Skip to Content

Meeneemlijst voor de skivakantie. Wat moet je niet vergeten?

De zomer is nog maar net afgelopen, maar het is al tijd om aan de wintersport te denken. De meeste mensen gaan met de auto naar de plek van bestemming. Maar wat moet je bij je hebben? En welke dingen zijn handig? Ik heb een meeneemlijst voor de skivakantie voor je gemaakt met onder ander een thule dakkoffer.

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Veiligheidshoesjes, vriesdeken? Ik heb een meeneemlijst skivakantie gemaakt.
Afbeelding van anncapictures via Pixabay

Winterbanden

Winterbanden zijn in veel landen verplicht, dus check van tevoren of het voor jouw vakantieland ook geldt. Sowieso is het erg fijn om winterbanden te hebben dus dit staat bovenaan je meeneemlijst voor de skivakantie! Ze geven je meer grip, dus zeker een aanrader om (als je ze nog niet hebt) aan de schaffen.

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Veiligheidshoesjes, vriesdeken? Ik heb een meeneemlijst skivakantie gemaakt. sneeuwkettingen
Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Sneeuwkettingen

Naast winterbanden zijn een Pewag sneeuwketting iets dat je zeker bij je moet hebben en een goede tweede op je meeneemlijst voor de wintersport! Ik kan mij nog wel een wintersport herinneren waar we ze opeens om moesten doen na een dag skiën. Het had namelijk zo hard gesneeuwd dat onze auto in een laag sneeuw stond. Wegrijden op winterbanden lukte niet, maar met de sneeuwkettingen om lukte het wel. Ik raad je dan ook aan om ze echt in je auto te leggen, want je weet nooit wanneer je het nodig hebt. Nog een tip: Leg ze op een plek waar je er snel bij kan. Je auto helemaal overhoop halen is niet echt handig.

Meeneemlijst voor de skivakantie: Skibox

Nu hoor ik je al denken… een skibox, maar ik heb helemaal geen ski’s. Die ga ik daar huren. Ook dan kan een skibox erg handig zijn. Wij gebruiken onze skibox vooral als opslag. Zo kan je net even wat meer mee nemen. Vooral handig als je niet veel ruimte hebt in je auto. Ook kan je hem tijdens de wintersport gebruiken voor je ski’s die je daar huurt. Of om natte spullen in te doen na het skiën. Zo ligt het niet in je auto. Wij zijn in ieder geval erg blij met onze box en gebruiken hem niet alleen tijdens de skivakantie.

Hoeveel veiligheidshesjes in auto?

Ook dit is in veel landen verplicht dus hup op de meeneemlijst voor de skivakantie. Kom je met pech aan de kant te staan dan moet iedereen uit de auto een hesje aan. Je hebt dus zoveel veiligheidshesjes in de auto nodig als dat je mensen vervoert. Wel zo veilig. Zeker als je in het donker stil komt te staan. En de gevarendriehoek spreekt natuurlijk voor zich. Hou het nummer van je autoverzekering altijd in de auto voor als je schade krijgt.

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Veiligheidshoesjes, vriesdeken? Ik heb een meeneemlijst skivakantie gemaakt.
Foto door Sharon McCutcheon op Unsplash

Meeneemlijst voor de skivakantie: Fleecedekens

Fleecedekens mogen ook niet ontbreken op je meeneemlijst voor de wintersport. Vooral erg handig als je stil komt te staan en de verwarming het niet doet. Het kan dan erg koud worden in de auto en dan is zo’n deken geen overbodige luxe. Zo zorg je dat je lekker warm blijft. Ook heerlijk als de kinderen onderweg willen slapen. Wij hebben voor beide kinderen altijd een dekentje mee.

Slotontdooier

Vooral voor auto’s die nog een slot in hun deur hebben kan dit een handig iets op je lijstje zijn. Met de slotontdooier zorg je ervoor dat je de auto snel open kan krijgen zonder moeilijke praktijken uit te halen. Een tip: Bewaar hem niet in de auto!

Anti-vries, anti-vriesdeken, anti-condensdoek en een krabber

Een heel rijtje voor op je meeneemlijst voor de skivakantie, maar wel erg handig om bij je te hebben. Let bij de anti-vries goed op tot hoeveel graden ze gaan. Dit is niet bij allemaal hetzelfde. De anit-vriesdeken kan je ’s nachts op je ruit leggen. Dit scheelt in de ochtend een hoop tijd. En die andere twee spreken voor zich. Je ruiten goed schoonmaken is heel belangrijk, want voor je het weet krijg je een boete.

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Veiligheidshoesjes, vriesdeken? Ik heb een meeneemlijst skivakantie gemaakt.
Afbeelding van Admiral_Lebioda via Pixabay

Borstel en sneeuwschep voor de sneeuw

Een kleine borsteltje om de sneeuw van je auto te vegen is geen overbodige luxe. Zeker als het een nacht flink gesneeuwd heeft. Zo zorg je snel voor een sneeuwvrije auto. Is er zoveel gevallen dat je de wielen uit moet graven? Dan is zo’n schep ook erg handig om te hebben.

Meeneemlijst skivakantie: Milieusticker of vignet

In steeds meer landen komen er steden met milieuzondes. Heb je geen sticker aangeschaft? Dan kan je een boete krijgen. Zoek goed uit of je er eentje voor jouw gebied nodig hebt. In Oostenrijk en Zwitserland heb je een vignet nodig. Die kan je online kopen.

Powerbank

Stel je komt vast te staan of krijgt pech en je telefoon heeft bijna geen batterij meer. Dan is een powerbank heel fijn om te hebben en voor je eigen veiligheid handig voor op je meeneemlijst voor de wintersport. Ze zijn makkelijk mee te nemen en je kan ze overal onder en tussen stoppen. Zo weet je zeker dat je nooit meer met een lege telefoon komt te zitten, Wel van te voren even goed opladen natuurlijk!

kind op ski
Afbeelding van vitaliy-m via Pixabay

Meeneemlijst voor de skivakantie En verder?

Verder is het belangrijk om voldoende eten en drinken bij je te hebben. Vermaak voor je kinderen. Een goed werkende TomTom en goede schoenen om buiten mee in de sneeuw te kunnen lopen. Ik wens je heel veel plezier toe!

Mis jij nog iets voor op de meeneemlijst voor de wintersport dan horen we dat graag!

Lees ook deze blogs

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.