Het honderdveld (100-veld) maakt je kind een rekenheld

Word een rekenheld met het honderdveld dankzij deze analoge rekenmachine uit de Beelddenkwinkel. Beelddenkwinkel.nl heeft leermiddelen voor ouders thuis, voor op school of in je praktijk als (kinder)coach. Ideaal voor kinderen met een visuele leerstijl.

Wat zit er in het honderdveld pakket?

het honderdveld

In het honderdveld pakket zit:

  • de handleiding ‘Word een rekenheld met het 100-veld’
  • een instructiekaart ‘Rekenen voelen’ en ‘Automatiseren’
  • twee polsbandjes, een blauwe met plussen en een roze met minnen
  • drie honderdveld kaarten (tot 10, tot 20 en tot 100)
  • cijferkaarten (0 t/m 10)

Voor wie is het honderdveld pakket?

In eerste instantie is het voor kinderen die moeite hebben met rekenen, omdat ze op een visuele manier leren, namelijk beelddenken. Het honderdveld pakket is een effectief leermiddel om inzicht te krijgen in het rekenen en om sommen te onthouden. Dat noemt men ook wel automatiseren. Als het honderdveld visueel is opgeslagen, kan je toekomstige rekenwonder door middel van bewegingen over het 100-veld leren optellen en aftrekken tot 100! Om het rekenen te ‘voelen’ zijn twee polsbandjes bedacht. Op die manier onthoud je kind welke kant hij op moet bij optellen en aftrekken.

Mijn zoontje is pas drie jaar, maar hij is erg geïnteresseerd in cijfers (en letters). Dat heeft hij niet van een vreemde, ik speelde als peuter ook al graag ‘spelletjes’ met cijfers. En zo ziet mijn zoontje dit ook. Dus het honderdveld pakket kan ook heel goed gebruikt worden voor peuters die toe zijn aan een extra uitdaging.

Hoe gaat dit spel?

De handleiding ‘Word een rekenheld met het 100-veld’ is samen met (beelddenkende) kinderen gemaakt. Stap voor stap leert je kind op een visuele manier rekenen. Met ‘Rekenen voelen’ zorg je ervoor dat je kind gevoel krijgt bij het rekenen. Dit door met de cijfers op de grond te laten optellen en aftrekken. Je kind neemt het aantal stappen met behulp van de polsbandjes. Het spel ‘Automatiseren’ speel je met de gekleurde cijfers. Kinderen zien gauw genoeg dat de kleuren bij elkaar horen. En je kunt je kind aan de hand van de kleuren vragen stellen, zoals: Welk cijfer hoort er bij de 2? Hoeveel moet er bij 6 om samen 10 te zijn?

het honderdveld

In de handleiding ‘Word een rekenheld met het 100-veld’ staat ook nog een spel met de 3 honderdveldkaartjes. Aan de hand van het honderdveld kan je kind leren optellen en aftrekken tot 100! Kinderen krijgen door het werken met de polsbandjes gevoel bij het rekenen. Je kind leert ook te splitsen, om zo in drie stappen erbij en eraf sommen tot 10 te doen, vervolgens tot 20 en uiteindelijk sommen tot 100.

Een rekendiploma!

De spelbedenkers hebben drie diploma’s ontworpen, zodat je iedere stap met je kind kunt vieren! De diploma’s zijn gratis te downloaden. Het honderdveld staat trouwens ook op deze pagina.

het honderdveld

Kijk ook klokkijken met de beelddenkwinkel en tafels oefenen! En sinds kort ook de maattabellen!

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.