Skip to Content

Activiteiten voor een regenachtige dag met het gezin thuis

Hoewel het al even lente is en we zelfs al richting de zomer gaan, laat het weer het helaas van zich afweten. Het liefst genieten we van zonnige dagen van 20 graden en gaan we lekker met de kinderen naar buiten, maar dit is helaas nog niet altijd mogelijk. Er zijn nog regelmatig vrije dagen gevuld met regen. Gelukkig hoeven deze dagen helemaal niet saai te zijn. Sterker nog, er zijn genoeg dingen die lekker met je gezin vanuit huis kan doen. Een stuk goedkoper ook en zo hebben jullie toch een leuke dag. Zoek jij wat activiteiten voor een regenachtige dag? In deze blog vind je wat inspiratie!

activiteiten regenachtige dag

Ga samen puzzelen

Een puzzel is misschien niet de eerste activiteit voor een regenachtige dag waar je denkt, maar eigenlijk is het perfect voor een regendag. Met een van haasteren puzzel ben je al snel een paar uur of misschien wel een hele dag zoet. Het is ook nog eens leuk voor jong en oud en houdt de kinderen lekker bezig. Zet dus een lekkere pot thee en pak wat koekjes en ga samen aan de slag. Meer uitdaging nodig? Dan kun je er ook een wedstrijd van maken. Maak teams, pak twee puzzels met ongeveer evenveel stukjes en kijk wie er als eerste klaar is. Of pak eens een ander soort puzzel, zoals 3d puzzels, plezier gegarandeerd!

Vanuit het blogteam weet ik dat Linda en Kelly regelmatig met het gezin grote puzzels maken. Bedenk dat je soms de puzzel ook gewoon moet kunnen laten liggen en dat dat hoogstwaarschijnlijk betekent dat je je eettafel een paar dagen niet kunt gebruiken voor de avondmaaltijd.

Bananencake
Een lekkere bananencake bakken met chocolade

Iets lekkers bakken tijdens een regenachtige dag

Liever iets actiever doen? Kijk dan eens of je samen iets lekkers kan bakken. Denk bijvoorbeeld aan een taart of lekkere koekjes. Bakken is niet alleen erg leuk, maar het resultaat is ook nog eens erg lekker. Houdt wel rekening met de moeilijkheidsgraad en maak niet iets wat te moeilijk is voor de kinderen. Uiteindelijk kunnen jullie het lekker samen op smullen en genieten van jullie baksels. Zo zijn jullie toch weer even lekker bezig geweest.

Je kunt zoete dingen bakken als lekkere muffins of een taart, maar ook voor iets gezonds kiezen. Maak eens een hartige taart met je kind met verschillende soorten groenten erin. Door het samen te maken vinden kinderen het vaak wel lekker en zo ontdekken ze weer nieuw eten. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als je samen eerst de nodige boodschappen in huis haalt. Al moet je dan misschien wel de regenachtige dag in.

popcornmachine
Samen popcorn bakken

Hou een filmmiddag

Eigenlijk geen zin om echt iets te doen? Hou dan lekker een filmmiddag met het gezin. Hiervoor kunnen jullie thuis een eigen bioscoop maken. Maak bijvoorbeeld een lekkere hut van de bank of gooi wat matrassen op de grond voor de televisie. Zo is het net even wat anders dan een gewone film in de avond. Kies vervolgens een aantal leuke familiefilms uit en kijken maar. Extra leuk is om van tevoren iedereens favoriete snack te halen of misschien wel zelf te maken. Maak je eigen popcorn met een popcorn machine bijvoorbeeld. Is je kind dol op toast met smeersels? Maak dan samen eerst zelf een tonijnsalade of eiersalade. Zo ben je al snel heel de middag zoet.

Activiteiten voor een regenachtige dag – spelletjes!

Ik noem het als laatste, maar het is wellicht het meest voor de hand liggende. Bij ons in huis staan spelletjes spelen op nummer 1 van de activiteiten voor een regenachtige dag. Dit brengt bij mij ook een beetje jeugdsentiment mee. Jarenlang kamperen en dan in de voortent Monopoly spelen terwijl je de regen tegen het tentdoek aan hoort komen. Gezellig kopje thee erbij en wat snackjes en we vermaakten ons uren!

Met al die schermpjes die we tegenwoordig in ons leven hebben is het spelletjes spelen bij veel mensen op de achtergrond getreden. Er zijn spelletjes die uren duren, maar ook spelletjes die je al met 15 minuten kunt uitspelen.

Zo speelden we laatst bij vrienden vier op een rij. Niet met zijn tweetjes, nee met zijn vijven. De winnaar mocht blijven zitten en zo speelden we heel wat potjes na elkaar.

Inspiratie voor genoeg dagen thuis

Er zijn dus genoeg dingen die thuis kunt doen om het gezin te vermaken op een regenachtige dag. Het is een uitstekende manier om even wat quality time met het gezin te hebben zonder al te veel geld kwijt te zijn. Die regen tikkend op het raam maakt het dan alleen maar extra gezellig!
Ga gezellig samen een grote legpuzzel maken, bak wat lekkers, kijk een film of speel samen een spelletje.
Maak het samen gezellig, en maak herinneringen samen. Zoals ik herinneringen heb aan de activiteiten op een regenachtige dag op de camping, zo zal je kind zich deze momenten later ook herinneren.

En wil je dan toch even frisse lucht? Ga dan heerlijk samen in de plassen stampen! Daarna lekker douchen en warm op de bank dat filmpje kijken met die lekkere koekjes die je samen hebt gebakken!

plassen stampen in de regen activiteiten voor een regenachtige dag
Foto door Yan Krukau: via pexels
Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.