Skip to Content

Bio-oil litteken review – een fijne huidverzorging

Zoals elke mama heeft ook mijn lijf de nodige littekens overgehouden aan de zwangerschap en bevalling. Afgezien van de striae kwam daar door de keizersnede een lang litteken bij. Dochterlief was wat groot en terwijl ze zeiden dat ze er aan kwam, lukte dat niet en maakten ze de incisie nog wat groter om die prachtige dochter geboren te kunnen laten worden Ach dankzij mijn prachtige Rubens lijf zie je het litteken niet eens ;-). Gelukkig kreeg ik de kans voor dit Bio-oil litteken review.

Bio-oil litteken review

Daarnaast heb ik toen dochterlief ongeveer 1 jaar was een ontstoken galblaas gekregen waardoor die ook verwijderd moest worden. Hier kreeg ik nog een paar extra littekens extra door waarvan 1 best groot bleef midden op mijn buik.

Ik was dan ook erg blij dat ik Bio-Oil mocht uitproberen. Zou het werken of niet?

Bio-oil litteken review
Bio-oil

Bio-Oil

Bio-Oil is het nummer één huidverzorgingsproduct in Nederland. Deze huidolie uit Zuid-Afrika bevat het unieke ingrediënt PurCellin™ Oil, waardoor de olie niet vet is en snel intrekt. Vitamines A & E en natuurlijke plantenextracten geëxtraheerd uit onder meer rozemarijn, lavendel en kamille worden diep in de huid opgenomen, waar ze direct aan het werk gaan. Bio-Oil vermindert niet alleen de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken, maar is tevens geschikt voor een droge huid en heeft anti ageing eigenschappen.

Tevreden of niet?

Ik heb de Bio-Oil voor meerdere dingen getest maar ben echt consequent geweest met 2 keer per dag het grote litteken op mijn buik in te smeren wat ik aan de galblaasoperatie overhield.

In eerste instantie merkte ik niks en moest mijzelf echt stimuleren om te blijven smeren en smeren. Ik probeerde het ook echt een beetje in te masseren om mijn huid goed te stimuleren de olie op te nemen.

10 september                    –                                                           18 oktober

10 september
litteken
18 oktober
Bio-oil litteken review

En ik kan je met trots vertellen dat het werkt! Op de foto niet goed te zien, maar het litteken was eerst dik en is nu helemaal plat! Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet heel goed gelukt, maar je kan zien dat onder het litteken de rode kleur ook aan het vervagen is. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat ik met door blijven smeren het litteken ook nog verder van kleur kan laten veranderen.

Toepassingen Bio-oil litteken review

Na het douchen deed ik vaak ook wat Bio-Oil op mijn hielen. Ik heb altijd last van kloven, ik loop veel en vaak ook nog eens op blote voeten of sokken. Het trekt heerlijk in en ook hier wordt de huid van binnenuit al verbeterd want de kloven worden minder diep.

Na het insmeren van mijn buik deed ik mijn handen niet wassen onder de kraan maar ging lekker door de punten van mijn lange haren in. Extra verzorging kan geen kwaad.

Bio-Oil voor een droge huid

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan merkt ik dat gelijk aan mijn huid. Scheenbenen die gaan schilferen, handen die soms jeuken van de droogheid het hoort allemaal bij de veranderingen van het weer. Bio-Oil wordt echt snel opgenomen in je huid en heeft direct zichtbaar resultaat.

Het allermooiste is dat je elke keer maar een heel klein beetje nodig hebt. Mijn potje zit nog steeds vol! Het lijkt dus dat de Bio-Oil heel duur is, maar in feite ben je goedkoper uit dan met simpele bodylotion.

Prijs & verkrijgbaarheid

Bio-Oil wordt verkocht via de drogist en apotheek.

Heb jij ook last van littekens of een droge huid? Ga je ook Bio-Oil gebruiken? Ik ben erg benieuwd of het bij jou ook succesvol werkt! Laat je jouw Bio-oil litteken review weten?!

Lees ook deze blogs

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ann Depoorter

Tuesday 20th of October 2015

Ik gebruik het ook bij de kinderen die wat littekens verzamelen door wondjes die niet mooi geheeld zijn. Ook daar zie ik beterschap. Zelf heb ik het gebruikt na een kijkoperatie en ben ook positief.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.