Spellen voor meidenavond – een kleine selectie

Ik kan zo intens genieten dat al die coronamaatregelen er niet meer zijn, er steeds minder mensen ziek worden en dat afspreken met dierbaren weer mogelijk is. Zo had ik afgelopen weekend een superleuk weekend met mijn nichtjes in Zeeland. Als oudste nichtje ben ik megatrots op onze band en dat we het zo leuk hebben samen. En ondanks het leeftijdsverschil van bijna 20 jaar met de jongste nichtjes hebben we echt dikke pret. Zeker met de spellen voor de meidenavond die ik meenam. Mijn kaken zijn zeg maar nog aan het herstellen!

for the girls

For the girls

Het spel For the Girls van DGTL Detox, had ik eigenlijk aangevraagd voor een weekendje weg met mijn blogteam, maar wegens de coronamaatregelen hadden we deze verplaatst en dit was gewoon het eerste moment dat ik het spel voor de meidenavond kon spelen dus. Aangezien het persbericht al ruim een half jaar geleden was en ik ook niet meer op de achterkant van de doos had gekeken was het ook voor mij een totale verrassing wat voor soort spel het zou zijn. Alhoewel er duidelijk Girls en Adult Party Game op de doos staat, dus dat het iets ahum seksueel getint zou zijn dat had ik wel zien aankomen.

Met een tafel vol eten en drankjes en vooral al een gezellige sfeer begonnen we aan het spel. Het doel zo veel mogelijk kaarten bemachtigen want wie het eerst 25 kaarten heeft, heeft gewonnen. Maar dat is nog niet zo makkelijk want met het spelen van de oranje kaarten kun je ook kaarten kwijtraken.

Roze: Durf opdrachten – Als je de opdracht goed uitvoert, mag je de kaart houden. Maar sommige opdrachten kun je je zeg maar niet goed bijvoelen. Geen probleem, dan gaat de kaart onderaan de stapel.
Paars: Heb je weleens? Als het antwoord ja is mag je de kaart houden
Oranje: Een groepsactiviteit waarbij je binnen een categorie zoveel mogelijk antwoorden moet geven van links naar rechts. Wacht je te lang met een antwoord, of geef je een dubbel antwoord dan verlies je de ronde en ben je een kaart kwijt!
Groen: Geef de kaart aan een speler die aan de beschrijving voldoet
Blauw: Geef de kaart aan een speler die het meest waarschijnlijk zou doen wat er op de kaart staat

for the girls vragen

Spellen voor meidenavond

Dat For the Girls een perfect spel voor meidenavond is blijkt wel uit de enorme lol die we hebben gehad. Ok eerlijk is eerlijk de eerste kaart die ik trok zou ik 30 seconden geroast moeten worden ( belachelijk en beledigd worden). Maar daar waren mijn nichtjes het totaal niet mee eens. Zo zaten er nog wel een paar kaarten bij hoor waarvan we vonden nou hou de kaart maar gewoon. Maar er zaten ook echt leuke hylarische en tikkeltje spannende opdrachten bij. Zoals geef je telefoon weg en laat ze een bericht naar iemand sturen uit je contactlijst en deze weer verwijderen. Of scroll met je ogen dicht door je contacten en stuur een vage foto.. Ik heb ze allebei succesvol uitgevoerd, maar het was wel even zweten!

What do you meme?

Een ander leuk spel voor meidenavond is What do you meme, van dezelfde makers. Ook echt een 18+ spel. Wij speelden dit spel op het strand en kwamen al snel tot de conclusie dat dit niet de juiste setting was om het spel te spelen. Tenminste niet op klaarlichte dag waarbij de kans groot is dat er kleine kinderen langs je strandplek lopen haha.

Mandy schreef hier al eens een uitgebreide blog over. Maar in het kort heb je een set met fotokaarten met mensen en dieren met aparte gezichtsuitdrukkingen en settings. De ene foto is nog hylarischer dan de andere perfect spel voor meidenavond dus. Iedereen die meespeelt krijgt 7 kaarten waar teksten op staan. Teksten die op een foto kunnen slaan dus. 1 persoon die speelt de jury, na elke beurt wisselt dit, en kiest een foto uit. De rest kiest dan een zo goed mogelijke passende zin uit en geeft deze blind aan de jury. Deze schudt de stapel en leest de teksten allemaal voor. Daarna kiest zij de beste tekst en de gene die deze tekst had aangedragen wint dan de foto. De gene die de meeste fotokaarten heeft bemachtigd wint het spel.

Ik dacht dat het een vrij onschuldig spel zou zijn, maar ook hier komt de ene na de andere seksueel getinte opmerkingen voorbij. Overigens zijn hier ook gewoon hele normale zinnen tussen. Dit spel is ook leuk voor mannen uiteraard!

what do you meme

Er is gelukkig ook een familie editie vanaf 8 jaar. Die lijkt mij ook erg leuk om te spelen met het gezin of tijdens een meidenavond!

spellen voor meidenavond

Geen Ja Geen Nee Uncensored

Wellicht ken je het spel Geen Ja Geen Nee wel. Ik schreef laatst over de familie-editie nog een review. Echt een hylarisch spel en ik kan mij zo voorstellen dat de 18+ editie nog veel gekker zal zijn. Perfect voor je spellen voor meidenavond collectie dus! Ook voor mannen leuk om te spelen uiteraard.

  • Leuk en spannend kaartspel voor volwassenen!
  • Je mag geen “ja” of “nee” zeggen op de pikante vragen!
  • Je gebruikt deze woorden vaker dan je denkt, maar wordt hier in dit spel meteen voor afgestraft!
  • Een ideaal partyspel voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagsfeestjes of studentenclubs

Andere leuke spellen voor meidenavond

Spellen als Keer op Keer, 30 seconds of een spannend Escape room Spel blijven ook altijd leuk! En ken je het spel Truth or Dare al?

Kletspotten doen het ook altijd goed op deze avonden. Je hebt ze in heel veel verschillende edities en ook alleen voor volwassenen. Ideaal om mee te nemen als je spellen op een meidenavond wil spelen. Hieronder 2 voorbeelden.

Lees ook deze blogs

Welk spel speel jij het liefst op een meidenavond?

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.