Leren klokkijken in notime met de klok van beelddenkwinkel

Met een dochter in huis die soms dingen in 1 keer lijkt te kunnen en andere keren iets weigert om te leren is het soms uitdagend om haar te helpen in haar ontwikkeling. Het komt meestal allemaal vanzelf wel goed, maar met klokkijken was er iets bijzonders aan de hand. In de zomervakantie had ze keihard gezegd tegen ons en haar oupa en oma dat ze niet wilde leren klokkijken. Ze wilde niet steeds iets eerder kunnen dan haar vriendinnen. Pff breek daar maar eens doorheen..

Beelddenkwinkel

Ik ging op onderzoek uit om haar toch op een speelse manier te kunnen helpen waarbij ze als het ware zelf de leiding had in het leerproces. Want als mijn dochter iets in haar hoofd heeft … Het zal wel gebeuren of niet gebeuren. Leren klokkijken ging een strijd worden was ik bang voor. Ze leek het zo goed te kunnen, maar opeens haalde ze steeds haar schouders op. Aangezien we bij beelddenkwinkel ook al zo enthousiast waren over het 100 veld gingen we daar kijken.

Bij beelddenkwinkel kun je hele gave beelddenk klokken kopen. Op die klokken staat heel duidelijk de tekst in de klok. VOOR | OVER | VOOR HALF | OVER HALF

Perfect dus! Wat ik tevens heel handig vind is dat de minuten achter de uren staan in een andere kleur. Nou ja minuten, eigenlijk meer de aanduiding voor het “in no time leren klokkijken “. Dus of iets 5 of 10 minuten is. 5 voor half, 10 over half etcetera er staat een 5 of 10.

In no time leren klokkijken

Ik had de klok in huis samen met een uitlegboekje en werkboekje en liet dat een beetje rondslingeren op de kleine tafel. Dochterlief nieuwsgierig als ze is bladerde er doorheen en zei: “zo dat is handig zeg die klok mama!”

Dat werkboek lijkt een beetje op de klokkijksommen die we op school krijgen!

Heel handig ga je stap voor stap je kind leren klokkijken. Van hele uren, haar halve uren, naar de kwartieren naar de 5 en 10 minuten en uiteindelijk komen dan de enkele minuten aan de beurt.

Er is dus ook een heel handig werkboek waar kinderen stap voor stap leren klokkijken! Ideaal! En als je het werkboek uit hebt kun je op internet bij tal van sites nieuw oefenmateriaal downloaden en gebruiken bij de klok.

Met de minuten zijn we nu nog aan het oefenen, maar ik heb het grootste vertrouwen dat ze die ook binnen no time gaat leren.

Van leren klokkijken naar een eigen horloge

Ze heeft inmiddels van haar eigen zakgeld in elk geval een horloge gekocht, waterproof natuurlijk want anders kan ze hem niet aan op dagen dat ze naar de opvang gaat. Het leren klokkijken vind ze inmiddels heel erg leuk en ik ben beelddenkwinkel dan ook erg dankbaar dat ze deze leuke klok wilden opsturen ter review!

Nu gaat de klok met het werkboek door naar een buurmeisje die een half jaar jonger is, om te gaan leren klokkijken!

Het thuispakket om klok te kijken raad ik iedereen aan met kinderen die het uitdagend vinden. Wedden dat ze binnen no time leren klokkijken!

leren klokkijken

En dan op naar de digitale klok benieuwd wanneer ze dat wil leren.

Footer4 nieuw

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

3 Responses

  1. Klokkijken leren is niet gemakkelijk voor elk kind. Ik merk ook dat mijn zoon vaak verward is door de wijzers en de soorten klokken die er zijn. Hij heeft van mij een horloge gekregen en ik merk dat hij het steeds beter begint te leren.

  2. Mijn dochter leert beter aan de hand van beelden of video’s om te leren. Klokkijken met deze klok ging vlot en kon op deze manier wel snel leren klokkijken. Bedankt voor de tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.