Skip to Content

Lego Super Mario een spel met uitbreidingen

Lego is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020! Ze hebben een super leuk Lego Super Mario serie samengesteld met allemaal verschillende bouwpakketten. Heel bijzonder want deze Super Mario werkt samen met bluetooth met je device. Inmiddels zijn er vele uitbreidingen beschikbaar die je hier in de blog kunt vinden.

Verslaafd aan Mario

Aangezien onze dochter sinds haar Nintendo Switch echt helemaal verslaafd is aan Paper Mario leek het ons leuk om deze set voor jullie uit te proberen! Bij ons is het echt een groot succes.

Lego Super Mario

Voor ons staat een grote Lego doos met een startersset en twee uitbreidingen. Wij dachten dat Lego Super Mario bouwpakket zetten we wel even in elkaar gewoon met een boekje met een beschrijving. Niks is minder waar.

Lego Super Mario

Dus hier wat tips voor je goed kunt beginnen:

  • Zorg voor een opgeladen device zoals een Ipad. Onze dochter heeft haar eigen, maar daar waren de batterijen van leeg. Snel een andere erbij gepakt want je kunt echt niet zonder!
  • Je hebt een mini kruiskop schroevedraaier nodig en 2 AAA batterijen zodat je Mario tot leven kunt wekken.
  • Zorg voor veel geduld. Wij hadden een paar keer dat de app vast liep, maar dat had met ons eigen geklungel in het begin te maken.
  • Een portie eigen fantasie is handig om vrij te spelen!
  • En het allerbelangrijkste, je hebt de startset met 231 onderdelen, absoluut nodig anders kom je nergens!

Het parcours bouwen

Lego Super Mario parcours bouwen

Ga naar www.lego.com/supermario scroll helemaal naar beneden en download de gratis app. Via bluetooth koppel je je poppetje aan het device.

Klik op het grote legoveld en dan krijg je de stuk voor stuk instructies te zien. Heel overzichtelijk en wat mij betreft een groot pluspunt. Met een kort filmpje wordt gedemonstreerd hoe je vervolgens moet lopen met Mario om punten te krijgen.

Het in elkaar zetten van het parcours duurt wel enige tijd. Mede doordat er tussendoor steeds even gecontroleerd moet worden natuurlijk. Zorg dus dat je er echt de tijd voor hebt!

Ook lijkt het net of je niet alle onderdelen hebt, maar uiteindelijk komt het wel goed, al is het dan met een andere kleur grondplaat soms. Maar dat is ook de bedoeling. Want je kunt elke keer aan ander parcours bouwen en dat maakt deze set juist zo leuk!

Bij elke uitbreiding set van Lego Super Mario zijn er weer nieuwe onderdelen om je parcours groter te maken en ingewikkelder. Kinderen werken zelfs aan hun STEAM vaardigheden met de ronddraaiende schijven, wippen, bouwen, creatief met elke keer een nieuw parcours. Super leuk!

En natuurlijk kun je ook gewoon je bestaande lego gebruiken! Laat Mario over je prinsessenkasteel springen, laat hem kennis maken met een vuurspuwende draken en help hem verstoppen in je ridderkasteel. Laat je fantasie volledig tot leven komen!

Meld je Lego Super Mario aan

Je kan je Lego Super Mario aanmelden om zo al je gespaarde punten, maar ook al je gebouwde circuits te bewaren. Als je dan de lego moest opruimen dan kun je het snel weer nabouwen.

Wist je dat het op 10 maart Mar10 dag is?

Uitbreidingssets

Lego Super Mario uitbreidingssets

Er zijn verschillende uitbreidingssets beschikbaar zodat je je parcours steeds verder kunt uitbouwen. Er zijn zelfs kleine zakjes met extra personages van Lego Super Mario die je kunt sparen.

Je kunt Mario andere kleren geven met de Lego Super Mario Power-Up Pakket Bouw Mario. Zo kan hij beter vliegen en bouwen bijvoorbeeld.

Dan zijn er kleine uitbreidings dozen om je parcours uit te breiden met onder andere een stukje woestijn, een spervuur en een piranha plant.

Tenslotte zijn er nog de grotere dozen met onder andere eindbazen en natuurlijk de startset waar Lego Super Mario inzit.

Deze nieuwe serie van Lego Super Mario is ideaal om dus compleet als set bij elkaar te sparen voor je verjaardag of met de feestdagen!

Lego Super Mario

Kijk ook eens naar deze blogs:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.