Skip to Content

Wat geld bijverdienen? Dit zijn leuke side jobs voor moeders 

Moeders hebben vaak een drukke agenda. Ze moeten de kinderen naar school brengen, boodschappen doen en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook veel moeders die willen (of moeten) bijverdienen om rond te komen. Maar waar moet je beginnen als je op zoek bent naar een leuke bijverdienste?

geld bijverdienen
Foto door Antoni Shkraba: via pexels

Bijverdienen voor moeders

Gelukkig zijn er verschillende banen, die een moeder kan aannemen als ze wat extra geld wil bijverdienen. Deze jobs zijn flexibel, lonen goed en bieden vaak interessante ervaringen waar je veel van kunt leren.

Hieronder vind je een aantal jobs die geschikt zijn voor moeders om geld bij te verdienen:

1. Freelance schrijven: Als je graag schrijft en creatief bent, is freelance schrijven een uitstekende optie voor bijdiensten. Je kunt artikelen, blogs of boeken voor verschillende bedrijven of websites schrijven. Er zijn tal van vacatures voor freelance schrijvers, zoals copywriting, SEO-schrijven of content curation. Voor jezelf beginnen als freelancer? Bekijk dan eens de checklists van Boekhouder.nl

2. Social media beheer: Als je een ster bent op sociale media en weet hoe je moet werken met verschillende platforms, zoals Instagram of Twitter, kun je online jobs vinden als social media beheerder. Je moet dan bijhouden wat er op de pagina’s geplaatst wordt en ook content maken die past bij het bedrijf waarvoor je werkt.

3. Virtual Assistant: Als je organisatorisch sterk bent en van multitasking houdt, is een baan als virtuele assistent iets voor jou. Je kunt banen vinden waarbij je taken zoals het organiseren van agenda’shet verwerken van bestellingen, het maken van presentaties of andere administratieve handelingen uitvoert.

4. Onderwijs: Als je leraar bent of een klas wil geven, kan online onderwijs een goede optie zijn als bijverdienste. Er zijn veel sites waar je online klassen of een cursus kunt geven aan leerlingen over de hele wereld.

Offline banen

Natuurlijk bestaan er ook banen waar je niet alleen maar met een schermpje of teksten bezig bent.

5. Fotografie: Als je van fotografie houdt, is dit een uitstekende bijverdienste voor moeders. Je kunt je specialiseren in portretfotografie, zakelijke fotografie of zelfs foodfotografie. Er zijn veel banen te vinden waarbij je prachtige foto’s kunt maken om te verkopen of als freelancer opdrachten voor bedrijven.

6. Hulp in de huishouding: Of je nu wil bijverdienen als interieurverzorgster, wasvrouw of de strijk voor andere mensen wil doen. Er zijn genoeg drukke mensen die hier geen tijd voor hebben en het graag uitbesteden. Dan kun jij mooi onder schooltijden werken en vaak ook je eigen tijden indelen.

Deze opdrachten zijn slechts enkele voorbeelden van bijverdiensten die moeders kunnen nemen. Er zijn nog veel meer banen die gemakkelijk te combineren zijn met het drukke leven van een moeder.

Je kunt altijd iets vinden dat bij je past en je kunt zo wat extra geld verdienen.. Neem de tijd om verschillende banen te onderzoeken en kijk wat het beste bij jou past! 

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.