Skip to Content

Engels leren voor kinderen – Dag van de Engelse taal

Engels leren is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Ze leren vaak al op jonge leeftijd tellen tot 10 en de kleuren in het Engels te zeggen. Daarna komen liedjes die ze op de radio horen, of Engelse woordjes die ze leren door Engelstalige kinderseries te kijken. Hier zijn enkele hulpmiddelen en tips die kunnen helpen bij het leren van Engels voor kinderen.

TipToi Wij leren Engels

Boeken voor kinderen

Er zijn veel Engelse boeken voor kinderen beschikbaar die hun leesvaardigheid kunnen verbeteren. Kies boeken met veel afbeeldingen en een eenvoudig taalgebruik om het begrijpen te vergemakkelijken. Als je kind al een beetje Engels kan is het ook leuk om Engels te leren via favoriete prentenboeken in de Engelse taal. Ook zijn er veel kinderboeken die beide talen* hebben. Dat wordt voor-koor-door gelezen. Eerst leest de volwassene het voor, dan lees je het samen en uiteindelijk het kind alleen.

Zelf heb ik veel gehad aan het boek Tiptoi * wij leren Engels.

Lees hier mijn recensie van Tiptoi wij leren Engels

Online apps

Er zijn verschillende educatieve apps beschikbaar die kunnen helpen bij het leren van Engels. Sommige apps richten zich op lezen en schrijven, terwijl andere apps zich richten op luisteren en spreken. Kies een app die past bij de leeftijd en het niveau van het kind. Oefen Engels spreken en luisteren door samen te praten, naar liedjes te luisteren of video’s te bekijken. Moedig het kind aan om Engels te spreken, zelfs als het fouten maakt. Duolingo is een populair spel onder kinderen op dit moment, maar is wel enigszins verslavingsgevoelig doordat kinderen worden uitgedaagd om dagelijks terug te komen. Aan de andere kant is het helemaal niet erg om dagelijks te oefenen en merk ik aan mezelf en mijn dochter dat we prima een dagje of wat kunnen overslaan.

voorkant doos

Engels leren voor kinderen met spelletjes

Wat is er nou leuker dan Engels leren voor kinderen met spelletjes? Voor de kleuters kun je denken aan Clementoni eerste Engelse woordjes* of dit spel voor kleuters van Clementoni*. In de bovenbouw spelen kinderen uit mijn klas het spel Keyforge*, een strategisch spel met kaarten met unieke decks.

Lees hier de recensie van Montessori eerste Engelse woordjes

Engels leren voor kinderen

Leer nieuwe Engelse woorden door flashcards te gebruiken of door Engelse woorden te associëren met afbeeldingen. Herhaal de woorden regelmatig om ze te onthouden.
Veel scholen en ouders werken met de educatieve sets van Loco Mini*. Ook daar is een Engels leren voor kinderen set van.

Maak Engels leren leuk door activiteiten zoals spelletjes, tekenen, kleuren of koken. Gebruik Engels in dagelijkse routines, zoals bij het boodschappen doen of tijdens het koken. Moedig het kind aan om vragen te stellen en fouten te maken.

Dag van de Engelse taal 23 april

De dag van de Engelse taal, ook bekend als de Dag van het Engels of de Wereld Engelse Dag, wordt jaarlijks gevierd op 23 april. Dit is een dag om de rol van de Engelse taal in de wereld te erkennen en te vieren, en om de diversiteit van de taal en degenen die het spreken te vieren.

De datum 23 april werd gekozen om de geboortedag van de beroemde toneelschrijver en dichter William Shakespeare* te herdenken, die wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers in de Engelse taal. Zijn werken hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en verspreiding van de Engelse taal over de hele wereld.

De Engelse taal is momenteel de meest gesproken taal ter wereld, met meer dan 1,5 miljard mensen die de taal spreken, zowel als moedertaal als tweede taal. Het wordt ook erkend als de officiële taal in meer dan 50 landen en wordt gebruikt als de lingua franca in internationale communicatie, handel en cultuur. Daarom vinden veel ouders het belangrijk dat kinderen Engels leren.

Engels leren voor kinderen

Er zijn veel hulpmiddelen en tips beschikbaar om kinderen te helpen Engels te leren. Het belangrijkste is om het leren leuk te maken en het kind aan te moedigen om te oefenen en nieuwe woorden te leren. Met de juiste aanpak kan Engels leren een leuke en boeiende ervaring zijn voor kinderen.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.