Verkleedspel voor de regenachtige dagen (met gratis download!)

De zomervakantie: 6 heerlijke weken zonder druk programma! Sommige dagen vliegen voorbij, maar de regenachtige dagen kunnen soms wat lastiger zijn om door te komen. Daarom hebben wij een superleuke vakantietip voor dit soort dagen: een verkleedspel!

verkleedspel

Verkleedspel zorgt voor hilarische momenten

Wij spelen in huis heel veel spelletjes. Onze kasten staan vol met gezelschapsspellen. Maar we vinden het ook heel leuk om andere spelletjes te spelen. Dit spel hebben we zelf verzonnen, en willen we graag met jullie delen, omdat wij erg hebben gelachen bij het spelen van dit spel. Daarom denken we dat het ook bij de lezers van MamaScrapelle in de smaak zal vallen.

verkleedspel

Wat heb je nodig?

Om dit verkleedspel te kunnen spelen, heb je een stapel met accessoires en verkleedspullen nodig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan leuke hoedjes, pruiken, een stropdas, sjaals, kroontjes en nog veel meer. Je kunt hiervoor in de verkleedkist van de kinderen duiken, bij de carnavalsspullen op zolder kijken óf online leuke accessoires voor het verkleedspel bestellen.
Ik heb zelf de verkleedkisten overhoop gehaald, maar ook een aantal hele leuke dingen besteld bij Carnavalskleding.nl. Daar hebben ze heel veel leuks voor dit spel!
Daarnaast heb je voor dit spel nog een dobbelsteen nodig.
Wij hebben er zelf voor gekozen om ook nog een schmink-opdracht toe te voegen, dus wij hadden ook schmink(krijtjes).

schmincken

Hoe gaat het verkleedspel?

Voordat je begint leg je alle accessoires op een stapel.
Bepaal wie begint. Je gooit met de dobbelsteen, en kijkt welke opdracht bij het betreffende nummer hoort. Dit zijn de opdrachten:

1 of 2 = Kies een accessoire en zet deze bij jezelf op.
3 = Kies een accessoire voor een ander naar keuze
4 = Geef een accessoire wat je zelf om hebt aan iemand anders door
5 = Ruil een accessoire met iemand anders
6 = Laat iemand met schmink iets op je gezicht zetten.

Als alle accessoires van de stapel op zijn, is het tijd voor een groepsfoto!

verkleedspel

Je kunt de handleiding voor het verkleedspel hier downloaden.

Lekker verkleden in de zomervakantie

Dit spel is natuurlijk superleuk om samen te spelen, en echt even wat tijd met elkaar door te brengen. Mijn eigen meiden vinden dit spel superleuk om te spelen!
De meeste kinderen zijn dol op verkleden. Natuurlijk verkleden mijn meiden zich tijdens Carnaval. Ook Halloween is een moment waarop veel kinderen zich verkleden.
Maar juist in de zomervakantie is het een perfect moment om je te verkleden: je kunt de hele dag in je rol blijven én lekker prinses, superheld, piraat of zeemeermin spelen!

Op de site carnavalskleding.nl hebben ze echt superveel leuke verkleedkleding, en dus niet alleen voor carnaval. Voor mijn eigen dochter heb ik van die site een hele mooie zeemeerminnen jurk. Daar is ze dolgelukkig mee.
Dus ben je op zoek naar een uitbreiding van de verkleedkist, neem daar zeker eens een kijkje, want er is echt enorm veel keuze!

zeemeerminnenjurk
van carnavalskleding.nl

Nog een alternatief voor het verkleedspel

Toen we dit spel speelden, bedacht ik me ineens dat ik toen ik zelf op de basisschool zat, ooit een soortgelijk spel heb gespeeld, alleen waren de regels dan net anders.
Opnieuw heb je een dobbelsteen nodig en een set verkleedkleren met wat accessoires (bijvoorbeeld een jurk, sjaal, hoed en schoenen). Daarnaast heb je een sjaal chips of popcorn nodig.

Wanneer je nu het cijfer 6 gooit, heb je geluk! Je moet dan eerst zo snel mogelijk alle verkleedkleding aandoen, en daarna mag je chips of popcorn gaan eten. Maar als iemand anders 6 gooit, moet je meteen stoppen met eten, want dan mag de volgende persoon een poging wagen.
Deze variant is vooral leuk om te spelen in een grotere groep!

Wij zijn benieuwd: ga jij met je kinderen het verkleedspel een keer uitproberen? En houden jouw kinderen ook zo van verkleden?

Kijk ook deze blogs:

Footer2 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.