Skip to Content

Who in the room – een vriendenspel met never have i ever vragen

Nu de avonden weer wat donkerder worden en we meer thuis zijn is het tijd om je vrienden uit te nodigen voor een spelletjesavond. Heel geschikt voor zo’n avond is Who in the room van Mus boeken. Op deze manier ontdek je namelijk hoe je vrienden echt over je denken. Gegarandeerd een avond lachen met elkaar. Dus schenk een glas wijn in (of fris), trek een zak chips open en sla dit boek, vol met inspiratie in de sfeer van “never have i ever vragen”, open.

Who in the room is een vriendenspel. In de sfeer van never have i ever vragen pittig. Maar dan moet je vrienden bij vragen aanwijzen!

Who in the room

Na Truth of Dare?, Never have I ever en Would your rather is er nu: Who in te room. Een onthullend en verslavend spelletje dat je met je hele vriendengroep kunt spelen. Je beantwoordt vragen met de naam van de persoon in de groep die het best bij de omschrijving past. Weet waar jullie aan beginnen, want de waarheid kan soms hard aankomen!

Kun je tegen een stootje en durf je wel een sneer of compliment uit te delen? Met meer dan 300 vragen is dit een fantastisch spel om je vrienden nóg beter te leren kennen en een hilarisch avond te beleven.

Het boekje open – een vriendenspel vol pittige vragen

Met bovenstaande beschrijving was ik natuurlijk nog meer benieuwd naar Who in the room. Tegen een stootje kunnen? Een sneer krijgen? Klinkt voor mij als best een pittig boekje. Nou, dat is het ook wel! Gelukkig worden de pittige, uitdagende vragen afgewisseld met hele luchtige vragen. En ik zeg wel boekJE, maar het boek bevat 384 pagina’s en is echt heel dik. Meerdere spelletjesavonden vol dus!

Hoe gaat Who in the room?

De spelbeschrijving in het boek gaat er van uit dat je, als je aan de beurt bent, het boekje in je hand houdt. Je bepaalt vooraf of je voor de linker- of zwarte pagina gaat. Dan sla je het boekje op een willekeurige pagina open en lees je de vraag voor. Je geeft iedereen 3 tellen om na te denken en dan wijs je tegelijkertijd naar de persoon die je hier bij vindt passen. Who in the room waarschuwt vooraf:

Verzamel je vrienden en maak er een onvergetelijke avond van – maar weet waar je aan begint, want de waarheid kan hard zijn!

Who in the room, spelbeschrijving

Ranking the stars met Who in the room

Het boekje Who in the room doet mij erg denken aan het televisiespel ‘Ranking the stars’. Je zou het ook heel goed op deze manier kunnen spelen. Iedereen heeft een vel papier voor zich. Nadat een vraag is voorgelezen maak je een ranking van alle personen uit de kamer. Wie vindt je hier het meest bij passen en wie het minst? Waar zet je jezelf? Het is soms juist ook heel interessant om te weten wat je vrienden juist niet bij je vinden passen. Gelijk een goede zelfreflectie tijdens een gezellige avond!

pittige vragen voor je vrienden

Ik vind de afwisseling van de vragen heel prettig. Voor een gezellige avond zou ik met name de luchtige vragen leuk vinden, met af en toe een scherp randje misschien. Voor de pittigere vragen is het wel prettig als je het echt met goede vrienden doet. Je zou dus ook een aantal andere regels kunnen toepassen:

  • Je laat de persoon zelf kiezen uit de 2 vragen (in plaats van vooraf links of rechts te bepalen)
  • Je bepaalt vooraf dat je altijd een vraag mag passen, ook als je niet ‘aan de beurt bent’
  • Je kiest vooraf vragen uit en zet daar een bladwijzer tussen.

De leukste vraag vind ik: Who in the room ben je wel eens jaloers op? Deze vind ik leuk omdat het een compliment in zich heeft. Een andere leuke vraag: Who in the room zou het goed doen als clown in een circus? Minder prettige vragen vind ik: Who in the room was de grootste pestkop op de basisschool? En Who in the room is het meest oppervlakkig?

Ik weet wat ik komende herfst en winter ga doen, Who in the room spelen! Wil jij dat ook? Klik hier en bestel het gauw. Laat je weten wat jij de leukste vraag vond?

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.