Skip to Content

prinsessen spelletjes kinderfeestje: dat doe je zo! (met gratis downloads!)

Elk klein meisje droomt ervan om een prinses te zijn. Wil je een leuk kinderfeestje voor je dochter organiseren? Denk dan eens aan een prinsessen kinderfeestje met veel spelletjes. En dat gaat helemaal geweldig worden met onze tips én gratis downloads!

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Prinsessen kinderfeestje thuis voor een sprookjesachtige verjaardag

Elke keer als je een kinderfeestje gaat organiseren is de eerste vraag: doen we het zelf thuis, of gaan we ergens heen? Zeker als kinderen nog jong zijn, is het heel erg leuk om zelf een feestje te organiseren. Mijn dochter heeft voor haar vijfde verjaardag voor een prinsessen kinderfeestje gekozen. Ik heb eerst even na moeten denken hoe ik dat feestje precies zou gaan invullen. Ik wil mijn invulling van het feestje graag met jullie delen, wellicht kun je zo zelf ook eenvoudig een prinsessen kinderfeestje organiseren!

Lees ook deze blog met tips om een kinderfeestje te organiseren!

Wat spelletjes staan er op de planning tijdens het kinderfeestje?

kinderfeestje voor je dochter? Denk dan aan een prinsessen kinderfeestje thuis. Tips spelletjes én downloads! vanaf 5 jaar prinsessenfeestje

Ons programma van het feestje had de volgende onderdelen:

Al deze onderdelen kun je een prinsessen tintje geven! Zo hebben wij de cadeautjes uitgepakt door stopdans te spelen op prinsessenmuziek (bijvoorbeeld liedjes van Prinsessia of Disney muziek). Elke keer als de muziek stopt, mag het kind wat dan nog bewoog het cadeautje geven.
De cakejes of eierkoeken kun je versieren met mooie eetbare glitters, bloemetjes en dat soort dingen en presenteren op mooi prinsessen servies*.

Voor het versieren van de prinsessenkronen had ik een malletje van een kroon gemaakt, wat de meiden mochten versieren met stift, stickers én glitters. Wanneer de kroon klaar was, heb ik deze op een strook papier geniet en deze op maat gemaakt op het hoofd van het kind. En terwijl de kinderen zaten te kleuren, was ik ondertussen aan het schminken! En papa was druk bezig met het zetten van glittertattoos…..

prinsessen spelletjes kinderfeestje

Nadat de kinderen helemaal échte prinsessen geworden waren, was het tijd voor de prinsessenspelletjes! Wij hadden bij een feestwinkel wat prinsessenaccessoires gekocht (zoals ringen, kroontje, ketting, stafje). Bij elk spelletje konden de kinderen iets verdienen!
We hadden daar de volgende spelletjes bij bedacht:

Tronendans voor prinsessen

Dit is een variatie op stoelendans! Maar dan is er telkens een troon minder. Welke prinses kan het langst blijven dansen en weet uiteindelijk de laatste troon te bemachtigen?

Prinsessenmemory

Ik probeerde de drukkere spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Een prinsessenmemory is dan dus ideaal! Je kunt zelf afbeeldingen op internet zoeken, van bijvoorbeeld Disney prinsessen en deze afdrukken op A4 vellen. Zo heb je een reuzenmemory!
Maar je kunt ook de prinsessenmemory gebruiken die wij als download aan deze blog hebben toegevoegd. Dat is lekker makkelijk! Druk daarvoor de download 2x af.

Zoek de schat op het prinsessen kinderfeestje thuis

Terwijl de kinderen het rustige spelletje aan het spelen zijn, kan iemand ondertussen ‘gouden munten’ verstoppen door het huis. Deze zou je zelf kunnen printen op papier. Ik had daarvoor een zakje met gouden muntjes gekocht in een feestwinkel.
De prinsessen gaan daarna op schattenjacht, en kijken of ze alle munten kunnen ontdekken!

Prinsessenketting maken

Alle prinsessen hebben natuurlijk een mooie ketting! En op een prinsessen kinderfeestje mogen de kinderen ook wel wat lekkers snoepen. De kinderen gaan zelf kettingen maken van chips en een dropveter.

Prinsessen tikkertje

Druk 6 afbeeldingen van verschillende (Disney)prinsessen af. Dit spel is leuk om buiten te spelen. Bevestig de 6 verschillende prinsessen op allerlei plekken (bomen, lantaarnpaal etc.). Beplak een dobbelsteen met kleine afbeeldingen van de prinsessen. Gooi met de dobbelsteen. Ren vervolgens allemaal zo snel mogelijk naar de juiste prinses en tik haar aan!

Kus de kikkerprins

Soms moeten prinsessen weleens een kikker kussen… wie weet wordt deze wel een prins! Ik had een afbeelding van een kikker geprint en gelamineerd.
De gasten van het prinsessen kinderfeestje krijgen een blinddoek om én hun lippen worden geschminkt. Lukt het ze vervolgens om zonder te kijken de kikker een kus te geven?  

Doornroosje aan het eind van het prinsessen kinderfeestje

In het kasteel van Doornroosje viel iedereen in een diepe slaap. De kinderen moeten zo stil staan als een standbeeld, alsof ze bevroren zijn. Wie kan dit het beste zonder te bewegen?

Afsluiting van het prinsessenfeest thuis

Na het spelen van de spelletjes zullen de kinderen vast moe zijn. Ze kunnen dan nog even lekker zelf spelen. Wij hebben ervoor gekozen om een stapel prinsessenkleurplaten neer te leggen. Daarmee vermaken de kinderen zich prima! En dan is het afwachten tot de ouders komen om de kinderen op te halen óf tot het eten er is!
En vergeet de kinderen niet op het einde van het feestje hun prinsessendiploma mee te geven….

Gratis printables om te downloaden voor je prinsessen feestje thuis

Natuurlijk zul je als je zelf een kinderfeestje organiseert het één en ander moeten voorbereiden. Sommige van de spelletjes en activiteiten die ik hierboven heb beschreven vergen nog wel enige voorbereiding. Maar…. we willen jullie graag op weg helpen!
Daarom hebben we 3 downloads gemaakt, die je kunt gebruiken bij het prinsessen kinderfeestje!

Diploma prinsessen kinderfeestje

Prinsessen memory (dit bestand 2x printen, gekleurd papier op de achterkant plakken en eventueel lamineren)

Uitnodiging feestje


Lees ook deze blogs:

En natuurlijk vind je hier al onze verlanglijstjes bomvol inspiratie!

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.