Skip to Content

bbq kinderen een blog met kinder bbq recepten

Heerlijk buiten koken in de zomer. BBQ aan, lekker vleesje of visje, wat sauzen en salades. We kunnen ons er al echt op verheugen! Ook voor kinderen natuurlijk een relaxte en gezellige manier om te eten. Je hoeft immers niet de hele tijd op je stoel te blijven zitten. Maar je wilt natuurlijk dat ze wel wat meer binnenkrijgen dan alleen stokbrood. En dat het barbecueën ook zo veilig mogelijk gebeurt. Want een BBQ kan door vuur en hitte best gevaarlijk zijn. Dus een blog met tips voor een lekkere, leuke en veilige BBQ met kinderen!

BBQ met kinderen pexels-rodnae-productions
Foto van Rodnae productions via Pexels

Hoe kun je kinderen op een leuke en veilige manier betrekken bij de BBQ?

Lang en zomers barbecueën klinkt leuk, maar als moeder ben je natuurlijk ook vaak bezig met je kinderen. Ofwel het in de gaten houden van jonge kinderen, maar ook om te proberen of ze wat voedzaams binnenkrijgen. Dan lukt het niet altijd om zelf ook een beetje te ontspannen. Dus lees verder voor tips om er een leuke en veilige BBQ voor kinderen van te maken!

Een losstaande BBQ of grote buitenkeuken

Lekker en veilig barbecueën in de tuin begint natuurlijk met je materiaal. Sommige geluksvogels hebben de beschikking over een luxe buitenkeuken, met alles snel voorhanden. Dat is voor veel mensen waarschijnlijk wel iets wat je in een droomtuin zou willen hebben! Ook een groot voordeel hiervan is dat alles goed bevestigd is en stevig staat. Wel zo veilig met kleine kinderen.

Met een losstaande BBQ is dat wel een aandachtspunt. Dan is het raadzaam om even goed na te denken over de plek van de BBQ. Zorg in ieder geval voor een stabiele ondergrond zonder spullen of snoeren in de buurt waar over gestruikeld kan worden. En spreek met de kinderen af waar ze wel en niet mogen komen!

Lekkere BBQ recepten voor kinderen

Je kunt natuurlijk voor de standaard saté en hamburgers gaan. Stokbrood met kruidenboter (check deze simpele en lekkere variant van Selena), wat rauwkost en klaar. Maar het mag natuurlijk best wat uitgebreider. De echte BBQ fans gaan natuurlijk voor de culinaire hoogstandjes op de Big Green Egg large. Dat is pas echt een luxe BBQ ervaring en gegarandeerd een succes! Want dit geeft veel extra smaak en de mogelijkheid om echt bijzondere recepten uit te proberen.

BBQ met kinderen
Afbeelding Pexels Pixabay

Ook voor kinderen kun je hele leuke recepten klaarmaken op de BBQ. Een simpele manier is het maken van spiesjes, die je natuurlijk volop kunt variëren. Van vegetarisch, vlees, vis tot zoet! Met het maken van spiesjes kunnen kinderen ook heel goed helpen in de voorbereiding. Alles in stukken snijden en rijgen maar! Kies bijvoorbeeld voor:

 • Zoete aardappel, paprika en een worstje
 • Poffertjes, aardbei en marshmallow
 • Gehaktballetjes, ananas en ui
 • Vis, courgette en tomaat
 • Maïs, champignon en kip
 • Perzik, appel, aardbei en meloen

Lekkere bijgerechten zijn natuurlijk salades zoals een pastasalade, die zeker ook bij kinderen in de smaak zal vallen.

Kijk hier voor lekkere BBQ recepten die kindvriendelijk zijn

Leuke spellen tijdens de BBQ

Een BBQ duurt het liefst natuurlijk lekker lang. Dus zorg ook voor wat vermaak tussendoor. Want dan houden kinderen het ook een beetje uit. Wat zijn leuke spellen om te doen voor kinderen tijdens de BBQ?

 • Flesjesvoetbal
 • Waterballonnen dart
 • Twister
 • Maak wat mooie stoepkrijtkunst 
 • Een potje badminton, jeu de boules of kegelen
 • Doe een buitenbingo
 • Limonade/beer pong

En heb je een kleine BBQ chef in spé, dan kun je ze waarschijnlijk heel blij maken met hun eigen speelgoed BBQ! Zoek eens online naar een leuk exemplaar. Ook een kinderbuitenkeuken doet het natuurlijk erg leuk. Zo betrek je kinderen op een veilige manier bij de BBQ en kunnen ze lekker hun eigen gang gaan.

BBQ met kinderen pexels-polesie-toys
Foto van Polesie-toys via Pexels

Zomerse herinneringen BBQ met kinderen

En de leukste zomerse herinneringen zijn natuurlijk van laat opblijven en bij een vuurtje marshmallows roosteren. Kijkend naar de maan en sterren. We hopen op vele mooie en zwoele zomeravonden! Genieten van lekker eten en de kinderen, die hopelijk wat meer hebben gegeten dan stokbrood en komkommer!

Wie heeft er meer leuke tips voor een BBQ met kinderen?

Lees ook deze blogs

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.