Skip to Content

Briljante lego ideeën, een boek om anders te bouwen

Wij hebben hier thuis twee bakken met lego, maar echt gebouwd werd er niet meer. Totdat ik dit boek thuis kreeg en mijn kinderen weer fanatiek aan het bouwen gingen. Briljante lego ideeën geeft je lego leven weer een nieuwe impuls. Precies wat we hier in huis nodig hadden. Heeft jouw lego ook een booster nodig?

lego ideeen voorkant

Meer lego ideeën nodig?

Joshua krijgt regelmatig een doos met lego voor zijn verjaardag, sinterklaas of met kerst. Genoeg ideeën om te maken, maar na twee keer bouwen heeft hij het wel gezien. Daarnaast raken er wel eens legoblokjes op wonderbaarlijke wijze kwijt en kan je het niet meer maken. Tijd voor iets nieuws. Een nieuwe input of moet ik zeggen een boost(er). Toen ik dit “Briljante lego ideeën” voorbij zag komen wist ik dat hij voor een nieuwe impuls in ons leven zou zorgen. Kom maar op met dat boek!

Zoeken in een doos vol lego

Zodra het boek er is, gaan we er in bladeren. Wat een hoop leuke lego ideeën zitten er in dit boek. Welke kunnen we maken? Maar nog belangrijker… waar hebben we de juiste steentjes voor? Al snel merken we dat we niet alle steentjes hebben en dus een keertje naar de lego winkel moeten. Echt heel vervelend dit. Haha, Joshua wordt er in ieder geval erg blij van. Samen kiezen we een robot uit en gaan aan de slag. Gelukkig geeft Sarah aan dat het niet precies moet zoals erin staat en dat je vrij bent om te bouwen zoals jij wil. Dat zorgt al voor een hoop minder frustratie naast mij. Grabbelen maar in die doos vol lego

Speciaal voor alle uitvinders

Sarah schreef al eerder twee boeken met briljante lego ideeën. Nu had Joshua liever het boek met de dino’s gehad, maar uitvinden is ook wel oké. Dit boek is namelijk speciaal gemaakt voor alle uitvinders. Want dit boek staat boordevol robots, een drummende drummer, bewegende spelletjes en andere leuke bewegende dingen. Stuk voor stuk briljant en ontzettend leuk bedacht. Joshua’s faalangst komt weer langzaam boven, maar de duidelijke foto’s in het boek wijzen ons de weg. Wij kunnen dit!

Stap voor stap briljante lego ideeën

Onder elke titel, of moet ik zeggen naam van het te maken idee, staat een klein stukje tekst. Soms met tips en soms met uitleg wat het kan. Daaronder vind je een foto van hetgeen je kan maken, voor en achterkant! En of dat niet genoeg is staat daar nog onder hoe het komt dat het zo werkt. Een natuur- en bouwkundige uitleg. Hoeveel meer wil je nog leren? Voor iedereen is de uitleg trouwens te volgen. Van elke stap is een duidelijke foto gemaakt. Je kan gewoon niet fout gaan!

Veel meer dan alleen lego ideeën

Het is mij meer dan duidelijk dat dit boek niet alleen maar een boek is met lego ideeën. Je vindt hier zoveel meer in. Je leert hoe bepaalde bijzondere steentjes werken, én hoe ze heten. Het is niet alleen maar nabouwen, maar je leert hier zoveel meer. Ik keek wel eens naar dat programma dat ze grote legobouwwerken maakte en dacht dat ik dat nooit zou kunnen. Joshua en ik weten nu dat we dit wel degelijk kunnen. Dankzij Sarah gaan we geen bouwproject meer uit de weg. Ze heeft ons voor de komende jaren nog genoeg ideeën gegeven om te gaan bouwen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar haar andere twee boeken. Ik ben er bijna zeker van dat die net zo briljant zijn! Heb je legoliefhebbers? Dan raad ik jou zeker dit boek aan. Leer meer dan alleen nabouwen!

Auteur: Sarah Dees | uitgeverij condor | 9789493189614 | oktober 2021 | 192 bladzijdes | voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik je hier

lego ideeën achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Wednesday 12th of January 2022

Wat een leuk boek, dat daagt beslist uit tot nieuwe bouwsels.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.