Drones: een keuze om even over na te denken

Drones, je ziet ze overal, maar een drone kopen is echt een keuze om even over na te denken. Met een drone kun je prachtige beelden maken vanuit de lucht, maar ze zijn ook op andere manieren te gebruiken. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, prijsklasses natuurlijk, maar ook in verschillende functionaliteiten. Van een speeltje voor de kinderen tot aan een professionele tool die je kunt gebruiken in je werk. In deze blog ga ik op onderzoek uit in de wereld van de drones: daar is genoeg te ontdekken!

drones
Foto van Pexels via pixabay.com

Wat is het doel?

Toen de drones een paar jaar geleden in opmars kwamen, zag je gelijk verschillende toepassingen. Van mooie beelden in tv series of films, tot in de landbouw of plannen om met drones makkelijker medicijnen te brengen in lastig bereikbare gebieden. Tegelijkertijd worden drones ook gebruikt als een soort gadget, voor kinderen en volwassenen of bijvoorbeeld amateur fotografen. Als particulier kun je de beelden bijvoorbeeld ook gebruiken bij de verkoop van je huis, om een mooi overzicht te geven van de buurt.

Professioneel zijn de ideeën eindeloos denk ik: een mooie bedrijfsfilm, maar denk bijvoorbeeld ook aan de politie in opsporingsacties (of juist om de veiligheid in de gaten te houden). Bij het kopen maakt het doel dus veel verschil. Hoe ver en hoe lang moet de drone kunnen vliegen? Welke kwaliteit van de camera wil je? En bijvoorbeeld de lichtheid/zwaarte van de drone zelf: hoe hoog moet hij kunnen vliegen, en hoe robuust moet hij zijn. Gespecialiseerde bedrijven kunnen hierin ook adviseren.

Drones kopen of huren?

De prijzen van drones lopen erg uiteen, door het verschil in kwaliteit en functionaliteit. Een versie voor kinderen koop je voor onder de 100 euro, maar een professionele drone gaat natuurlijk al snel richting duizend(en) euro’s. Een andere oplossing is om een er een te huren, of een professional in te huren die de beelden voor je maakt. Want het vliegen met een drone, dat is ook nog best een kunst!

drones
Foto van Powie via pixabay.com

Vaardigheid en wetgeving

Ik kocht voor mijn zoon een kinderdrone en dat duurde wel even voor hij er handigheid in had. Sterker nog: de eerste keer dat hij hem buiten gebruikte, er stond iets teveel wind, vloog hij gelijk boven op een dak van een ander huis. En zie hem er dan nog maar eens vanaf te halen.. Het vraagt dus wat oefening, en zeker voor mensen die professioneel met drones willen vliegen zijn er ook cursussen. Dat gaat overigens verder dan alleen de vaardigheden, maar juist ook over wetgeving. Je mag niet zomaar en overal met drones vliegen. Dus goede kennis van de wetgeving is erg belangrijk om uiteindelijk de beelden te kunnen maken die je graag wilt.

prachtige beelden filmen
Foto van marcinjozwiak via pixabay.com
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op MamaScrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Naast MamaScrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.