Voorbereiding voor Halloween

Heb jij de voorbereiding voor Halloween al helemaal klaar? Hier zijn ze in elk geval in volle gang! Er wordt geknutseld, de woonkamer wordt omgetoverd en natuurlijk is er geshopt bij de So Low, de Xenos en de Hema!

Voorbereiding voor Halloween

Spinnen koken!

voorbereiding voor Halloween

Met wat cocktailworstjes en spaghetti en een pan warm water kun je heerlijke spinnen maken! Met een beetje ketchup kun je er natuurlijk ook nog wat bloed aan toevoegen! Dat is voor de oudere kindjes dan want bij mij zijn ze daar nog wat te jong voor!

voorbereiding voor Halloweenvoorbereiding voor Halloween

Een goede oefening voor de fijne motoriek om de spaghetti door de worstjes te steken. Als de lange stengels wat te lastig zijn breek je ze makkelijk in tweern of drieën.

voorbereiding voor Halloween voorbereiding voor Halloween

Even goed verhitten dat de spaghetti gaar wordt ( probeer het water niet te laten koken, daar worden de worstjes niet lekker van) en daarna smikkelen maar!

Shoppen bij de Xenos, Action enHema

halloween halloween halloween

Bij de Xenos en de Hema kun je veel vinden voor Halloween wat ook geschikt is voor kinderen. Zo kocht ik een pompoen en vleermuis slinger bij de Hema maar ook verkleedkleren voor een vleermuis en pompoen!

Bij de Xenos kocht ik leuke lichtsnoeren met spinnen en pompoenen en grote spinnen.  Volgens mij kocht ik hier ook nog een slinger!

halloween halloween

En bij de Action kocht ik raamstickers in herfst en halloween sferen van Frozen, Prinsessen en Cars.

Schmincken voor Halloween

voorbereiding voor Halloween voorbereiding voor Halloween

Een onschuldige spinnenweb of een spin is super leuk voor de kleine kindjes, natuurlijk kun je ook een mooie lieve pompoen maken van het hele gezicht. Heb je zoals mijn dochter een kind die Halloween en griezelen echt geweldig vinden dan kun je het enger maken natuurlijk!

Halloween shoppen bij de So Low

voorbereiding voor Halloween

Hou jij van griezelen en Halloween. En dan bedoel ik echt de enge Halloween dan moet je zeker een bezoekje brengen aan een grote So Low vestiging zoals die in Rijswijk de Boogaard. Al bij de ingang kruipen de zombies je tegemoet. Voor dochterlief geen probleem, voor een ander jongetje van ongeveer 9 jaar die buiten stond reden om niet de winkel in te gaan want hij vond het doodeng! Je bent gewaarschuwd dus.

voorbereiding voor Halloween

Bij de So Low kun je heel veel feestartikelen vinden en bij de vestiging van Rijswijk hebben ze de hele bovenverdieping hiervoor ingericht. Ongeveer de helft van het oppervlak is op dit moment ingericht voor Halloween. Van pratende poppen, bewegende zombies, grafstenen,  portretten met rode ogen, attributen met bewegingsensors, schminck, verkleedkleren en nog heel veel meer kun je hier terecht.

voorbereiding voor Halloween

Van onschuldige pompoenmannetjes tot afgehakte benen en armen er is van alles te vinden.

Zelf kocht ik er een heksenjurk en hoed en voor dochterlief een keteltje en bezem en heksenneus.

Pompoen uithollen en schilderen

voorbereiding voor Halloween voorbereiding voor Halloween

Bij de Intratuin in Pijnacker deed dochterlief mee aan een workshop pompoen versieren. Ze wilde er ook graag een gezichtje uithalen. Er lagen wat voorbeelden en ze koos er een uit welke ik natekende met stift op de pompoen. Daarna met de prikker wat gaten prikken en ik deed het uithollen met het mesje want van al dat prikken was haar handje wel wat moe.

voorbereiding voor Halloween voorbereiding voor Halloween

Daarna aan de slag met de primaire kleuren verf. Er werden ook andere kleuren gemengd zoals oranje, paars, roze en bruin en dochterlief ging aan de slag met een regenboog pompoen.

Op mijn Pinterest kun je heel veel inspiratie vinden voor Halloween van Schmincken tot knutsel en decoratie tips!

Ben jij al klaar met de voorbereiding voor Halloween?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.