinderen die zwemles krijgen, het leuk vinden om met mama te koken of bakken, buitenspelen en knutselen.

Over dit alles schrijf ik zo af en toe voor Mamascrapelle.