Skip to Content

Crypto koers op een goed gevulde spaarpot

Crypto, een goede manier als je wilt koersen op een goed gevulde spaarpot. Toch? Crypto, het is een buzz woord wat je overal hoort, maar wat ook moeilijk is om je echt voor te stellen. Digitaal geld, wat je niet kunt vastpakken en zonder de tussenkomst van een bank. Waarbij je op het journaal of in de krant ook nog weleens ziet dat de koers van crypto extreem daalt of stijgt. Beleggen in crypto is geen gemakkelijk onderwerp om te doorgronden, maar wel goed om af te wegen of je hier wel of niet mee gaat beginnen.

bitcoins
Foto van BenjaminNelan via Pixabay

Crypto koers

Crypto valuta is een verzamelnaam van allerlei verschillende digitale vormen van geld. De bekendste vorm is de bitcoin. Om helemaal te snappen hoe beleggen in crypto werkt, moet je aardig studeren. Gelukkig komt er steeds meer informatie beschikbaar, zodat je beter weet waar je wel (of niet ) aan begint.

Ook kun je bijvoorbeeld via de chainlink crypto koers in euro’s zien, welke achterliggende data beschikbaar is en hoe de prijzen zich ontwikkelen. Allemaal brokjes informatie, maar gewoon een spaarrekening openen blijft toch een makkelijkere manier om te sparen. Waarom zou je dan toch in crypto beleggen en die koers volgen?

crypto
Foto van QuinceCreative via Pixabay

Beleggen in crypto – voor dummies

De wiebelende koers van de crypto maakt deze geldeenheid onzeker, maar tegelijkertijd is de koers over langere tijd (tot nu toe) toch interessant. En kan het snel meer opleveren dan gewoon spaargeld, de rente is vaak (veel) hoger. Dat maakt het natuurlijk interessant. Ik heb twee tips waardoor je hopelijk wel voordelen van het beleggen in crypto kan behalen, zonder al teveel risico te lopen op de koers. Als eerste zou ik alleen beleggen in crypto met geld dat je kunt missen. Dus niet de complete spaarpot of toekomstig studiebudget van de kinderen inleggen, maar geld wat extra is. En waarvan je het ook niet op korte termijn nodig hebt, maar even kunt laten staan. Daarmee kun je het op- en neergaan van de koers wat opvangen.

spaargeld
Foto van OleksandrPidvalnyi via Pixabay

Een andere tip is om in verschillende crypto currencies te beleggen, in plaats van bijvoorbeeld alleen de bitcoin. Dat is ook een manier van risico spreiden, en je bent dus minder afhankelijk van de koers van 1 crypto. Samen levert dat bij mij nog steeds een positievere rente op dan op de spaarrekening of gewone beleggingsrekening. Eigenlijk is het wedden op verschillende paarden wat ik doe. Een beetje crypto, een deel beleggen in aandelen en de rest veilig maar met een langzamere opbouw op een spaarrekening. Zo ontstaat er alsnog een mooi spaarpotje!

crypto
Foto van 5933179 via Pixabay
Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.