Halloweenknutsels – knutselen Halloween een tip met kinderen

Nog eventjes en dan is het Halloween! Mijn meiden vinden knutselen heel leuk, maar ik vind het zelf altijd wel prettig als we gaan knutselen dat het niet te ingewikkeld is. Daarom in deze blog: super simpele Halloweenknutsels.

Met deze Halloweenknutsels kun je heerlijk halloween knutselen met peuters en kleuters. Van pompoen tot vleermuis met simpele knutsels

Halloweenknutsels met weinig voorbereiding

Sommige knutsels zien er op internet of Pinterest prachtig uit, maar als je dan ziet hoeveel materialen je ervoor in huis moet hebben is dat niet echt even snel knutselen. Of het ziet er heel mooi uit, maar is voor de kinderen ontzettend moeilijk, en ze hebben er veel begeleiding voor nodig. Ik heb Halloweenknutsels uitgekozen die vrij gemakkelijk te maken zijn, zonder al te veel bijzondere materialen. Vaak kunnen de kinderen al aan de slag na het zien van het voorbeeld!

Mummie pennenbakjes of waxinelichthouders

mummie pennenbakje

Deze mummie knutsel is meteen een succes, omdat je echt al snel een leuk resultaat hebt. Je hebt nodig: schilderstape, wiebeloogjes en een leeg potje van groenten, appelmoes of babyhapje of een leeg glas. Wij bewaren altijd de potten die om een bepaald merk pasta zitten, dus daar hebben wij deze voor gebruikt. Natuurlijk kun je ook zelf oogjes knutselen.
Je beplakt het potje met de schilderstape en plakt er uiteindelijk oogjes op. En klaar is je pennenbakje!
Dit idee is ook heel leuk met oude pollepels, die kun je dan bijvoorbeeld gebruiken bij een poppenkast voorstelling!

mummie pollepel
Halloween feestwinkel 468x60

Vleermuis met harmonicavleugels

Met deze Halloweenknutsels kun je heerlijk halloween knutselen met peuters en kleuters. Van pompoen tot vleermuis met simpele knutsels

Deze vleermuis is één van de super simpele Halloweenknutsels waar je alleen papier voor nodig hebt! Gebruik een bakje om op zwart papier 2 cirkels om te trekken en knip deze uit. Één van de cirkels is het lijf, de andere cirkel vouw je doormidden, knipt hem door en deze halve cirkels vouw je als harmonica.
Knip oortjes en lijm alles vast. Knip vervolgens zelf oogjes, gebruik stickers of teken ze mooi en teken er met wit potlood een mondje op.

vleermuis met harmonica vleugels

Halloweenknutsels: toverspinnenweb maken

Met deze Halloweenknutsels kun je heerlijk halloween knutselen met peuters en kleuters. Van pompoen tot vleermuis met simpele knutsels

Voor dit knutselwerkje heb je alleen wit papier, een witte wasco en waterverf nodig. Teken met de witte wasco een spinnenweb. Dat spinnenweb is zo slecht te zien, maar we gaan het met de waterverf eroverheen. En dan kun je ineens een spinnenweb tevoorschijn toveren!

Een pompoen knutselen

pompoen knutselen

Ook voor deze pompoen is niet meer nodig dan papier! Vouw een oranje vel A4 papier dubbel, en teken hierop een halve pompoen. Knip deze uit en vouw deze vervolgens open. Je kunt daarna de pompoen zo eng of grappig maken als je zelf wil! Vergeet tenslotte het steeltje niet.

Lees hier de review van spookslot

Een mummie van washi tape

Met deze Halloweenknutsels kun je heerlijk halloween knutselen met peuters en kleuters. Van pompoen tot vleermuis met simpele knutsels

Deze knutsel lijkt misschien nog wel de allermakkelijkste van de super simpele Halloweenknutsels, maar laat je niet foppen! Voor deze knutsel is veel pas- en meetwerk nodig. Een leuk knutselwerkje om goed aan de slag te gaan met schatten en meten.
Teken op een wat steviger vel papier of karton de omtrek van een mummie. Haal vervolgens allerlei kleurtjes washi tape tevoorschijn en voorzie de mummie van de leukste kleuren en patronen.
Tenslotte nog oogjes erop (wij hebben wiebeloogjes gebruikt voor een leuk effect) en je mummie is klaar.

Halloweenknutsels: een griezelige spin

Met deze Halloweenknutsels kun je heerlijk halloween knutselen met peuters en kleuters. Van pompoen tot vleermuis met simpele knutsels

De laatste knutsel in deze blog is een griezelige spin! Hier kun je heel veel variaties van maken. Wij hebben ervoor gekozen om de spin te vouwen, met als basis de 16 vierkantjes.
Voor het vouwen van de 16 vierkantjes heb je een vierkant vouwblaadje nodig. Heb je deze niet, dan kun je natuurlijk ook een A4 vel gebruiken en hier eerst een vierkant van vouwen.

Als je de 16 vierkantjes hebt gemaakt, vouw je de vier hoekjes naar binnen toe, zodat je een enigszins ronde vorm krijgt. Vervolgens kun je er poten aan maken.
Mijn dochter heeft bedacht om de pootjes wat om te vouwen, zodat de spin kan staan!
Tenslotte versier je de spin met ogen en eventueel een kruis op zijn rug.

En, hebben jullie al zin om te gaan knutselen? Met welke van deze super simpele Halloweenknutsels gaan jullie aan de slag?

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.