Olifantje in het bos – een kinderliedjes knutsel

Zoals jullie hebben kunnen lezen gaan we de komende weken aan de slag met het maken van een eigen kinderliedjesboek. Elke week ontvangen jullie instructies om een nieuw liedje uit te werken. Compleet met voorbeelden en tips en tricks. Deze week: Olifantje in het bos

Olifantje in het bos

Vorige week hadden wij het kinderliedje Schaapje schaapje heb je witte wol, deze week maken wij het kinderliedje: Olifantje in het bos

Benodigdheden:

  • Kleurplaat olifantje
  • kleurpotloden, krijtjes of stiften

Werkwijze:

Laat je kindje de kleurplaat olifantje in het bos kleuren. Ondertussen vraag je wat de kleine olifant is en wat de grote olifant is. Welke is de baby, welke is de grote. Je kunt de slurf, poten, oren benoemen. Maar vooral is dit een makkelijke knutsel voor je kind. Lekker kleuren.

Je kunt de olifanten uitknippen, of een randje van de kleurplaat afknippen en plakken op gekleurd papier, of gewoon de tekening zoals hij is in de map zetten.

Uiteraard kun je ook echt aan de slag met een bos tekenen. Bomen uitknippen van karton en blaadjes plakken. Ik merk echter bij dochterlief dat een kleine olifant en een grote olifant al gelijk doet denken aan dit liedje en af en toe is een makkelijk werkje met gewoon alleen kleuren ook wel eens lekker.

olifantje in het bos

Een ander knutselidee bij dit kinderliedje

Een knutselproject met als thema “Olifantje in het bos” kan leuk en creatief zijn voor kinderen. Hier is een eenvoudig knutselidee om een schattig olifantje in een bos te maken:

Benodigdheden:

  1. Grijs en groen gekleurd papier (of wit papier dat je kunt inkleuren)
  2. Bruin of groen karton voor de achtergrond
  3. Wiebelogen*
  4. Lijm
  5. Schaar
  6. Potlood
  7. Kleurpotloden of stiften

Olifantje: Teken op het grijze papier de vorm van een olifant. Dit kan eenvoudig zijn door een cirkel voor het lichaam en een langwerpige vorm voor de slurf te tekenen. Knip de vormen uit.

Slurf en oren: Knip een klein stukje van het grijze papier voor de slurf en twee grote oren. Plak deze op de olifant.

Wiebelogen: Plak wiebelogen op het gezicht van de olifant om een speels effect te creëren.

Bosachtergrond: Knip een rechthoekig stuk karton uit voor de achtergrond van het bos. Kleur het met groene kleurpotloden of stiften om een bosachtige sfeer te creëren.

Boomstammen: Knip smalle rechthoekige stroken uit bruin papier en plak deze op de achtergrond als boomstammen.

Bomen en bladeren: Teken en knip groene bomen uit groen papier en plak ze op de achtergrond. Voeg ook enkele bladeren toe.

Olifantje in het bos: Plak de olifant in het midden van de achtergrond. Laat het lijken alsof het olifantje zich in het bos bevindt.

Versiering: Voeg extra details toe aan de achtergrond, zoals bloemen, gras of zelfs andere dieren, om het geheel levendiger te maken.

Dit simpele knutselproject stimuleert de creativiteit van kinderen en laat ze een schattig olifantje creëren dat zich in een kleurrijk bos bevindt. Het is ook een mooie gelegenheid om met ze te praten over de natuur en dieren in het wild.

Tekst Olifantje in het bos

Olifantje in het bos
Laat je mama toch niet los
Anders raak je de weg nog kwijt
En dan heb je straks nog spijt
Olifantje in het bos
Laat je mama toch niet los

Olifantje in de zee
Ga jij nog eens met mij mee
Spetter, spater, spetter, spat
En dan word je lekker nat
Olifantje in de zee
Ga jij nog eens met mij mee

Olifantje in de wei
Wat kijk jij ontzettend blij
Tussen de koeien en de schapen
Oh wat zal je lekker slapen
Olifantje in de wei
Wat kijk jij ontzettend blij

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals olifantje in het bos? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.