Skip to Content

De spannendste Halloween in jaren dankzij het coronavirus

Dit wordt de spannendste Halloween in jaren dankzij het coronavirus. Sterker nog, Halloween is een feestje met eenhoorns, regenbogen en glitters als je het vergelijkt met het jaar dat we nu hebben. Des te meer reden om een feestje te hebben, maar hoe doe je dat?

spannendste Halloween in jaren

Niet. Langs. De. Deuren.

Laat mij duidelijk zijn. Ga niet langs de deuren. Doe het niet. Het wordt afgeraden want je weet niet hoe kwetsbaar je buren zijn, je weet niet of het snoep wel coronaproof is en het zijn meer ‘bewegingen’ die, als je heel eerlijk bent, ook niet zo noodzakelijk zijn.

Halloween feestwinkel 468x60

Halloween kostuums voor de spannendste Halloween in jaren

Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieven in huiselijke kring. Wat wij doen is sowieso het verkleden en de schmink. Ik ga me ook verkleden. Je kunt het meisje wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit het meisje. Bovendien heb ik in geen jaren meer carnaval gevierd, dus het is weer eens tijd voor een verkleedpartij. Bovendien kan die spannende Halloween, best nog een beetje spannender. Het is even rommelen in mijn verkleedkist, maar ik weet dat er een heksenkostuum in zit. Dit is toepasselijk. Niet omdat ik zo’n vervelend mens ben, maar omdat ik mijn stem bijna kwijt ben en ook echt klink als een heks.

Verkleden is voor mijn kinderen toch wel een grote aantrekkingskracht waar het gaat met Halloween. De Oudste van acht jaar wordt een Romein. De Jongste heb ik al met wc-papier in de weer gezien. Die wil een mummie worden. Trouwens, pro-tip van mijn kant. Ik weet niet of je gehamsterd hebt, maar een mummiekostuum is natuurlijk wel een handig idee om van je wc-papier af te komen. Je kunt je voorraadkast helemaal opgeruimd houden volgens die opruimheks… ik bedoel opruimgoeroe Marie Kondo. Je bent dankbaar dat je het wc-papier hebt en je wikkelt het om je kind. Geef toe, je hoort het Kondo zo zeggen. Kortom: Kind blij, kast leeg, jij blij. Alleen maar winnaars.

spannendste Halloween in jaren

Kleed je huis ‘spooky’ aan

Goed, terug naar Halloween. of liever, de spannendste Halloween in jaren. Wanneer mijn kinderen terugkomen van rugby gaan we natuurlijk eerst lunchen en daarna wordt het toch tijd om het huis aan te kleden. Niet te veel, want anders ben je daarna lang bezig met opruimen, maar een extra kaars en die herfstversiering die je toch al had kom je een heel eind. Je kunt ook wat Halloween knutsels die Kelly heeft bedacht gebruiken. Heb je wat kleinere kinderen dan zijn deze knutselideeën voor peuters en kleuters van Ellen misschien ook wat voor je. Wil je echt zorgen voor een Edward Munch-uitdrukking op het gezicht van je buren en huisgenoten dan kun je ook nu, eind oktober, alvast de kerstboom opzetten. De horror!

knutselen

Knibbel, knabbel, knuistje, welk kind eet er uit mijn Halloweenvuistje

Koken als heks geeft natuurlijk precies dat knibbel knabbel knuistje gevoel waar je op zit te wachten. Al eerder maakte ik de scharrelende citroenkip van Elles en wellicht bak ik er de worteltaart van Ellen achteraan. Of gebruik dit muffinrecept. Vorig jaar bakte ik een monstertulband met rood, groen en blauw glazuur. Daarop deed ik oogjes van suiker en stak ik eetbare mesjes. Ook van een gewone peperkoek kun je een Halloween traktatie maken met rode jam en witte chocoladepasta. Daarop doe je oogjes en eetbare vleermuizen. Vleermuizen zijn trouwens helemaal 2020.

spannendste Halloween in jaren

Veel alledaagse zaken en recepten kun je met iets wat je toch wel in je kast hebt een sfeervol tintje geven. Dan kun je doen met je kinderen, maar als je zin hebt in een projectje voor jezelf dan versier je hem lekker alleen.

Ooit heb ik trouwens met Halloween spannende zwarte spaghetti gemaakt voor mijn kinderen door zwarte voedingskleurstof door het water te doen waar de spaghetti in kookte. Met tomatensaus met olijven kom je dan ook een eind in je Halloween gerecht. Ook roze prinsessenstamppot (‘ met echte prinsesjes’, maakte ik mijn kinderen wijs, maar die kennen me al langer dan vandaag) doet het goed. Dit is feite gewoon rode bieten stamppot waar je op het laatste moment nog wat van die zilveren suikerballetjes doorheen kunt doen. Dat zijn dan de overblijfselen van de prinses.

Verantwoord snoepen tijdens de spannendste Halloween in jaren

Sowieso vinden kinderen het al snel goed als je daar snoep bij zet. Zelf aarzel ik eigenlijk wel een beetje om mijn kinderen zoveel suiker en kleurstof voor te zetten. Dus gaan er in mijn winkelkarretje ook ongezouten noten , gedroogd fruit, maar ook mandarijnen (die kan je trouwens ook versieren), stukjes appel en peer en rode druiven. Wat je overhoud, kan maandag mee naar school als tussendoortje of bij een gezonde lunch.

verkleed als romein

Halloween activiteit met je kinderen

Na het knutselen en versieren kun je voor je oudere kinderen natuurlijk popcorn maken en een Harry Potter-film opzetten. Dat doet het bij mijn Oudste altijd wel goed. Voor mijn Jongste van zes jaar, geen Harry Potter. Ze vindt het te eng. Prima. Dan doen we met haar een spelletje. Knibbel, Knabbel Knuistje is een leuk spel en toevallig past het helemaal in de thematiek van Halloween. Een ander spel is ook leuk natuurlijk. Of een escaperoom voor het hele gezin. Altijd spannend. Of je vertelt elkaar verhalen. Mocht je daar geen inspiratie voor hebben, dan kun je alsnog een spannend verhaal voorlezen.

Halloween is dit jaar spannender dan normaal, maar met deze ideeën kun je toch een gezellig tintje aan geven.

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Tanja
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.