KonEllen dankzij Marie Kondo opruimgoeroe

De laatste week wat weinig blogposts. Ik weet het! En dat heeft een reden.. ik ben namelijk geheel tegen alle verwachtingen in helemaal onder de indruk van dit kleine japanse vrouwtje! Iedereen die mij kent weet dat ik veel spullen heb.. Ja ik heb verzameldrang, niet zo extreem als al die mensen op t.v. de revue passeren, maar wel zoveel dat ons huis gezellig vol staat. En die staat al vol doordat ik gastouder ben! Klaar voor actie.. Dankzij Marie Kondo opruimgoeroe word ik KonEllen.

Marie Kondo opruimgoere

Marie Kondo is in Japan geboren en al van jongs af aan in de ban van opruimen. Gek gelijk lijkt ze in de serie dol te zijn op al die rommel! Op haar geheel eigen wijze begroet ze een huis. Nu heb ik dat niet gedaan hoor. Ik hoef niet op de grond te zitten en te visualiseren dat ik mijn huis dankbaar ben en hoe ik haar in haar mooist wil zien. Marie Kondo opruimgoeroe heeft al meerdere boeken op haar naam staan. En blijkbaar zweert iedereen bij de KonMari methode. Het zal je leven veranderen als je orde en rust aanbrengt in de ruimte om je heen. Maar is dat het proberen waard? Kost het niet enorm veel energie en tijd? En is dat niet zonde van je spullen?

KonMari methode

Opruimen gaat bij mij altijd geheel in eigen Ellen stijl. Ik zie iets in de ene kamer wat naar een andere ruimte moet, en vind in die ruimte weer iets wat ergens anders naar toe moet. Chaotisch dus ja.. maar voor mij totaal nuttig want je gaat toch niet met lege handen ergens anders naar toe?

De meeste mensen pakken het anders aan. Kamer voor kamer! Is de ene kamer opgeruimd, dan pas ga je naar de andere kamer. Je zou denken dit is DE juiste manier toch. Fout!

Marie Kondo opruimgoeroe vertelt je even keihard dat je dat helemaal verkeerd doet! De KonMari methode ruimt namelijk op per categorie!

In haar show op Netflix begin je standaard met je kleding. Alle kleding wordt standaard op het bed gegooid en dan ga je stuk voor stuk bedenken of je het Spark Joy effect krijgt. Kleding die je niet meer wilt bedank je stuk voor stuk en leg je eerbiedig opzij. Mhmz ik kan je wel verklappen dat dat mij niet geheel ging volgens de regels van Marie Kondo hoor haha. Maar ik heb wel echt alle kleding op 1 stapel op bed gegooid!

4 planken tegelijk

3 vuilniszakken later is mijn kledingkast zodanig opgeruimd dat ik zelfs 2 lege planken heb. Wow! Maar hoe leg je die kleren weer terug? Nou niet zoals het eerst was natuurlijk. Vanaf nu rol ik mijn kleding op en bewaar ze ‘staand’ in lades en kleine opbergdozen. Het resultaat mag er zijn!

Vooral in de kledinglades van dochterlief werd ik erg blij. Zij heeft de meeste van haar kleding in lades en als ik dan stapels maakte van het kleding zag ik nooit de onderste broeken shirts en truien. Nu met deze nieuwe opruimtechniek zien we al haar kleding! Super fijn en het ziet er ook echt mooi uit. Het kost wel even iets meer werk met het opvouwen van de kleding. Maar zelfs ik vind het de moeite waard!

En de rest dan?

Naast de kleding is er nog veel meer op te ruimen in huis! Zo heb ik onder andere ook al de kookspullen en alle tupperware bakken onderhanden genomen. Dat resulteerde weer in 2 vuilniszakken! Ja extreem ik weet het. De zak was ook wel snel gevuld met een frituurpan en tosti ijzer die beiden al 2 jaar werkeloos stonden te zijn.

Boeken had ik pas al eens uitgezocht, maar er is nog veel meer uitzoekwerk en opruimwerk te gaan. Hierbij kijk ik dan ook weer de serie Consumed op Netflix waar gezinnen die bijna geen vloeroppervlak meer hebben. Zij moeten 75% van hun spullen weg doen! Dat lijkt veel, maar die mensen hebben echt echt echt veel troep uhh spullen..

Dat het dus even wat stiller is op de blog, sorry! Het heeft een goede reden! Ik word een KonEllen door Marie Kondo opruimgoeroe!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

  1. Wat fijn, al 5 vuilniszakken aan spullen weg! Ik wil in huis ook nog echt veel gaan opruimen/ontspullen. Ben je hiermee begonnen aan de hand van wat je ziet in de serie? Of heb je ook een van de boeken? Ben benieuwd wat er zoal nog aan tips in de boeken staat. Alleen het anders opvouwen weet ik nog niet zo goed of dat wel werkt in de kast met legplanken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.