De beste babyuitzet samenstellen – een blog met tips voor ouders

Hoera je bent zwanger! Maar dan sta je ook meteen voor heel veel keuzes. Hoe moet de babykamer worden ingericht? Welke wiegjes zijn het beste? En moet ik nu voor een buggy of toch een draagdoek kiezen? Haal diep adem en weet dat er al heel veel vrouwen je voor zijn gegaan richting het moederschap en een babyuitzet samenstellen. Natuurlijk wil je het beste voor je kleintje en daar kun je hier op bestenu.nl heel veel over vinden.

Babyslofjes van A@pie

Eerst even wennen

In het begin van je zwangerschap zal je er niet zo mee bezig zijn wat je allemaal nodig hebt voor je baby. En dat is prima. Je moet namelijk eerst wennen aan alle veranderingen in je lichaam. Dat zal gepaard kunnen gaan met misselijkheid en ander ongemak. Maar als je zwangerschap vordert is het juist leuk om alvast naar babyslofjes, verzorgingsproducten en kleertjes te gaan kijken. En neem je alvast wat voor je kleintje mee, zodat je een start maakt met de babyuitzet.

babyuitzet

Babyuitzet wat heb je allemaal nodig?

Ben je klaar om echt serieus met de babyuitzet aan de slag te gaan, dan is het verstandig om een lijstje te maken met spulletjes die je echt nodig hebt. Denk hierbij aan de meubeltjes voor de kinderkamer, de box, een badje met bijbehorende accessoires, de kinderwagen, een autostoeltje et cetera. Deze lijstjes zijn vaak online of bij een babywinkel te vinden. Het kunnen zeer overweldigende lijstjes zijn, daarom is het goed om ze op te delen in kleinere lijstjes. Dan hou je het overzicht.

zwangerschap
Foto door Garon Piceli: via pexels

Maak een takenlijst

Omdat je de ene dag tijdens je zwangerschap meer energie zal hebben dan de andere dag, zijn die kleinere lijstjes van de babyuitzet extra fijn. Je kunt hiervoor een speciale zwangerschapskalender gebruiken, waarbij je ook nog eens kan zien hoe ver je bent. Werk de takenlijst stap voor stap af, zodat je ruim voor je bevalling helemaal klaar bent voor de komst van de baby. Doe dit bij voorkeur allemaal in het tweede trimester, want dan ben je nog mobiel genoeg om zelf van alles te regelen.

Kijken en vergelijken

Als je weet welke spulletjes je allemaal nodig hebt van de babyuitzet, dan ga je natuurlijk shoppen. Dit kan in een babywinkel, wat heel leuk kan zijn als je nog wat inspiratie op wil doen. Er is echter zoveel keus, dat het goed is om jezelf online te oriënteren. Lees daarbij reviews van andere ouders en check testwebsites waarbij de beste meubeltjes, babystoeltjes en dergelijke met elkaar worden vergeleken. Je wil immers het beste voor je kleintje. En dat kan in allerlei prijsklassen.

Thule Sleek Kinderwagen babyuitzet

Persoonlijke keuze van je babyuitzet

Het is natuurlijk niet zo dat de beste uit de test ook de beste is voor jouw situatie. Misschien vind je dat ene speelkleed wel helemaal niet leuk. Of is de beste kinderwagen niet verkrijgbaar in de kleur die je het mooist vindt. Reviews en testen geven vaak ook aan wat de plus- en minpunten van de gebruikers zijn. Wat voor de ene een minpunt kan zijn, zou zomaar voor jou een pluspunt kunnen zijn. Gebruik het daarom allemaal als leidraad en maak op basis daarvan de beste keuze voor de babyuitzet.

Veiligheid voor je baby

Bij de aanschaf van de uitzet voor je baby staat veiligheid natuurlijk voorop. Je kan in veel gevallen aanhouden dat als iets echt te goedkoop is, de kwaliteit vaak zal tegenvallen. Bespaar daarom niet op traphekjes of stopcontactbeveiliging en zorg dat je daarin de beste producten kiest. Wil je iets online kopen, maar kun je het eerst in een winkel bekijken? Doe dat dan. Zo kun je meteen de materialen aanraken en beoordelen of dit het beste is voor je baby of toch liever verder kijkt.

En als laatste tip, laat wat je nog nodig hebt van je babyuitzet ook zeker weten aan familie en vrienden. Zij hebben misschien nog wat liggen en het kan ook handig zijn voor je babyshower!

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.