Handige producten voor aanstaande ouders – een lijst met tips!

Als aanstaande ouder komt er een hele hoop op je af en je zal een hele hoop moeten regelen. Wanneer je een mini versie van jezelf op de wereld zet, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Vanaf dag 1 zal je intensief zorg moeten dragen voor je kind en dat kan een hoop vergen van een mens. In dit artikel zal ik jou als aanstaande ouder een steuntje in de goede richting geven door een aantal artikelen te noemen die jij écht nodig hebt als toekomstige vader of moeder. Hier volgt een lijst met handige producten voor aanstaande ouders.

1. Baby nest

De eerste tip in handige producten voor aanstaande ouders is absoluut een baby nest voor jouw kleine. In een heerlijk zacht en knus nestje is je baby te allen tijde in veiligheid. Dergelijke nestjes zijn namelijk gemaakt van een zeer zachte stof waarin de baby volledig tot rust kan komen. Ook zitten er aan de zijkant zachte verhogingen, dit voorkomt dat de baby zomaar uit het wiegje valt wanneer hij of zij omrolt tijdens het slapen. Nestjes komen voor in vele kleuren en maten; als je een paar leuke voorbeeldjes van dit product wilt zien, neem dan even een kijkje op muize-pluis.nl.

2. Kleding

Wanneer je een baby’tje op de wereld zet, zal hij gelijk leuke en knusse kleding nodig hebben om hem warm te houden. Zorg er dan ook voor dat je voor de geboorte al voldoende kleding heb gehaald voor de baby. Een tweede tip voor handige producten voor aanstaande ouders is dat je niet teveel kleding koopt. De meeste baby’s hebben na geboorte ongeveer maat 50 en/of maat 56. In deze maten is het handig om in ieder geval 5 rompertjes in huis te halen, 2 broekjes, 3 shirtjes, een warm jasje en ongeveer 4 paar sokken. Zeker voor de eerste paar weken zal dit genoeg zijn. Je krijgt namelijk tijdens een babyshower en de kraamvisite ook nog heel veel kleertjes meestal!

handige producten voor aanstaande ouders
Afbeelding van Terri via Pixabay
 

3. Wasbare luiers een duurzame tip in handige producten voor aanstaande ouders

Je zult enorm veel luiers nodig hebben voor je baby. Hierbij heb je vanaf het begin af aan de keuze tussen wasbare luiers en wegwerpluiers. Ik raad je aan om in ieder geval een paar wasbare luiers in huis te halen. Deze zijn erg goed voor milieu, zitten fijn bij de baby en kan op de lange termijn erg veel kosten besparen in verhouding tot wegwerpluiers. Denk ook aan wasbare zwemluiers.

handige producten voor aanstaande ouders
Afbeelding van Pavel via Pixabay

4. Babybadje

Een babybadje is, zoals de naam al doet vermoeden, een erg klein badje waarin je de baby kunt wassen. In een babybadje kun je de baby erg makkelijk wassen, je kunt immers overal makkelijk bij. Ook is een babybadje een heel stuk veiliger dan de baby op een andere wijze wassen, denk aan een groot bad of de douche. Een veilig tip dus in de lijst handige producten voor aanstaande ouders.

5. Babyfoon een laatste tip in de handige producten voor aanstaande ouders

Met een babyfoon heb je als ouder meer rust in je hoofd. Je kunt namelijk met een babyfoon precies horen wat er allemaal gebeurt bij de baby en hierdoor weet je hoe het met hem gaat, zonder dat je er in fysieke zin bij moet blijven. Er bestaan ook exemplaren met beeld, waarmee je opgroeiende kindjes ook goed in de gaten kan houden.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.