Skip to Content

Bevallingsverhalen – een bevalling in recordtijd

Als je zwanger bent gebeuren er allemaal dingen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Zo ook de open uitnodiging tot het aanhoren van andermans bevallingsverhalen. Vaak zijn dit heftige ervaringen, vertelt met veel emoties en bloederige details. Ik vond dit tijdens mijn eerste zwangerschap echt wel indrukwekkend en benauwend. Respect voor een ieder haar verhaal maar er leek niet 1 bevalling positief verlopen zijn. Ik kreeg het er behoorlijk benauwd van kan ik jullie wel eerlijk zeggen. Bevallen in recordtijd was toen nog niet in mijn gedachten gekomen.

zwangere mama bevallingsverhalen

Tweede zwangerschap

Dit bevallingsverhaal gaat over mijn tweede zwangerschap en bevalling. Ook hier wist elke moeder mij te trakteren op hun bevallingsverhaal. Gevraagd en ongevraagd. Bij het ontbijt, tijdens de lunch of als we gewoon druk aan het werk waren. Te pas en te onpas kwamen al die verhalen weer. Mijn eerste bevalling was oké, niet zoals ik wilde en licht traumatiserend. Dus ik had al wat ervaring maar wederom hielpen deze verhalen me niet echt.

Totdat daar die ene collega was die me wist te vertellen dat ze even naar de snackbar ging, iets voelde en zich vervolgens naar het ziekenhuis snelde.. en floep daar was haar zoon. Wat een verademing vond ik haar bevallingsverhaal. Het kan dus wel! Dit keer wilde ik ook echt de bevalling die ik voor ogen had. Die bij mij en mijn partner paste. In een kraamhotel, samen en een vertrouwd iemand bij onze oudste dochter in ons huis. Het liefste weer geen pijnstilling en met een bevalbad aanwezig. Dit alles was ons bevalplan. Al was bevallen in een recordtijd niet daarin opgenomen.

Waar ik bij mijn eerste dochter beviel bij precies 38 weken, zo tikte ik dit keer de 39 weken aan. Er was niks bijzonders, ik had wel een opmerking dat mijn vorige bevalling redelijk snel verlopen was en deels opgewekt door lekkend vruchtwater. Dus bij weeën moest ik niet te lang wachten en goed gaan timen. En toen ik die nacht vanaf 2:00 opeens flinke weeën voelde was ik er niet klaar voor. Er was niemand voor onze dochter, we hebben geen auto of rijbewijs… dus nee niet nu!

pasgeboren baby

Bevallingsverhalen – het begin van een bevalling

Of het zo had moeten zijn of dat er knap staaltje wilskracht aan het werk was… de weeën namen af en vroeg in de ochtend werd mijn dochter naar school gebracht. Mijn moeder belde toevallig op dat ze richting mij zou komen om even te helpen omdat ik lichamelijk weinig kon en mijn man nam ook een dagje vrij omdat ik zo moe was van de heftige voorweeën die nacht.

Rond een uurtje of 15:00 brak er een heerlijk februari zonnetje door en ik zat in de tuin met mijn moeder. Ik begon weer weeën te voelen en wist dat het niet lang meer zou duren. Ik ving ze op buiten en gezien mijn eerste bevalling was ik alert op lekkend vocht. De verloskundige kwam even langs om te checken en ik was inderdaad weer vruchtwater aan het lekken. Die avond om 19:00 was ze in het kraamhotel aanwezig en konden we langskomen voor een check.

De taxichauffeur wist niet hoe snel hij moest rijden in de avond want de weeën waren heel heftig toen. Vloekend werd ik in de rolstoel gezet door mijn man en onderweg naar binnen kregen we nog een fikse ruzie zoals dat hoort op zo’n moment. Onze kamer was fijn in het kraamhotel, er kwam nog een kraamverzorgende bij om 20:20 voor ondersteuning en het was wel duidelijk dat de bevalling beginnend was. Maar tot ieders verbazing verdwenen de heftige weeën en viel ik in slaap.

bevallingsverhalen

Bevallen in recordtijd – een heftig bevallingsverhaal

Om 21:40 kwam de verloskundige checken, ik had 4/5 centimeter af en toe een flinke wee. Maar om de zoveel minuten was niet meer ter sprake. In overleg ging ze me strippen en brak ze mijn vliezen. Wat een heerlijk gevoel was dat breken. Ik druppelde al vruchtwater maar nu was het echt een ontlading van het breken. Ik had lekker even geslapen, geen zin in mijn bevalbad en moe van de hele dag weeën opvangen. Iets voor 22:00 besloot ik om een warme douche te nemen. En al snel kreeg ik zo’n raar gevoel…

De kraamverzorgende riep nog, je hebt persweeën! Ik weet dat ik mij van onder de douche om m’n man heen heb gegooid, de kraamverzorgster rende ondertussen de verloskundige achterna die net weg was. Ik rolde in bed, om 22:07 had ik druk gevoel en om 22:15 kwam er een klein meiske op mijn buik omhoog kruipen richting mijn borst. Om vervolgens 30 minuten te gaan drinken/sabbelen. In 8 minuten was onze dochter geboren! Dat is pas een bevallingsverhaal!

bevallen in recordtijd bevallingsverhalen

Ik had de regie in mijn bevallingsverhaal

Achteraf ben ik zo trots hoe deze tweede bevalling is gegaan. Geheel in mijn eigen goede gevoel samen met alle fijne mensen om me heen. Het was natuurlijk ook zwaar en heftig zoals elke bevalling. Maar ik had wel heel erg het gevoel de regie te hebben en in mijn gevoel te zitten. En dat heeft misschien ook wel de oerkracht in me losgemaakt waardoor het bevallen in een recordtijd is gelukt. Ik ben trots op mijn bevallingsverhaal.

Nasleep bevallen in recordtijd

Dat de naweeën dan des te heftiger zijn en alle nasleep, ach na een paar maanden vergeet je dat weer dankzij alle hormonen en weke hersens. Ik heb eindelijk eens een mooi record op mijn naam staan en zal degene zijn die naar andere zwangere vrouwen een positief bevallingsverhaal zal vertellen. Als ze daarom vragen tenminste ;).

Lees ook deze blogs

Tijdens zwangerschap

Bevalling

Na de geboorte

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.