Aloë vera een Kinderexcursie bij Dr. Green

In de meivakantie organiseert Dr. Green Aloë vera speciale interactieve rondleidingen voor kinderen. Tijdens een workshop maken kinderen kennis met de natuur en de tuinbouw in de Aloë vera kwekerij in Naaldwijk, Zuid-Holland. Een half uurtje bij ons vandaan dus een mooi en educatief uitstapje!

Alles leren over Aloë vera

De excursie startte met een rondleiding door de kas waar duizenden Aloë vera planten staan. En dat zijn er echt een hoop in allerlei maten. Je kunt zien hoe de plant groeit en waarom de Aloë vera plant zo bijzonder is. Door vele kassen heen is goed te zien hoe een baby stekje uitgroeit tot een grote meerjarige plant. Van droge grond voor de stekjes zodat ze goed gaan wortelen naar steeds weer iets vochtigere grond om te groeien. Een proces wat je eigenlijk steeds moet herhalen.

Als jij thuis een plant hebt staan en je afvraagt waarom hij het niet goed doet? Waarschijnlijk geef je teveel water. De plant moet regelmatig zo droog worden dat hij een beetje rode/ bruine bladpunten krijgt. Hierdoor wordt de plant goed sterk. Aloë vera houdt van zonlicht, maar ook niet van teveel. De plant kan dan ook een beetje verbranden als het ware. Bij weinig zonlicht, geef je ook weinig water.

In de kas kon je goed zien dat de planten allemaal steeds weer een nieuwe groeifase ingingen. Er was veel tijd voor uitleg en vragen en dit werd ook echt goed in begrijpelijke taal voor de kinderen uitgelegd.

Iedereen is gek op slijm

Van de week had ik met deze meiden nog naar de grote slijmfilm gekeken op Netflix en nu mochten de kinderen zelf aan de slag om met de gel uit de Aloë vera natuurlijke slijm te maken. 1 keer raden of de meiden dat leuk vonden of niet. Met een mes sneden ze een stuk af en daarna snij je het blad doormidden. Met een lepel of mes haal je dan de gel eruit. Een heerlijk slijmerig klusje! Vieze handen geen probleem, gewoon lekker op je armen en/of gezicht smeren. Het product trekt snel in en is zeer goed voor je huid. Daarna werd de gel in een blender gedaan zodat alle grove stukken mooi klein worden. Er ontstaat ook een mooie schuimlaag. Nu is het product heel zacht en in een afgesloten potje kun je dit een week bewaren. Natuurlijk mag de slijm mee naar huis samen met een babystekje. Ook de begeleiders ontvangen een mooie Aloë vera plant.

Af en toe kun je dus een blad afbreken om de gel te verzamelen en hier je eigen product van te maken. Een afgebroken blad kun je 8 weken bewaren op kamertemperatuur of in de koelkast. Als je de gel vloeibaar hebt gemaakt is dit 7 tot 14 dagen houdbaar in de koelkast.

De gel kun je ook invriezen en dan is het maar liefst 6 maanden houdbaar!

Kinderexcursie bij Dr. Green

Wil jij ook nog naar een van de kinderexcursies bij Dr. Green en alles te leren over Aloë vera? Boek dan een uniek dagje weg in de kwekerij van Dr. Green!

 • Rondleiding in de kwekerij
 • Workshop slijm maken
 • Kinderen krijgen potje slijm en plantje mee naar huis
 • Volwassenen ontvangen een kleine Aloë vera plant
 • Iets te drinken en een gezonde snack
 • Entree €13,50 (zowel kind als begeleider)

Te boeken als los bezoek maar ook als kinderfeestje!

Aloë Vera slijm maken Dr. Green Naaldwijk

Data meivakantie

– 26 april (13.00-14.30 uur)
– 29 april (13.00-14.30 uur)
– 3 mei (13.00-14.30 uur)
– 5 mei (13.00-14.30 uur)
– 6 mei (13.00-14.30 uur)
– 8 juni (13.00-14.30 uur)

Winactie Dr. Green Aloë vera

Namens Dr. Green mag ik iemand blij maken met 2 stengels en 3 baby stekjes Aloë vera. Met de stekjes kan jij thuis je eigen planten gaan kweken om zo altijd materiaal in huis te hebben om je eigen rijke verzorgingsproducten te maken. Geen paniek dat je geen groene vingers hebt. Op de site staat een hele uitgebreide instructie hoe je om moet gaan met het stekken. Maar omdat de baby’s nog klein zijn ontvang je er ook 2 stengels bij. Goed voor ongeveer 600 ml pure Aloë vera gel. Dit is ongeveer  8 weken houdbaar waardoor je tijd genoeg hebt om aan de slag te gaan met een van de vele recepten die je kunt vinden op de pagina.

Doe mee met de winactie en ga zelf aan de slag met Aloë vera

 • Gefeliciteerd Esmeralda
Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

19 reacties

 1. Ik zou heel graag babystekjes willen winnen. Ik heb de aloë vera van m’n zoon dood laten gaan. Zo jammer en zo stom 🙁

 2. Fantastisch leuke winactie, Aloë Vera is een wondermiddel voor een prachtige, stralende, gezonde huid, dus ik doe ontzettend graag mee!

  Liefs Fenny

 3. Ik ben zo nieuwsgierig geworden na jullie artikelen, dus ik wil graag winnen. bovendien probeer ik steeds meer mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld

 4. Hoi! Geweldig! Wat een leuke en creatieve actie om stekjes te winnen! Het is een geweldige plant die overal goed voor is 🥰🥰🥰🥰🥰

 5. Ik zou heel graag winnen omdat ik toe ben aan Aloevera bladeren… ik heb zo n last van droge vurige handen en geïrriteerd hoofdhuid. Maar mijn budget laat het nu niet toe om bladeren te kopen bij Dr Green. Ps qua social media heb ik alleen instagram🙏🤞 🍀💚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.