Skip to Content

Geweldige LEGO ideeën en een bezoek aan LEGO world 2022

In deze blog deel ik graag een hoop LEGO nieuws met jullie! Zo is er een LEGO boek vol ideeën uitgebracht en is het begin van de herfstvakantie ook het startsein voor het grootste LEGO evenement ter wereld. Lees dus gauw verder voor Geweldige LEGO ideeën en LEGO World 2022!

LEGO ideeën

Je kent het vast wel je hebt een doos vol LEGO in huis, maar hebt geen idee meer wat je er mee moet maken. Want die liggen ergens in huis, maar waar? Of je hebt op zolder bij je ouders jouw oude LEGO gevonden en bent op zoek naar nieuwe inspiratie om te bouwen. En misschien heb je wel via Marktplaats heel veel LEGO over kunnen nemen, maar helaas zonder instructieboekjes. Daar is nu een oplossing voor met Geweldige LEGO ideeën.

Geweldige LEGO ideeën

Lego ideeen

Het geweldige LEGO Ideeën boek telt 190 pagina’s, 8 hoofdstukken en heeel veeel instructies om aan de slag te gaan. Er zijn twee soorten namelijk de stap-voor-stap uitleg waarin kort en bondig wordt uitgelegd hoe je iets nabouwt of de creatieve uitdaging zonder handleding waarin je wat richtlijnen krijgt en basisonderdelen en daarna naar eigen inzicht wat bouwt.

De hoofdstukken zijn:

 • Robotlab
 • De wereld van ridders en draken
 • auto’s trucks en dingen die vliegen
 • dingen die werken! lego apparaten
 • wilde dieren
 • bouw en speel! lego spellen
 • lego het hele jaar door
Lego ideeen

De uitleg

onderdelen

Elke LEGO creatie in dit boek begint met een korte uitleg en motivatie waarom je dat moet bouwen. Daarna volgt een duidelijke lijst met onderdelen. De lijsten zijn netjes onderverdeeld in kleuren en met een duidelijke uitleg. Nu maar hopen dat jouw berg met LEGO groot genoeg is! Met kleine foto’tjes en korte uitleggen bouw je zo je auto, robot, dier of ridder!

Aan de slag!

Mijn favoriet is absoluut wilde dieren! Ben benieuwd wat die van jouw gaat zijn! Helemaal van deze tijd staan er achterin ook nog ideetjes voor verhalen. Misschien wil je wel met je kind aan de slag met stop motion filmpjes! Misschien een leuk idee voor de nationale binnenspeeldag op 27 oktober!

Op naar plezier met LEGO

bouwen met blokjes

Met een grote berg LEGO heb jij een dag vol plezier! Samen spelen en samen bouwen. En heb je nou zin om er even samen uit te gaan? Dan bezoek je natuurlijk LEGO World 2018 in de jaarbeurs.

LEGO WORLD 2022

lego world 2022

Van 22 tot en met 30 oktober 2022 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs.

Een LEGO wereld voor elke fan!

Op LEGO World 2022 is de langste LEGO- treinbaan ter wereld gemaakt. Hij is maar liefst 4 kilometer lang en beslaat een kwart van de totale beursvloer! Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar je zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunt bewonderen, Ninjago trucs kunt oefenen, naar hartenlust kunt knutselen en nog veel, veel meer.

Unieke Bugatti-replica

Bugatti Chiron

De Bugatti Chiron is niet zomaar een sportwagen, en dat is zijn replica evenmin. Luxedetails zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én zowaar een uniek serienummer maken de replica af. De LEGO Technic-set is verpakt in een luxueuze doos, inclusief een verzamelbrochure met uitgebreide bouwinstructies. De Bugatti Chiron LEGO bestaat uit 3.599 onderdelen en is te koop voor €349 euro.

Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen op LEGO World 2018. Die is ontwikkeld met behulp van meer dan een miljoen LEGO Technic-elementen. Verpakt met 2.304 motoren en 4.032 LEGO Technic-tandwielen genereert de motor van deze 1,5 ton-auto een 5.3 pk-vermogen en een geschat koppel van 92 Nm. Uitgerust met een achterspoiler, snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, volledig functioneel en gebouwd met LEGO Technic-elementen maakt het model een droom die uitkomt voor elke LEGO-fan. Voor de bouw zijn 339 soorten LEGO Technic-elementen gebruikt en meer dan 13.000 werkuren ingezet.

Niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren

Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken.  Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden of het Nederlands Kampioenschap LEGO Bouwen via Intertoys (tot 13 jaar).

‘For kids only’ activiteiten

lego world 2022

Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder andere karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGO Friends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Leuke feitjes over LEGO World 2022

 • Meer dan 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen
 • Maar liefst 35.000m2 speelplezier
 • 14.000 kilo is het gewicht van alle losse stenen op LEGO World
 • >35 levensgrote beelden van Star Wars, een Bugatti en ook de koning en koningin!

Tickets

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 22-30 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.legoworld.nl.

Met het boek Geweldige LEGO ideeën en een bezoek aan LEGO WORLD 2022 heb jij weer genoeg LEGO ideeën om te gaan bouwen!

Specificaties Geweldige LEGO ideeën

Uitgeverij: Condor | Auteur: Sarah Dees | 9789492899064 | september 2018 | 192 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blog met nog een boek over lego

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.