Zorgverzekering aanpassen zwanger – een tip aanvullend verzekeren zwangerschap

In 2012 ontdekten wij dat we in blijde verwachting waren. Afgezien van alles wat er bij kwam kijken bij een kleine verbouwing in huis, dingen regelen op het werk, nadenken over een kinderdagverblijf of gastouder en ouderschapsverlof, moest ik ook nadenken over zorgverzekering aanpassen omdat ik zwanger was.

Zorgverzekering aanpassen zwanger- voor het eerst moeder

zorgverzekering aanpassen zwanger. Wellicht is het handig om aanvullend verzekeren zwangerschap. Stap op tijd over bij kinderwens
pixabay

Als je voor het eerst moeder wordt, komt er van alles op je af. Echt IEDEREEN heeft een mening en tips en raad en adviezen en bemoeienissen en ervaringen en …. afijn je snapt het al. De hormonen gieren door je lijf en je zit soms echt niet op alles te wachten. Maar je weet dat het allemaal goed bedoeld is dus je luistert ‘aandachtig’ en pikt eruit waar je wat aan hebt.  Maar weet je waar je echt nooit wat over hoort? Over het veranderen van zorgverzekering als je zwanger bent.

Zorgverzekering aanpassen zwanger -aanvullend verzekeren zwangerschap

Als je zwanger bent moet je ook opeens nadenken over je zorgverzekering. Misschien heb je wel extra fysiotherapie nodig tijdens de zwangerschap, wil je zonder medische reden in het ziekenhuis bevallen. Hebben jij en je man nog helemaal geen idee hoe het is om een baby te verzorgen en wil je misschien wel extra uren kraamzorg? Goede redenen om te veranderen van zorgverzekering.

zorgverzekering aanpassen zwanger. Wellicht is het handig om aanvullend verzekeren zwangerschap. Stap op tijd over bij kinderwens

Op de nieuwe zorgverzekering vergelijkingssite www.geld.nl krijg je duidelijke uitleg over welke verzekering het beste bij je past. Er wordt veel zorg vergoed in de basisverzekering gelukkig, maar er zijn ook nog genoeg aanvullende verzekeringen waar je misschien in eerste instantie niet direct aan denkt als je zwanger bent. Met deze tips wil je misschien toch even goed nadenken of het veranderen van zorgverzekering nodig is in jouw situatie.

Aanvullend verzekeren zwangerschap – Behandelingen tijdens de zwangerschap

Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn zwangerschap steeds enorm last had van mijn voetbotjes. Ja er zitten er genoeg in een voet maar ze gingen steeds rot zitten met een spiertje ertussen bekneld. Het gevolg was dat ik niet meer goed kon afrollen en dat was enorm hinderlijk natuurlijk. Ik zat soms wekelijks tijdens mijn lunchpauze bij de ostheopaat om mijn voet te laten masseren en kneden tot de botjes weer goed sprongen. Mijn voeten zijn trouwens door de zwangerschap een halve maat langer geworden! Ik kon al mijn oude schoenen weggooien. Helaas kun je je hier niet extra voor verzekeren 😉

Een ostheopaat valt onder alternatieve geneeswijzen! Je kunt ook kiezen voor een aanvullende verzekering voor extra fysiotherapie. Ook weer het overwegen waard om te veranderen van zorgverzekering.

Urine-incontinentie en bekkeninstabiliteit

Misschien krijg je wel last van urine-incontinentie. De eerste  9 behandelingen bekkenfysiotherapie worden vergoed uit je basisverzekering bij dit probleem. Het eigen risico is wel van toepassing.  Maar In de basisverzekering is fysiotherapie voor bekkeninstabiliteit niet gedekt. Met een aanvullende verzekering kan je de kosten van fysiotherapie vergoed krijgen.

Zwangerschapscursussen

De meeste stellen nemen zeker voor de eerste keer papa/mama, papa/papa en mama/mama worden (alles is mogelijk tegenwoordig) een zwangerschapscursus. Met de juiste aanvullende zorgverzekering worden de kosten hiervan (gedeeltelijk) vergoed. Ga jij hiervoor veranderen van zorgverzekering ?

Zelf deed ik aan zwangerschapsyoga waar de partner 1 keer per maand ook uitgenodigd was om samen oefeningen te doen en over alles wat er bij een bevalling komt kijken te leren. Ik heb dit als heel fijn ervaren, manlief vond het wat overdreven. haha daar was hij niet alleen in 🙂

Zonder medische reden in het ziekenhuis bevallen

Kraamzorg en verloskundige hulp zit in de basisverzekering. Maar voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak betaal je een eigen bijdrage. Ook voor de kraamzorg betaal je een eigen bijdrage. Je kunt je voor beide eigen bijdrages aanvullend verzekeren. Ook hiervoor gelden per zorgverzekering andere voorwaarden dus lees je goed in om het juiste veranderen van zorgverzekering te maken.

Combinatietest – zorgverzekering aanpassen zwanger

De combinatietest (bepaalt de kans op het risico op een chromosoomafwijking) wordt in 2019 alleen vergoed vanuit de basisverzekering bij een medische indicatie. De eigen bijdrage voor een combinatietest is €170,13. Het is mogelijk om deze kosten aanvullend te verzekeren. Als je alleen voor deze reden zou kiezen voor het veranderen van zorgverzekering is dat een beetje duur.

Zorgverzekering aanpassen zwanger – Na de zwangerschap

Wil je na de zwangerschap een spiraaltje laten plaatsen dan kun je je hiervoor ook beter even aanvullend verzekeren om de kosten te dekken. Let op een spiraal plaatsen kan pas na minimaal 6 weken tot 12 weken na de bevalling. Dit ligt eraan hoe snel de baarmoeder haar normale grootte weer heeft aangenomen.

Lactatiedeskundige zorg

borstvoeding
pixabay

Wil je borstvoeding gaan geven, dan wil je hier misschien een speciale cursus voor volgen. En misschien heb je na de bevalling wel lactatiekundige hulp nodig. Deze kosten kun je (deels) aanvullend verzekeringen. Zeker bij een eerste kindje kan het fijn zijn om dit in je pakket te hebben en daarmee een goede reden voor het veranderen van zorgverzekering.

Tips over de zorgverzekering aanvullend verzekeren zwangerschap

Je bent als partners niet verplicht om dezelfde zorgverzekering af te sluiten. De meeste vrouwen kiezen voor een aanvullende verzekering met zoveel mogelijk dekking vanwege de zwangerschap. Het is handig om je kindje op de meest uitgebreide zorgverzekering aan te melden. Dit moet binnen 4 maanden na de geboorte! Je kind is gratis meeverzekerd tot zijn 18de jaar.

Wil je een kraampakket ontvangen? Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen kun je deze gratis aanvragen als je zwanger bent.

Vergelijk rustig alle zorgverzekeringen die op jouw situatie van toepassing zijn op geld.nl

Zorgverzekering aanpassen zwanger – ontspannend verlof

zorgverzekering aanpassen zwanger. Wellicht is het handig om aanvullend verzekeren zwangerschap. Stap op tijd over bij kinderwens
pixabay

Heb je het veranderen van zorgverzekering goed geregeld einde van het jaar dan kun je relaxt de laatste maand van je zwangerschap in en heerlijk genieten van je verlof. En pak vooral alle slaap die je te pakken kan krijgen want daarna ……

Lees ook deze blog met verschillende soorten verzekeringen en over kraamzorg, verloskundigen en consultatiebureau Zorgverzekering 2024

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.