Skip to Content

Dit zijn de handigste accessoires voor je kinderwagen

Wil je de wandelingen met je kleintje nog comfortabeler maken? Dan is het een aanrader om handige accessoires voor je kinderwagen te kopen. Er zijn genoeg accessoires te koop die een uitstapje met de kinderwagen zowel voor jou als voor je kleintje aangenamer maken. Benieuwd naar de handigste accessoires voor je kinderwagen? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Voetenzak

Een voetenzak is een geweldig accessoire dat wandelingen met de kinderwagen comfortabeler maakt voor je kindje. Als je ook graag in de koude herfst- en wintermaanden uitstapjes maakt met je kleintje, is een voetenzak ideaal. Dit accessoire zorgt er namelijk voor dat je kindje het nooit koud krijgt. Voetenzakken zijn heerlijk warm en daardoor ook ontzettend comfortabel. Investeer dus zeker in een kwalitatieve voetenzak voor de kinderwagen.

Joolz regenhoes kinderwagen

Regenhoes – een nodige accessoires voor je kinderwagen

Wat ook een handig accessoire is voor je kinderwagen, is een regenhoes. Dit is ideaal, want zo kun je ook in slechter weer gewoon een wandeling maken met je kleintje. Een regenhoes biedt ultieme bescherming tegen regen, wind en sneeuw. Je kindje blijft hierdoor droog tijdens het wandelen. Perfect natuurlijk als je door weer en wind de deur uit moet omdat bijvoorbeeld een ouder broertje of zusje echt naar school gebracht moet worden of omdat je lopend je kind naar de kinderopvang brengt.

Bekerhouder

Een bekerhouder is ook een accessoire voor je kinderwagen dat het overwegen waard is. Zoals de naam al aangeeft, is het met een bekerhouder mogelijk om drinkbekers of flesjes dichtbij je te hebben tijdens het wandelen met de wagen. Een bekerhouder kan makkelijk aangesloten worden op de wagen en biedt veel gemak. Maak de wandelingen comfortabeler en fijner voor jezelf met een heerlijk drankje! Of zet er de drinkfles van je kindje in.

meerijdplankje kinderwagen

Meerijdplankje – Accessoires voor je kinderwagen voor meer kinderen

Een accessoire voor de kinderwagen dat ook niet mag ontbreken in dit lijstje, is een meerijdplankje. Dit is een handig accessoire als je al een peuter hebt. Een meerijdplankje maakt het mogelijk om je peuter mee te laten rijden tijdens je wandeltocht met de kinderwagen. Het is een plankje dat tussen jou en de kinderwagen wordt geplaatst. Met een meerijdplankje voor de kinderwagen zorg je ervoor dat je peuter comfortabel mee kan tijdens de wandelingen. Zo worden je uitstapjes nog gezelliger!

Als gastouder had ik op mijn vierlingwagen ook een meerijdplankje zitten. Zo vervoerde ik wel 5 kinderen tegelijk van a naar b. Echt ideaal!

dooky met black feather print

Zonnescherm

Een zonnescherm zorgt ervoor dat jouw kleintje niet te veel wordt blootgesteld aan de zon. Dit accessoire creëert schaduw, wat fijn is tijdens zonnige lente- en zomerdagen. Daarnaast biedt een zonnescherm ook bescherming tegen wind en lichte regenbuien. Met dit accessoire maak je wandelingen met de wagen comfortabeler en veiliger voor je kindje.

Nog steeds kan ik erg kwaad worden op ouders die een fleecedeken over de kinderwagen leggen of een grote hydrofiel met de gedachte dat het kind eronder lekker comfortabel ligt. Maar het wordt bloedheet in de kinderwagen zonder tochtgaten en een zonnescherm is echt het veiligste!

Ga je in de zon wandelen met je kindje met een kinderwagen vol accessoires vergeet dan niet om je kindje alsnog goed in te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème op de plekken die bloot zijn. Handjes en gezicht bijvoorbeeld.

Nog een paar kleine accessoires voor je kinderwagen

Nog een paar kleine accessoires voor je kinderwagen zijn:

  • Klein EHBO tasje: Een paar pleisters, een tube zonnebrandcrème, zakdoekjes en een stoten en vallen gel voor de kleine uitstapjes buiten de kinderwagen die je kleine gaat maken!
  • Karabijnhaken voor boodschappentassen of de luiertas
  • Grote boodschappenmand: Ga jij vaak met de kinderwagen boodschappen doen? Kies dan een kinderwagen met een grote boodschappenmand zodat je alles lekker kwijt kan!

Kortom, er zijn genoeg accessoires die jouw wandelingen met de kinderwagen naar een hoger niveau tillen. En dat is niet alleen gunstig voor jezelf als ouder, maar ook voor je kleintje!

Lees ook deze blogs

Wandelen met je baby
Boekjes voor baby’s
Baby Innovation Award 2023
Negenmaandenbeurs
Nuttige cadeaus voor kinderen

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.