Waarom imiteren kinderen graag hun held? Een blog met uitleg

Thuis heb ik een echte Elsa en een stoere soldaat, maar waarom willen ze dit zo graag zijn? Waarom imiteren mijn kinderen hun helden? Ik ging op onderzoek uit.

held imiteren

Prinses Elsa en mijn stoere soldaat

Mijn dochter is helemaal weg van Elsa. Het liefst wil ze er alles van hebben. Ondertussen heeft ze drie verschillende jurken en zelfs eentje die ze over 2 jaar nog aan kan. Ze imiteert haar held graag.

Mijn stoere soldaat heeft ook een aantal soldatenpakken, waaronder het uniform van een gladiator. Toen we in het Archeon waren zag hij zo’n soldaat lopen en riep gelijk dat hij dit ook wilde! Dus zo gezegd, zo gedaan. Op internet vond ik een mooi pak met gave accessoires om het helemaal af te maken!

held imiteren

Het imiteren van hun held

En naast het verkleden doen ze hun held ook echt na. Al meerdere keren ben ik bevroren door mijn Elsa. En mijn soldaat roept regelmatig dat ik mijn handen omhoog moet doen. Maar waarom doen kinderen dit? Waarom vinden ze het heerlijk om hun held te imiteren? Hoe komt het dat ik 10 Elsa’s in mijn kleuterklas had en dat de politie een grote hoofdrol had in mijn huishoek?

Door te imiteren word je ook een held

Het antwoord ligt eigenlijk voor de hand. Door je held te imiteren word je die held. Ze voelen zich hetzelfde, want je kan in je fantasie ook hetzelfde! Helden inspireren onze kinderen. Het loopt voor een held altijd goed af. Ze zijn onoverwinnelijk! Elsa liep weg voor haar kracht, maar ontdekte door zusterliefde dat ze haar kracht juist goed kan gebruiken. Ze werd de held van haar koninkrijk! Dat wil toch elk kind? Door te doen alsof en je te verkleden net als je held, word je jouw held. Hoe fijn is het om je zo goed te voelen? Je voelt je sterk en geliefd. Alsof je de hele wereld aan kan.

Ieder kind verdient een verkleedkist

Nu ik weet dat kinderen zich goed gaan voelen door hun held te imiteren, vind ik dat ieder kind een verkleedkist verdiend! Online zijn er zoveel leuke verkleedkleding voor kinderen te vinden! Zo kunnen ze elke held zijn die ze willen. Thuis heb ik een grote tas met verkleedspullen voor Joshua en een verkleedbak voor Isabel. Misschien dat ik er stiekem ook eentje maak voor mezelf, want wie wil er nou niet een held zijn?

Thema kinderboekenweek 2021 Worden wat je wilt

Het thema van de kinderboekenweek 2021 is worden wat je wilt. En laten we daar nu niet mee wachten tot oktober! Gun je kind om nu al in zijn of haar fantasiewereld hun held te imiteren. Of hun held nu een superheld is, een politieman of dokter, een juf of een moeder. Fantasie en rollenspel is super belangrijk voor kinderen!
En echt waar goede verkleedkleding helpt hier bij!

Op MamaScrapelle hebben wij al verschillende leuke spellen bedacht als een verkleedspel voor de feestdagen en een verkleedspel voor regenachtige dagen. Dit verkleedspel om je held te imiteren is een mooie aanvulling.

Wie is de held van jouw kind?

Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.