Skip to Content

Tips zwangerschap – een overzicht van zorgverzekering tot deskundigen

Als je zwanger bent geworden betekent dit niet alleen een verandering voor je lijf, maar ook voor andere dingen. Waar moet je op letten en wat moet je zeker niet vergeten om te doen? In mijn blog beschrijf ik vijf dingen waar je op moet letten als je zwanger bent. Tips voor je zwangerschap dus!

Als je zwanger bent geworden betekent dit niet alleen een verandering voor je lijf, maar ook voor andere dingen. tips zwangerschap
foto door Garon Pecili van pexels.com

Tips zwangerschap – Bekijk je zorgverzekering

Uit ervaring weet ik dat bepaalde zorgverzekeringen een andere dekking aanbieden als je zwanger bent. Zo krijg je bij de één de kraamzorg volledig vergoed, terwijl je bij de ander bij moet betalen. En wat als je partner bij je wil blijven slapen nadat je bent bevallen in het ziekenhuis? Je zorgverzekering vergelijken met andere is dan ook echt wel iets wat je moet doen als je zwanger bent of wil worden. En ook bij je zorgverzekering zelf is het goed om te kijken of je nog juist aanvullend bent verzekerd!

De juiste verloskundige als je zwanger bent

Vergelijk, lees reviews en kijk om je heen. Belangrijke tips is goed kijken naar deskundigen die je nodig gaat hebben tijden je zwangerschap. Met je verloskundige moet je zeker een half jaar van op aan kunnen. Je moet je er veilig en vertrouwt voelen. Als je zwanger wil worden voelt het soms niet fijn om aan iedereen te vragen bij wie zij zaten. Anderen hebben er geen moeite mee om te laten weten dat ze aan het proberen zijn om zwanger te worden. Hoe je het ook doet, het is goed om even de verschillende verloskundigen en kraamzorg te vergelijken.

Als je zwanger bent geworden betekent dit niet alleen een verandering voor je lijf, maar ook voor andere dingen. tips zwangerschap geboorte van een baby
foto door Vidal Balielo van pexels.com

Tips zwangerschap – Maak een geboorteplan

Je bevalling lijkt misschien nog ver weg, maar eraan beginnen kan nooit kwaad. Als je zwanger bent is het goed om ook naar een geboorteplan te kijken. Tip, tijdens de zwangerschap kan je hem dan aanpassen naar jouw wensen. Die veranderen namelijk naar mate de zwangerschap vordert. Je kan namelijk heel leuk schrijven dat je thuis wil bevallen, maar als blijkt dat je uiteindelijk door een medische indicatie toch naar het ziekenhuis moet, kan je hem aanpassen. In het plan schrijf jij hoe jij het wil hebben. Mag je man de navelstreng doorknippen? En wat wil je qua pijnstilling? Alles kan en mag erin.

Benodigdheden voor moeder en kind

Maak een lijstje van de babyuitzet. Wat heb je nodig voor je baby als je eenmaal bent bevallen? Als je zwanger bent lijkt het nog heel lang te duren voordat jouw kindje er is, maar het is goed om alvast alle basisdingen in huis te hebben. Ook voor de kraamhulp heb je dingen nodig. Zorg ervoor dat je dit op tijd in huis hebt. Je zal niet de eerste zijn die te vroeg bevalt en niks geregeld heeft. Klossen voor onder je bed zijn echt wel dingen die je moet hebben. Of je moet gewoon een heel hoog bed hebben.

zwanger massage
foto door Andrea Piacquadio van pexels.com

Tips zwangerschap? Verwen jezelf!

Maar het allerbelangrijkste tip tijdens je zwangerschap is om jezelf te verwennen. Jij draagt negen maanden een minimensje in je en dat is niet niks. In de zomer kunnen je voeten bijvoorbeeld heel erg gaan opzwellen. Speciale massages kunnen ervoor zorgen dat het vocht toch wordt afgedreven. En wat dacht je van een babymoon? Even lekker samen weg voordat de baby er is. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ooit een heerlijke zwangerschapsmassage gekregen. Echt heerlijk! Daarom de allerbelangrijkste tip. Verwen jezelf! Je bent het waard.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.